Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 103 viesi un 8 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Labākais vīns? Jūsu domas

AutorsZiņojums
Marteens
13. Jun 2015, 02:30 #41

Kopš: 22. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 10674

Braucu ar:

Dikusiju pmetu...Namaz najautāšu kā pagatavo rozā vīnu...viņam ar srkanajām vīnogām vispār nav sakara.

Ņemt 518 vai 540....a nah ne m5 uzrez Patēriņš tak vienāds
Offline
Acite
13. Jun 2015, 04:35 #42

Kopš: 02. Mar 2012

No: Liepāja

Ziņojumi: 473

Braucu ar:


13 Jun 2015, 03:38:25 neesmudzeinafonda rakstīja:
Kāds var pateikt kam naher ir vajadzīgs tas rīks ar kuru gaisu pumpē ārā no pudeles (vakuumpumpis?)? Cik jautāju Alfas vīna veikala kasierei - apmēram tik daudz, lai nākamajā rītā taisītu boloņas mērci.

Nezinu ko tu domāji ar to boloņas mērci
Bet stāsts ir vienkāršs, tu attaisi pudeli, vīnam tiek klāt gaiss, gaiss kā tu saproti bojā vīnu, pēc nepilnīgas lietošanas (visu neizdzerot) gaisu izsūknē ārā ar tavu pieminēto vakumpumpu tādējādi ilgāk uzturot vīnu labā kvalitātē.

Ir arī metode, kur speciālu gāzi ielaiž pudelē, kas ir smagāka(?) nekā gaiss tādējādi izstumjot gaisu ārā no pudeles un panākot to pašu efektu.
Offline
hronists
13. Jun 2015, 07:20 #43

Kopš: 01. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 14820

Braucu ar: Svensk hjul

vislabākais vīns ir beznosaukuma picērijā Itālijā par stoņi eiro litrā. vai no pakas piepīpētā Parīzes kafejnīcā kur bārmenis izliekas neprotam nevienu valodu.

korķis, hujorķis ir wanabe gurmāniem.
Offline
JDS
13. Jun 2015, 09:35 #44

Kopš: 18. Mar 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 10606

Braucu ar: 3, 5, TS, YP


Beidz gvelzt mulkiibaa itaalijas, cenu un viina spechuk

13 Jun 2015, 00:35:12 Marteens rakstīja:

13 Jun 2015, 00:25:52 strazdi rakstīja:

13 Jun 2015, 00:13:46 Marteens rakstīja:
av - neviens spānijā,francija utt nepirks metāla korķa vīnu iekšējai lietošanai.

bullshit ar maksligajiem korkiem vins aptajas attistibaa un pateretajs lieto kads ir paredzets no razotaja.
parastais korkis turpina dzivot un elpot un vins turpina nobriest vai pa tirsu aiziet ka pasa korki ir sene


tāpēc ka turina dzīvot...metālam ph...kas nav skaidrs?
Normālas vīnadarītavas izmanto tikai koku korķi...poh par sēnēm...Ja sapista prtij,tad to rī izgāž ai atdod rūniekiem kuri metāa koķi var uzlikt.

Es atmetos.Divi gadi pa dirsu ..tagad cita valstī meģnu ko saprast..nav jēga.

Es atmetos....neko nesapotu
Offline
VMR
13. Jun 2015, 14:16 #45

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10289

Braucu ar: sporta variantu

Degvīnu jau kāds pieminēja
Offline
mmartins
13. Jun 2015, 14:47 #46

Kopš: 14. Sep 2004

Ziņojumi: 1713

Braucu ar: Prius


13 Jun 2015, 00:25:13 bertons rakstīja:
nafig shveice neeksportee viinu?

Labs jautajums..
Bet tiesi tapec no Ticino censos atvest pilnu koferi un tiesi tapat dodu so uzdevumu kolegiem
Offline
Acite
13. Jun 2015, 18:29 #47

Kopš: 02. Mar 2012

No: Liepāja

Ziņojumi: 473

Braucu ar:


13 Jun 2015, 13:32:58 neesmudzeinafonda rakstīja:

13 Jun 2015, 04:35:09 Acite rakstīja:

13 Jun 2015, 03:38:25 neesmudzeinafonda rakstīja:
Kāds var pateikt kam naher ir vajadzīgs tas rīks ar kuru gaisu pumpē ārā no pudeles (vakuumpumpis?)? Cik jautāju Alfas vīna veikala kasierei - apmēram tik daudz, lai nākamajā rītā taisītu boloņas mērci.

Nezinu ko tu domāji ar to boloņas mērci
Bet stāsts ir vienkāršs, tu attaisi pudeli, vīnam tiek klāt gaiss, gaiss kā tu saproti bojā vīnu, pēc nepilnīgas lietošanas (visu neizdzerot) gaisu izsūknē ārā ar tavu pieminēto vakumpumpu tādējādi ilgāk uzturot vīnu labā kvalitātē.

Ir arī metode, kur speciālu gāzi ielaiž pudelē, kas ir smagāka(?) nekā gaiss tādējādi izstumjot gaisu ārā no pudeles un panākot to pašu efektu.

To man mācēja stāstīt kasiere - tas pumpis palīdz max 12h turēt, jo, ja gaiss ir ticis klāt, pēc tām 12h neko labāku kā pievienošanu pārtikai ar to vīnu nevar darīt, jo redz visas garšas nianses ir paspējušas izsipties.

Tā pa lielam ari ir, ka 12 vai 24h kaut kur tik ir tīri ok. Tur taisnība. Liela kļūda tajā tehnikā parasti vēl ir tajā, ka parasti liek to pašu korķi, a raujot korķi ārā ar raujaumo ieskrūvē parāk dziļi tādejādi radot korķī kanālu gaisa plūsmai.
Offline
AV
13. Jun 2015, 19:00 #48

Kopš: 14. May 2002

Ziņojumi: 17399

Braucu ar: 500

To gaisa atsuceju lietoju gandriz katru dienu (labprat pie vakarinam izdzeru glazi vina, bet ne vairak, attiecigi pudele pietiek vairakam dienam) - sarkanais istabas temperatura kadas 5 dienas stav bez problemam. Faktiski 2. diena biezhi pat garso labak - vins ir jau bish paelpojis, sanak tads kaa dekantesanas efekts.
Offline
Hrjum
13. Jun 2015, 19:05 #49

Kopš: 06. Oct 2009

Ziņojumi: 643

Braucu ar: Kulbu

Ir turamie un ir dzeramie vīni. Šobrīd dzīvoju blakus Rheingau un kaut kā dabūt kaut ko, kas ir šodien dzerams nevis pēc 5-10 gadi ar kādu citu izņemot metāla korķi ir pagrūti.

Teikt, ka viss ar metālu, plastmasas korķi ir kaka ir mazākais smieklīgi. Lai gan 10 gadi atpakaļ arī es tā uzskatīju.

Aizbrauciet uz http://www.weingut-robert-weil.com vai http://www.schloss-johannisberg.de un pamēģiniet saimniekiem pārmest ka skrūvē metālu ikdienas dzeramajam vīnam

Super Rieslings pa 3.00Eur/l ir bajsa priekšrocība dzīvojot Riesling reģionā. LV būs grūti


Chardonay ir "meh", ja nav sēdējis koka mucā vismaz gadus 3 un kopā vismaz 5-6. Chabli, gan var arī svaigāku lietot, laikam tur tā minerāl augsne piedod labāku garšu.

Amarone, Ripasso no Itāļu "smagajiem" sarkanajiem.

Pinot Noir ar vismaz 5 gadiem pasē no "jaunajām zemēm" vai Francijas.

[ Šo ziņu laboja Hrjum, 14 Jun 2015, 14:46:45 ]

Offline
guile
13. Jun 2015, 19:16 #50

Kopš: 17. Mar 2009

No: Jēkabpils

Ziņojumi: 1524

Braucu ar: e36 cabrio, e28 double vanos, giant


13 Jun 2015, 19:00:53 AV rakstīja:
To gaisa atsuceju lietoju gandriz katru dienu (labprat pie vakarinam izdzeru glazi vina, bet ne vairak, attiecigi pudele pietiek vairakam dienam) - sarkanais istabas temperatura kadas 5 dienas stav bez problemam. Faktiski 2. diena biezhi pat garso labak - vins ir jau bish paelpojis, sanak tads kaa dekantesanas efekts.

nez kaa tru gaiss bojā vīnu, bet vīndaris Itālijā teica, ka vīnu vispār jāpatur stundu attaisītu, tad tik jāsāk dzert
Offline
Hrjum
13. Jun 2015, 19:22 #51

Kopš: 06. Oct 2009

Ziņojumi: 643

Braucu ar: Kulbu

Gaissā esošais skābeklis oksidē vīnu. Vēlāk tas pats skābeklis palīdz saskābt.

Jebkuru pat galīgi svaigu balto ir jēga kaut nedaudz dekantēt ~30 min.

Smagus sarkanos ir jādekantē, lai mazāks sīvums un var īsto aromātu noķert.

Ja iegādā dekanteri un to aktīvi lieto, tad tas palīdz tikt vaļā no priekštata, ka "visi vīni vienādi" un "tāpat pēc spirta vien ož"

[ Šo ziņu laboja Hrjum, 13 Jun 2015, 19:24:56 ]

Offline
Mizx
13. Jun 2015, 20:09 #52

Kopš: 26. Apr 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 5746

Braucu ar:

Mana izvēle - Dienvidamerika, drīzāk Čīle. Un tad skatos pēc Carmenere vīnogām.
Pēc nosaukumiem orientēties var tad, ja regulāri pērk vienā valstī, jo viena un tā pati darītava dažādiem tirgiem vienu un to pašu vīnu tirgo dažādiem nosaukumiem. Piemēram, austrāļi brīnās kas tie tādi par Austrālijas vīniem mūsu plauktos, jo pie viņiem neredzēti.
Offline
qa
13. Jun 2015, 22:53 #53

Kopš: 09. Dec 2008

Ziņojumi: 1366

Braucu ar:

Manuprat nekas labaks par "монастирская изба" nav izdomats,pilna garsu bukete.

Lai varzedaji un bazniceni bauda vinu,es palieku pie vecam vertibam-Alus ari ira sulA.
Offline
RVR
13. Jun 2015, 23:57 #54

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 21955

Braucu ar: RVR

Labākais vīns ir auksts baltvīns otrās dienas rītā
Offline
Marteens
14. Jun 2015, 00:41 #55

Kopš: 22. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 10674

Braucu ar:


13 Jun 2015, 23:57:24 91 rakstīja:
Labākais vīns ir auksts baltvīns otrās dienas rītā


tas ja iepriekšējā deg-vīns?
Offline
qa
14. Jun 2015, 00:48 #56

Kopš: 09. Dec 2008

Ziņojumi: 1366

Braucu ar:


13 Jun 2015, 23:19:11 shmurger rakstīja:

13 Jun 2015, 22:53:24 qa rakstīja:
Manuprat nekas labaks par "монастирская изба" nav izdomats,pilna garsu bukete.

Lai varzedaji un bazniceni bauda vinu,es palieku pie vecam vertibam-Alus ari ira sulA.

tad ej uz alus tēmu un jūsmo par to.

ta tu ko? Es tacu fanoju par krutako gaiso vinciku 'изба'. Pamegini neviss tuksi spamo un suti uz citu topiku.
Offline
soulfreak
14. Jun 2015, 01:26 #57

Kopš: 01. Oct 2004

No: Zilupe

Ziņojumi: 6582

Braucu ar: tīru sirdsapziņu

Nespewju lasiit juusu aristokraatu topiku, bet pirmaa shmiga no kaa piedzeeros ir manistirskaja izba, bet tagad garsho viins ar zirdzinju vai gran castillo. :alus_taapat_labaaks:
Offline
kirkland
14. Jun 2015, 06:34 #58

Kopš: 19. Jun 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 260

Braucu ar: Netrafarēto

Atkarīgs no gadalaika, rocības un apstākļiem. Kopumā esmu baltvīnu cienītājs, bet ziemā parasti sarkanie labāk iet, baltie un dzirkstošie uz vasaru. Ja runā par šķirni/valsti, tad noteikti no baltajiem mani top favorīti ir Elzasas (Francija) Gewürztraminer un Jaunzēlandes (Marlborough valley) Sauvignon Blanc. Ko diemžēl nevaru panest no baltajiem, ir Jaunās pasaules Chardonnay (liekas visi vienādi). No sarkanajiem Beaujolais (bet tam ir tikai konkrēts periods, nav viscaur gada dzeramais vīns), vācu Dornfelder, sicīliešu Nero d"Avola, standarta Chianti (Itālija) vai franču Bordeaux.
Bet, protams, kā jau teicu, ka atkarīgs no laika, rocības un apstākļiem. Kopumā vīni patīk, bet neesmu izlepis uz to, neiespringstu, ja kaut kur pasniedz ne tik šiku vīnu.
Offline
422167
14. Jun 2015, 21:36 #59

Kopš: 04. Aug 2014

Ziņojumi: 1942

Braucu ar: liektajiem diskiem

Viss buus labi raza buus.
http://m.delfi.lv/bizness/article.php?id=46104053
Offline
S5
14. Jun 2015, 23:50 #60

Kopš: 24. Jul 2012

No: Jūrmala

Ziņojumi: 325

Braucu ar: Audi, BMW, Porsche

Nav labākā vīna tāpat kā nav labākās mašīnas. Ir tikai dažādi varianti dažādām situācijām un gaumēm.

Vasarai, vieglai veldzei patīk auksti Mozeles Rislingi. Ja gribās kaut ko pavisam aromātisku un smaržojamu, tad Elzasas Gewurztraminner, vēlams "sausāku gadu", kas ir retums, jo parastie mēdz būt šķebinoši uz saldo pusi. Drusku nopietnākai baudīšanai kāds Sauvignon blanc (ar ananāsa un vieglu kaķa čuru aromātu - pipi de chat). Kad sagribās kaut ko "cietāku" tad var paķert kādu Chablis vai citu Chardonnay (pats neesmu fans, bet dzeru). No sarkanajiem vislabāk patīk smaržīgākie Bordeaux varianti svētkeim, kā arī dažādi Toskānieši ikdienai. Vispār Itāļu sarkanos var testēt līdz bezgalībai, viņu ir miljons, ja DOCG vai DOC tad 50/50 ir ok. Protams, subjektīvisms pastāvēs vienmēr...

Patīk arī burbuļainie, ikdienā pussausie pēc dažādām rekomendācijām, svētkos kāds Moet vai tml. Snobi ņirgāsies, bet lejas galā "vīna dzēriens" Bosca ir labs variants, kad gribās padzerties kaut saldāku ar burbuļiem - starp spraitu un šampanieti + meitenēm garšo.

Tad uz vēl nenopietnākas nots, ir visādi nacionālie, tradicionālie utt... daudzus tepat LV dara. Patīk aveņu saltais ar biezpienu (katram savs). Daži upeņu nav slikti. Tad ir dzerti visādi ābolu un pieneņu, tur vispār randoms - hit and miss.

Galvenais lai ir skapis, kuru atvērt un pagrābt kaut ko, kas atbilst garīgajam...

Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo