Online

Pašreiz BMWPower skatās 83 viesi un 15 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Labākais vīns? Jūsu domas

AutorsZiņojums
add
12. Jun 2015, 20:13 #1

Kopš: 27. Nov 2011

Ziņojumi: 2094

Braucu ar:

Offline
enrijs
12. Jun 2015, 20:31 #2

Kopš: 23. Nov 2009

Ziņojumi: 222

Braucu ar: 1066

Agdam
Offline
helkama
12. Jun 2015, 20:35 #3

Kopš: 14. Feb 2009

No: Brocēni

Ziņojumi: 867

Braucu ar: Astra-G

Offline
snowy
12. Jun 2015, 20:42 #4

Kopš: 05. Feb 2011

Ziņojumi: 1222

Braucu ar: Kapeiku

Santa Sofia Valpolicella Classico 2012, pussausais.

[ Šo ziņu laboja snowy, 12 Jun 2015, 20:43:25 ]

Offline
968-jk
12. Jun 2015, 20:48 #5

Kopš: 08. Dec 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 13456

Braucu ar: 30niekiem

Кагор
Offline
strazdi
12. Jun 2015, 21:14 #6

Kopš: 23. Jan 2015

Ziņojumi: 236

Braucu ar:

jautajums ir tik visparigs, cik vien var but visparigs.
vienam patik mate,otram meita,tresajam kaiminu puika.
ja velies kko izpipet no si topika uzraksti ko mekle un kada cenu diapazonaa..
un neaizmirsti glazes attiecigas nopirkt, kad sapratisi ko velies.
labam vinam vajag glazes, preteja gadijuma naudas izmesana :dzertkagorunoplastmasasglazes:
Offline
strazdi
12. Jun 2015, 21:28 #7

Kopš: 23. Jan 2015

Ziņojumi: 236

Braucu ar:

dzerot vinu no glazes tu vinu lieto pareizi.
vinam ir eteriskas vielas, kuras paradas pie nosacijumiem.
ar laiku to visu iemacas iepazit un saprast, bet lidz tam patikams trenins
pats gadu no vietas chardony diezgan biezi lietoju, pec laika sapratu kko un tad ar laiku cenu latina tikai cēlas :/ jo cena un kvalitate iet roku roka..
bet ta ir bauda, nevis piepisanas
Offline
Fashion
12. Jun 2015, 21:33 #8

Kopš: 06. Jun 2007

Ziņojumi: 15052

Braucu ar:

Šis ir ļoti labs

Offline
Marteens
12. Jun 2015, 22:09 #9

Kopš: 22. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 10672

Braucu ar:


12 Jun 2015, 21:14:41 strazdi rakstīja:
jautajums ir tik visparigs, cik vien var but visparigs.
vienam patik mate,otram meita,tresajam kaiminu puika.
ja velies kko izpipet no si topika uzraksti ko mekle un kada cenu diapazonaa..
un neaizmirsti glazes attiecigas nopirkt, kad sapratisi ko velies.
labam vinam vajag glazes, preteja gadijuma naudas izmesana :dzertkagorunoplastmasasglazes:



To viņš nesapratīs...esmu simtiem vīnus nodegustējis,lai iebrauktu tajā visā fīčā.....sapratu kad tā lieta ir dikti sarežģīta....sausie,pussaldie,rozā,sarkanie,kontineta reģioni,vīnogu šķirnes,gadi utt. Karoche daniels ir labs risinājums tam triperam.

+ ir vēl viens liels triperis....to kad vīnogu audzētājs nodod vienas un tās pašas vīnogas dažādiem vīndariem. Tie bārsta zīmuļus un stāsta par viņu vīnu patieso garšas noturību utt....Beigās viens un tas pats tiek veikalā tirgots zem dažādām preču zīmēm. Kaut arī tās vīnu ražotnes dikti minimāli atšķirās....Ir protams jokdari kuri izmaksas samazina....turot mucu 5cus gadus nevis 3īs utt.


Pirmais paņemot pudeli rokās jau sāc skatīties uz korķi.Ja skrūvējams,tad vari nest uz miseni. Tālāk ir vēl divu veidu aizbāžņi. Viens ir no koka pagatavots,bet otrs ir kaut kāds nesaprotams sastāvs....To tu uzzināsi tikai noņemot to uzpirksteni no pudeles....

bla bla bla....karōče nav vērts....jo garšas kārpiņas ir ļoti atšķirīgas.

Tas ja šis jautājums bija no estētikas puses uzdots.

[ Šo ziņu laboja Marteens, 12 Jun 2015, 22:17:35 ]

Offline
Glenfiddich
12. Jun 2015, 22:18 #10

Kopš: 23. Aug 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 1346

Braucu ar: 3.0D


Chablis?

Offline
cibis
12. Jun 2015, 22:54 #11

Kopš: 23. Jul 2014

Ziņojumi: 80

Braucu ar:


12 Jun 2015, 20:31:18 enrijs rakstīja:
Agdam


+1
Offline
Instigater
12. Jun 2015, 23:04 #12

Kopš: 08. May 2003

No: Jūrmala

Ziņojumi: 7425

Braucu ar: ne BMW

Paša raudzētie dažreiz arī pašam garšo. Viena lieta ir baudīt dzerot, man daudz lielāku baudījumu sniedz tā radīšana, kad staigā pa dārzu, garšo iespējamās komponentes un fiško kādu vīnu vislabāk no tām radīt.
Es vīnus vērtēju pēc dabiskuma, piem, maģiskie vārdi etiķetē "var saturēt sulfītus" būtu jālasa kā "nogalinājām dzīvu raugu, neticam, ka process pudelēs neturpināsies", būtībā inde. Es savējos nevienu negalinu, daži vīni rūgst pat 3 gadus un pat ilgāk un tiešām katru gadu vīns sanāk nedaudz savādāks dēļ citiem laikapstākļiem. 99% no veikala produkcijas ir konveijers, kur šāda jaunrade netiek pieļauta.
Offline
pikc
12. Jun 2015, 23:27 #13

Kopš: 12. Mar 2010

Ziņojumi: 442

Braucu ar:

izba tagad ir ka krejuma izstradajums definets, nu ta, ka nav viins. piemirsu precizu traktejumu, ne ta viina dzeriens vai kka ta. iekjeru shashlikam marinadei letako ) bet ta, baron de lestac ir ok ~ 10 ebrejiem. nu un, protams, MINASALI
Offline
HUBLOC
12. Jun 2015, 23:35 #14

Kopš: 02. Oct 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 4654

Braucu ar: Q7


12 Jun 2015, 20:35:44 helkama rakstīja:



+13
Offline
guile
12. Jun 2015, 23:39 #15

Kopš: 17. Mar 2009

No: Jēkabpils

Ziņojumi: 1524

Braucu ar: e36 cabrio, e28 double vanos, giant

primitivo
Offline
Marteens
12. Jun 2015, 23:42 #16

Kopš: 22. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 10672

Braucu ar:


12 Jun 2015, 23:27:23 pikc rakstīja:
izba tagad ir ka krejuma izstradajums definets, nu ta, ka nav viins. piemirsu precizu traktejumu, ne ta viina dzeriens vai kka ta. iekjeru shashlikam marinadei letako ) bet ta, baron de lestac ir ok ~ 10 ebrejiem. nu un, protams, MINASALI


vispār izbai bija divi paveidi....ražoja dažādās valstīs. Atšķirība bija diezgan paliela....Tas ir tas ko es atceros no 90to gadus vidus.....Studentiem bija parasta formula - grādi reiz tilpums dalīt ar cenu. Izba no visiem alko bija līderis.

Bet palasot tavu komentāru esi salietojies krietnu devu sangrijas
Offline
Laoshi
12. Jun 2015, 23:44 #17

Kopš: 01. Aug 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 17948

Braucu ar:

Offline
strazdi
12. Jun 2015, 23:45 #18

Kopš: 23. Jan 2015

Ziņojumi: 236

Braucu ar:


12 Jun 2015, 22:09:46 Marteens rakstīja:

12 Jun 2015, 21:14:41 strazdi rakstīja:
jautajums ir tik visparigs, cik vien var but visparigs.
vienam patik mate,otram meita,tresajam kaiminu puika.
ja velies kko izpipet no si topika uzraksti ko mekle un kada cenu diapazonaa..
un neaizmirsti glazes attiecigas nopirkt, kad sapratisi ko velies.
labam vinam vajag glazes, preteja gadijuma naudas izmesana :dzertkagorunoplastmasasglazes:



To viņš nesapratīs...esmu simtiem vīnus nodegustējis,lai iebrauktu tajā visā fīčā.....sapratu kad tā lieta ir dikti sarežģīta....sausie,pussaldie,rozā,sarkanie,kontineta reģioni,vīnogu šķirnes,gadi utt. Karoche daniels ir labs risinājums tam triperam.

+ ir vēl viens liels triperis....to kad vīnogu audzētājs nodod vienas un tās pašas vīnogas dažādiem vīndariem. Tie bārsta zīmuļus un stāsta par viņu vīnu patieso garšas noturību utt....Beigās viens un tas pats tiek veikalā tirgots zem dažādām preču zīmēm. Kaut arī tās vīnu ražotnes dikti minimāli atšķirās....Ir protams jokdari kuri izmaksas samazina....turot mucu 5cus gadus nevis 3īs utt.


Pirmais paņemot pudeli rokās jau sāc skatīties uz korķi.Ja skrūvējams,tad vari nest uz miseni. Tālāk ir vēl divu veidu aizbāžņi. Viens ir no koka pagatavots,bet otrs ir kaut kāds nesaprotams sastāvs....To tu uzzināsi tikai noņemot to uzpirksteni no pudeles....

bla bla bla....karōče nav vērts....jo garšas kārpiņas ir ļoti atšķirīgas.

Tas ja šis jautājums bija no estētikas puses uzdots.

ir verts!!! tas viss ir pzc interisanti.ta ir maņa kura ir jattista dzerot, domajot. nevis piepisoties pietura.
man viens ex kolegis daudz pasaules titulus guva ar so visu.
saka interiseties par viniem un tagad ir pzc nazis.
visur darbs ir garantets un domaju, ka ar eee ari ir viss ok.
bet tas ir par ambicijam un velmi uzzinat.
nesaku,ka ierindas karlim no olaines, kurs moka savu e;36 vai blato ar savu e39 ir jasezas uz korka un jamoka sevi meginot saprast, pasam to negribot.
ir vnk jadoma lidz kad dzer, cik nu ilgi tas ir iespejams :bezfilma:
viss beidzot par saviem rumakiem mes visu gribam zinat, bet nereti ko lietojam, pie dirsas..
Offline
Damn
12. Jun 2015, 23:46 #19

Kopš: 24. Aug 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 10796

Braucu ar:


12 Jun 2015, 22:09:46 Marteens rakstīja:
Ja skrūvējams,tad vari nest uz miseni. Tālāk ir vēl divu veidu aizbāžņi. Viens ir no koka pagatavots,bet otrs ir kaut kāds nesaprotams sastāvs....To tu uzzināsi tikai noņemot to uzpirksteni no pudeles....

bla bla bla....karōče nav vērts....jo garšas kārpiņas ir ļoti atšķirīgas.


Ir arī sakarīgi vīni ar skrūvējamiem korķiem, nav jāpērk no apakšējā plaukta.

Plastmasīgie korķi, presētie korķi, pilnie korķi, presētie korķi ar korķa ripuli galos. Savādāki pagaidām nav trāpījušies.


+0.75 par garšas kārpiņām
Nav viens favorīts. Atkarīgs no ēdiena un apstākļiem.

[ Šo ziņu laboja Damn, 12 Jun 2015, 23:48:08 ]

Offline
AV
13. Jun 2015, 00:00 #20

Kopš: 14. May 2002

Ziņojumi: 17399

Braucu ar: 500

Vienu favoritu nereali nosaukt - daudz nosaka ediens un citi apstakli, piem. ziema baltie vini stipri mazak iet. Sada karsta diena ists shampis vai krements vai budzeta varianta prosecco. Pie steika amarone butu mans favorits. Bet vispar garso daudz un dazadi viini. Sakariga garsa paradas viiniem no kadi 7eur uz augusu (ar retiem iznemumiem letaja virziena).
Bet kaa jau te rakstija - so teemu pilnba parzinat ir nereali. Jo vairak esmu macijies/lasijis, jo sajuta, ka mazak saprotu

P.S. par metala korkjiem tiesam mulkibas - tam nav nekada sakara ar kvalitati. Metala korkim ir mega pluss, ka gandriz nav iespejams uzrauties uz korketu (bojatu) viinu.

[ Šo ziņu laboja AV, 13 Jun 2015, 00:10:39 ]

Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo