Leģendārā BMW M1 pēcteča koncepts

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (20)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    30-04-2008

    Itālijā notiekošajā dizaina konkursā „Concorso d’Eleganza Villa d’Este” kompānija „BMW” prezentējusi jaunu konceptuālu automobili – „BMW M1”. Prototips izgatavots par godu tāda paša nosaukuma modeļa 30 gadu jubilejai, kas tika ražots periodā no 1978. līdz 1981.gadam.

    :

    ::
    :
    Ārēji jaunais koncepts ļoti atgādina oriģinālā „BMW M1” veidolu, ko savulaik modelēja pazīstamais itāliešu dizaina ateljē „Giugiaro”. Jaunajam konceptam un nu jau klasiskajam „BMW M1” ir kopīga virsbūves forma, priekšdaļas dizains, līdzīgs gaisa tvērējs motora pārsegā, kā arī riteņu disku dizains.

    :
    ::
    :
    Arī aizmugurējā daļa gan konceptam, gan leģendārajam modelim formu ziņā ir analoga. Turklāt arī konceptuālajā versijā tam ir divas „BMW” emblēmas, kas „BMW M1” gadījumā bija vienīgais izņēmums markas vēsturē šādam risinājumam.

    :
    ::
    :
    Konceptuālais „BMW M1” pēctecis pagaidām ir tikai makets, tam nav nedz salona, nedz tehnisko mezglu, tostarp dzinēja. Kā presei norāda „BMW” kompānijas pārstāvji, tad sērijveida ražošanā tamlīdzīgu automobili pagaidām nav plānots ieviest.

    :
    ::
    :
    Atgādināsim, ka leģendārais „BMW M1” tika prezentēts 1978.gadā, kas jau bija novēloti dažādu problēmu dēļ ar itāliešu partneriem. Automobilis tika komplektēts ar 3,5-litru sešcilindru dzinēju, kas būtībā atrodas spēkrata vidū un kā jauda attīsta 277 zirgspēku. No vietas līdz 100 km/h tas spēja paātrināties 5,6 sekundēs un sasniegt 260 km/h maksimālo ātrumu. Kopumā tika izgatavoti tikai 456 „BMW M1” eksemplāri.

    :
    ::
    :


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties