Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 49 viesi un 19 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Kafija, tās automāti un pagatavošana

AutorsZiņojums
Waldis
16. Mar 2022, 10:04 #921

Kopš: 14. May 2002

Ziņojumi: 1013

Braucu ar: All Grip

Ja nav nosleepums, cik minuutes aiznjem uztaisiit divas riita kafijas? Un peec tam visu satiiriit?
Offline
karro
16. Mar 2022, 10:14 #922

Kopš: 08. Apr 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 4758

Braucu ar: studentu variantu

hz, būs jāpastāv ar hronometru, bet nu apmēram:
kamēr sildās ūdens (90*), nosver un samaļ kafiju, teiksim, minūtes 2
izskalo filtru, pie viena pasilda krūzi - vēl minūte
ieber kafiju, uzlej pirmo porciju ūdens, pagaida - minūtes 2
uzlej atlikušo ūdeni, pagaida - kādas 4 min
izmet filtru ar biezumiem miskastē un izskalo v60 krūzi - hz, minūte, ja baigi lēnām

kopā, tātad, ap 10 min. ja V60 krūze ir viena - 20 min uz kafijām, bet, ja krūzes ir 2, tad, es teiktu, minūtēs 12 vajadzētu ierakstīties, ja "ņem savu laiku"

protams, var argumentēt, ka automātā nospied pogu, un minūtes+ laikā ir kafija (tāpat no rīta tas "modīsies", grabināsies, visu skalos, utt), un taisnība ir, bet tikpat labi var pāris sekundēs ieliet glāzi ūdens, kas būs arī garšīgāk par automāta kafiju (te gan - gaumes lieta), un ietaupīt mega daudz laika
Offline
Waldis
16. Mar 2022, 10:43 #923

Kopš: 14. May 2002

Ziņojumi: 1013

Braucu ar: All Grip

Man vnk no riitiem citreiz taa miegs naak, ka ar aciim ciet virzos kafijas aparaata virzienaa un meegjinu sataustiit iesleegshanas pogu...

Tas, laikam, kaa piipe vs ciiga.
Offline
mrpresident
16. Mar 2022, 10:52 #924

Kopš: 31. May 2004

Ziņojumi: 1280

Braucu ar:

Par to V60 jautājumu. Kafijai vienmēr ir svarīgākais jautājums, lai garšo, līdz ar to, ja pie esošā maluma, acīmredzami, ir par smalku, tad jāmaļ rupjāk un faktiski jau arī 500 ir diezgan pasmalki.
Kā jau te minēja, kontroles pēc, jāpamēģina citi filtri, jo pat salīdzinot tos pašus Hario filtrus, kas ražoti Nīderlandē un tos, kas Japānā, ievērojami atšķiras tas, cik ātri ūdens plūst cauri.
Kā arī noteikti jāpamēģina cita kafija, vai ir tas pats rezultāts.
Vispār ieteiktu pārlieku neieciklēties uz to ar kādu regulējumu (cik click skaitu) citi gatavo. To būtu jāņem tikai kā sākuma punktu no kura pieregulēt sev.
Vēl var pamēģināt citu kādu ūdens liešanas tehniku, piemēram, pamēģināt Hoffmana ieteikto V60 metodi, kura man laikam ar;i patīk labāk par pārējām.
Offline
lietus
24. Mar 2022, 15:42 #925

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 2059

Braucu ar:


man liekas, ka tur filtrs drīzāk baigi pieguļ tām V60 krūzes "ribām", un tecēšana ir tikai pa apakšu, kāpēc arī viss apstājas; ir bijušas reizes, kad es sasprūdušu filtru esmu paņēmis aiz malām un biš pakustinājis, lai plūsma atjaunotos. īstenticīgie noteikti tver pēc korvalola, betnupoo, dzīve

Tev nav gadiijumaa hario keramikas filtra tureetaajs? Vinjam ir debiila forma - ribas neaiziet liidz pashai apakshai un to aizsit ciet. Es arii dabuuju cilaat filtru. Tagad nopirku plastmas tureetaaju un ir labaak. Bet sit ciet jebkuraa gadiijumaa. Ar vienu kafiju bija tikai, kad normaali lija cauri. Ar paareejaam chakars
Offline
mrpresident
24. Mar 2022, 16:37 #926

Kopš: 31. May 2004

Ziņojumi: 1280

Braucu ar:

Tas gan drīzāk izklausās, ka pārāk daudz "putekļu", tie aizsit ciet plūsmu.
Vēl jāpaskatās liešanas tehniku. Liekas, ka Hoffmans kaut kad teica, ka lejot uz filtra plūsmas ātrums samazinās.
Offline
karro
24. Mar 2022, 16:50 #927

Kopš: 08. Apr 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 4758

Braucu ar: studentu variantu


24 Mar 2022, 15:42:36 @lietus rakstīja:

man liekas, ka tur filtrs drīzāk baigi pieguļ tām V60 krūzes "ribām", un tecēšana ir tikai pa apakšu, kāpēc arī viss apstājas; ir bijušas reizes, kad es sasprūdušu filtru esmu paņēmis aiz malām un biš pakustinājis, lai plūsma atjaunotos. īstenticīgie noteikti tver pēc korvalola, betnupoo, dzīve

Tev nav gadiijumaa hario keramikas filtra tureetaajs? Vinjam ir debiila forma - ribas neaiziet liidz pashai apakshai un to aizsit ciet. Es arii dabuuju cilaat filtru. Tagad nopirku plastmas tureetaaju un ir labaak. Bet sit ciet jebkuraa gadiijumaa. Ar vienu kafiju bija tikai, kad normaali lija cauri. Ar paareejaam chakars


jap, man ir hario keramiskais. plastmasu roka neceļas pirkt, man jau pietiek plastmasas ar aeropresi
Offline
vvvils
24. Mar 2022, 21:26 #928

Kopš: 16. Oct 2007

Ziņojumi: 7

Braucu ar: vw

Neticu savām acīm - powerī diskusija par V60 un Comandante!
Respect!
Offline
integral
24. Mar 2022, 23:12 #929

Kopš: 05. Mar 2021

Ziņojumi: 179

Braucu ar:

Meklēju ieteikumus jaunam kafijas automātam. Primāri uz 1-2 tasēm dienā, 90% parasta balta kafija (nav obligāti jāprot macchiato, ristretto, lungo utt., bet būtu jauki, ja prastu latti un cappucino). Vēlams kāds ložu drošs aparāts ar iespējami mazāku jebļu uz remonta riskiem; Iepriekš ļoti laba pieredze bijuši ar Nivona, tāpēc skatos kaut tajā virzienā.

Pašlaik noskatīti:
Nivona NICR 520
Nivona NICR 660 (it kā +100eur pie cenas, bet varbūt ir tā vērts)
Offline
Amphiney
24. Mar 2022, 23:34 #930

Kopš: 04. Apr 2014

Ziņojumi: 1112

Braucu ar: F11

Lietoju Nicr 670 jau divus gadus, viss darbojas lieliski. Salīdzinot ar Philips lattego, kurš mums uz kuģiem, kā diena pret nakti, Nivonai tās iekšas pavisam citas kvalitātes, philips tas brewing units švaks, zemas kvalitātes, izļurgājas, pēctam kafija nenāk ārā, bet tek kur liekais ūdens un tādi brīnumi. Mašīna nebija veca. Varbūt vienkārši nepaveicās, bet paturot rokās abu brendu daļas, uzreiz var saprast.
Vēl jau tie delonghi ecam/esam/utt. esot labs price/performance

[ Šo ziņu laboja Amphiney, 24 Mar 2022, 23:37:34 ]

Offline
cmax
24. Mar 2022, 23:42 #931

Kopš: 03. Jan 2013

Ziņojumi: 1101

Braucu ar:


24 Mar 2022, 23:12:02 @integral rakstīja:
Meklēju ieteikumus jaunam kafijas automātam. Primāri uz 1-2 tasēm dienā, 90% parasta balta kafija (nav obligāti jāprot macchiato, ristretto, lungo utt., bet būtu jauki, ja prastu latti un cappucino). Vēlams kāds ložu drošs aparāts ar iespējami mazāku jebļu uz remonta riskiem; Iepriekš ļoti laba pieredze bijuši ar Nivona, tāpēc skatos kaut tajā virzienā.

Pašlaik noskatīti:
Nivona NICR 520
Nivona NICR 660 (it kā +100eur pie cenas, bet varbūt ir tā vērts)

Starp šiem abiem starpība būs bling bling, ikdienais piena dzērieniem krietni ērtāk būs ar 7xx sēriju, kurai piena sistēma tiek skalota automātiski un pašu dzērienu var pagatavot vienā rāvienā.
Offline
integral
24. Mar 2022, 23:49 #932

Kopš: 05. Mar 2021

Ziņojumi: 179

Braucu ar:

Paldies , pieņemu zināšanai. 7xx sākas gan no 630eur (769), bet, ja gadus 5-10 ies bez problēmām, varbūt ir tā vērts.
Offline
lietus
25. Mar 2022, 21:57 #933

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 2059

Braucu ar:


24 Mar 2022, 16:50:46 @karro rakstīja:

24 Mar 2022, 15:42:36 @lietus rakstīja:

man liekas, ka tur filtrs drīzāk baigi pieguļ tām V60 krūzes "ribām", un tecēšana ir tikai pa apakšu, kāpēc arī viss apstājas; ir bijušas reizes, kad es sasprūdušu filtru esmu paņēmis aiz malām un biš pakustinājis, lai plūsma atjaunotos. īstenticīgie noteikti tver pēc korvalola, betnupoo, dzīve

Tev nav gadiijumaa hario keramikas filtra tureetaajs? Vinjam ir debiila forma - ribas neaiziet liidz pashai apakshai un to aizsit ciet. Es arii dabuuju cilaat filtru. Tagad nopirku plastmas tureetaaju un ir labaak. Bet sit ciet jebkuraa gadiijumaa. Ar vienu kafiju bija tikai, kad normaali lija cauri. Ar paareejaam chakars


jap, man ir hario keramiskais. plastmasu roka neceļas pirkt, man jau pietiek plastmasas ar aeropresi


Nez, liela dalja kafijas blogeru lieto tieshi plastmas filtra tureetaaju, jo keramika "nozog" lielu dalju uudens temperatuuras. Filtra skaloshanas laikaa protams uzsilda to keramiku nedaudz, bet ne pietiekami. Nu un protams taa filtra cilaashana
Kafijas Draugs redzeeju arii "normaalus" keramiskos ne Hario filtra tureetaajus, kuriem ribas iet liidz pashai apakshai.
P.S.
Ja kaadam interesee, varu uzdaavinaat Hario keramisko filtra tureetaaju

[ Šo ziņu laboja lietus, 25 Mar 2022, 21:58:53 ]

Offline
cmax
25. Mar 2022, 22:55 #934

Kopš: 03. Jan 2013

Ziņojumi: 1101

Braucu ar:


24 Mar 2022, 23:49:02 @integral rakstīja:
Paldies , pieņemu zināšanai. 7xx sākas gan no 630eur (769), bet, ja gadus 5-10 ies bez problēmām, varbūt ir tā vērts.

Kafijas aparātiem, tāpat kā mašīnām, nobraukumu mēra krūzītēs nevis gados, šie pie normālas ekspluatācijas(laiku pa laikam noskalot perkolatoru, neliet ūdeni no grāvja) savas 10k krūzītes uzskaita mierīgi, tad taisa apkopi un dragā nākošos 10k.
Offline
Amphiney
26. Mar 2022, 10:27 #935

Kopš: 04. Apr 2014

Ziņojumi: 1112

Braucu ar: F11

Ko dara tādās lielākās apkopēs automātiskajai kafijas mašīnai?
Offline
cmax
26. Mar 2022, 15:48 #936

Kopš: 03. Jan 2013

Ziņojumi: 1101

Braucu ar:


26 Mar 2022, 10:27:00 @Amphiney rakstīja:
Ko dara tādās lielākās apkopēs automātiskajai kafijas mašīnai?

Nomaina dilstošākos blīvslēgus un detaļas, iztīra dzirnaviņas, piedziņas mezglu un ūdens padeves sistēmu.
Offline
strange_panda
26. Mar 2022, 16:34 #937

Kopš: 13. Feb 2022

No: Rīga

Ziņojumi: 679

Braucu ar: BMW E53, Astra G Caravan


25 Mar 2022, 22:55:27 @cmax rakstīja:

24 Mar 2022, 23:49:02 @integral rakstīja:
Paldies , pieņemu zināšanai. 7xx sākas gan no 630eur (769), bet, ja gadus 5-10 ies bez problēmām, varbūt ir tā vērts.

Kafijas aparātiem, tāpat kā mašīnām, nobraukumu mēra krūzītēs nevis gados, šie pie normālas ekspluatācijas(laiku pa laikam noskalot perkolatoru, neliet ūdeni no grāvja) savas 10k krūzītes uzskaita mierīgi, tad taisa apkopi un dragā nākošos 10k.

Mūsdienu mājas kafijas automāts ap 4-5k tasīšu līdz nobirs multi vārsts sākot 90 eur atkarība no ražotāja, veikala utt plus darbs to uzstādīt, ja iegādāties komerc techniku tad arī būs 10k, minētais neattiecas uz vecām Saeco mašinām kā Villa un analogi, kuras pie savlaicīgas apkopes pārdzīvos savu saimnieku vienīgais, kas jāatceras iegādājoties Saeco/Philips, tas brīnums lieto max 10.5 gramus kafijas uz porciju ... kas ir stipri pamaz,ja gribas izbaudīt ne itāļu stila expresso pupiņas (maximāli grauzdētas), visas modernās kafijas pupiņas ar vidēju apcepšanas pakāpi šajos automātos būs nebaudāmas ar atrunu, ja cilvēks jebkad ir lietojis kaut ko vairāk par šķīstošo kafiju. Standarta expresso kafijas daudzums normāla kafejnīca ir 14-18 gr uz porciju ...
Offline
lietus
26. Mar 2022, 18:05 #938

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 2059

Braucu ar:


26 Mar 2022, 16:34:07 @strange_panda rakstīja:

25 Mar 2022, 22:55:27 @cmax rakstīja:

24 Mar 2022, 23:49:02 @integral rakstīja:
Paldies , pieņemu zināšanai. 7xx sākas gan no 630eur (769), bet, ja gadus 5-10 ies bez problēmām, varbūt ir tā vērts.

Kafijas aparātiem, tāpat kā mašīnām, nobraukumu mēra krūzītēs nevis gados, šie pie normālas ekspluatācijas(laiku pa laikam noskalot perkolatoru, neliet ūdeni no grāvja) savas 10k krūzītes uzskaita mierīgi, tad taisa apkopi un dragā nākošos 10k.

Mūsdienu mājas kafijas automāts ap 4-5k tasīšu līdz nobirs multi vārsts sākot 90 eur atkarība no ražotāja, veikala utt plus darbs to uzstādīt, ja iegādāties komerc techniku tad arī būs 10k, minētais neattiecas uz vecām Saeco mašinām kā Villa un analogi, kuras pie savlaicīgas apkopes pārdzīvos savu saimnieku vienīgais, kas jāatceras iegādājoties Saeco/Philips, tas brīnums lieto max 10.5 gramus kafijas uz porciju ... kas ir stipri pamaz,ja gribas izbaudīt ne itāļu stila expresso pupiņas (maximāli grauzdētas), visas modernās kafijas pupiņas ar vidēju apcepšanas pakāpi šajos automātos būs nebaudāmas ar atrunu, ja cilvēks jebkad ir lietojis kaut ko vairāk par šķīstošo kafiju. Standarta expresso kafijas daudzums normāla kafejnīca ir 14-18 gr uz porciju ...

Nesapratu ideju par 10g maltas kafijas porcijas "nebaudaamiibu".Maltas kafijas daudzums nosaka tikai gatavaa dzeeriena apjomu.
Kafejniicaas izmanto 58mm portafiltru un grozi tiem paarsvaraa ir prieksh dopio (dubultaa) espresso. Vienai porcijai 7-10g 58mm grozaa buus paaraak plaans kafijas slaanis un ar 9bar spiedienu nevar panaakt vienmeeriigu uudens izplatiibu kafijas tabletee. Vieglaak veidoties kanaaliem pa kuriem uudens tecees aatraak. Rezultaataa dazhi kafijas tabletes abgabali buus nepietiekami ekstrakteeti un dos skaabumu dzeerienam, un kanaalu apgabali buus paaraak ekstrakteeti un dzeeriens paliek ruugts. Rezultaataa nebaudaams dzeeriens. Taadeelj vienas porcijas grozi ir ar sashaurinaataaku formu, kas tomeer liidz galam neatrisina probleemu. Daudzas kafejniicas shaa iemesla deelj nelieto mazus grozus vispaar.
Kafijas automaataa shaada probleema nav tik izteikta, jo taa konstrukcijai razgotaajs arii korigjee piemeerojamo maltas kafijas porciju.
Offline
strange_panda
26. Mar 2022, 22:31 #939

Kopš: 13. Feb 2022

No: Rīga

Ziņojumi: 679

Braucu ar: BMW E53, Astra G Caravan


26 Mar 2022, 18:05:19 @lietus rakstīja:

26 Mar 2022, 16:34:07 @strange_panda rakstīja:

25 Mar 2022, 22:55:27 @cmax rakstīja:

24 Mar 2022, 23:49:02 @integral rakstīja:
Paldies , pieņemu zināšanai. 7xx sākas gan no 630eur (769), bet, ja gadus 5-10 ies bez problēmām, varbūt ir tā vērts.

Kafijas aparātiem, tāpat kā mašīnām, nobraukumu mēra krūzītēs nevis gados, šie pie normālas ekspluatācijas(laiku pa laikam noskalot perkolatoru, neliet ūdeni no grāvja) savas 10k krūzītes uzskaita mierīgi, tad taisa apkopi un dragā nākošos 10k.

Mūsdienu mājas kafijas automāts ap 4-5k tasīšu līdz nobirs multi vārsts sākot 90 eur atkarība no ražotāja, veikala utt plus darbs to uzstādīt, ja iegādāties komerc techniku tad arī būs 10k, minētais neattiecas uz vecām Saeco mašinām kā Villa un analogi, kuras pie savlaicīgas apkopes pārdzīvos savu saimnieku vienīgais, kas jāatceras iegādājoties Saeco/Philips, tas brīnums lieto max 10.5 gramus kafijas uz porciju ... kas ir stipri pamaz,ja gribas izbaudīt ne itāļu stila expresso pupiņas (maximāli grauzdētas), visas modernās kafijas pupiņas ar vidēju apcepšanas pakāpi šajos automātos būs nebaudāmas ar atrunu, ja cilvēks jebkad ir lietojis kaut ko vairāk par šķīstošo kafiju. Standarta expresso kafijas daudzums normāla kafejnīca ir 14-18 gr uz porciju ...

Nesapratu ideju par 10g maltas kafijas porcijas "nebaudaamiibu".Maltas kafijas daudzums nosaka tikai gatavaa dzeeriena apjomu.
Kafejniicaas izmanto 58mm portafiltru un grozi tiem paarsvaraa ir prieksh dopio (dubultaa) espresso. Vienai porcijai 7-10g 58mm grozaa buus paaraak plaans kafijas slaanis un ar 9bar spiedienu nevar panaakt vienmeeriigu uudens izplatiibu kafijas tabletee. Vieglaak veidoties kanaaliem pa kuriem uudens tecees aatraak. Rezultaataa dazhi kafijas tabletes abgabali buus nepietiekami ekstrakteeti un dos skaabumu dzeerienam, un kanaalu apgabali buus paaraak ekstrakteeti un dzeeriens paliek ruugts. Rezultaataa nebaudaams dzeeriens. Taadeelj vienas porcijas grozi ir ar sashaurinaataaku formu, kas tomeer liidz galam neatrisina probleemu. Daudzas kafejniicas shaa iemesla deelj nelieto mazus grozus vispaar.
Kafijas automaataa shaada probleema nav tik izteikta, jo taa konstrukcijai razgotaajs arii korigjee piemeerojamo maltas kafijas porciju.

Mājas kafijas automāts negatavo ekspresso ... iemesls ūdens spiediens ir 15 bāri (ūdensūkņa spiediens, nav nekādu ierīču, lai to samazinātu uz 9 bariem), otrs kafijas malums neatbilsts ekpresso malumam radziņam. Tas ko gatavo automāts ir stapr ekspresso kafejnīca radziņš ar 9 bariem un alternatīvu (V60, French press un tml.) Automāts gatavo garšigu kafijas dzērienu ja maksimālie grami atbilt malumam un grauzdējumam. Ja kafijas automāts max var paņemt 10.5 gramus, garšigu kafijas dzērienu tas spēs izgatavot tikai no itāļu expresso stila grauzdētām pupiņam (maksimāls graudzējums, bet ne ogles), savukārt ja gribam izmantot vidēja grauzdējuma pupiņas, tad automātam jau vajag 14 gr un uz augšu . Šādi grauzdēta kafija šobrīd ir lielāka daļa sortimenta pat lielveikalos... Tāpec automāts ar 10.5 gramiem nav aktuāls ja vien lietotājs nav gatavs sevi ierobežot tikai ar itāļu stila expreso grauzdējumu (visai rets)
Offline
cmax
26. Mar 2022, 23:10 #940

Kopš: 03. Jan 2013

Ziņojumi: 1101

Braucu ar:


26 Mar 2022, 22:31:18 @strange_panda rakstīja:

26 Mar 2022, 18:05:19 @lietus rakstīja:

26 Mar 2022, 16:34:07 @strange_panda rakstīja:

25 Mar 2022, 22:55:27 @cmax rakstīja:

24 Mar 2022, 23:49:02 @integral rakstīja:
Paldies , pieņemu zināšanai. 7xx sākas gan no 630eur (769), bet, ja gadus 5-10 ies bez problēmām, varbūt ir tā vērts.

Kafijas aparātiem, tāpat kā mašīnām, nobraukumu mēra krūzītēs nevis gados, šie pie normālas ekspluatācijas(laiku pa laikam noskalot perkolatoru, neliet ūdeni no grāvja) savas 10k krūzītes uzskaita mierīgi, tad taisa apkopi un dragā nākošos 10k.

Mūsdienu mājas kafijas automāts ap 4-5k tasīšu līdz nobirs multi vārsts sākot 90 eur atkarība no ražotāja, veikala utt plus darbs to uzstādīt, ja iegādāties komerc techniku tad arī būs 10k, minētais neattiecas uz vecām Saeco mašinām kā Villa un analogi, kuras pie savlaicīgas apkopes pārdzīvos savu saimnieku vienīgais, kas jāatceras iegādājoties Saeco/Philips, tas brīnums lieto max 10.5 gramus kafijas uz porciju ... kas ir stipri pamaz,ja gribas izbaudīt ne itāļu stila expresso pupiņas (maximāli grauzdētas), visas modernās kafijas pupiņas ar vidēju apcepšanas pakāpi šajos automātos būs nebaudāmas ar atrunu, ja cilvēks jebkad ir lietojis kaut ko vairāk par šķīstošo kafiju. Standarta expresso kafijas daudzums normāla kafejnīca ir 14-18 gr uz porciju ...

Nesapratu ideju par 10g maltas kafijas porcijas "nebaudaamiibu".Maltas kafijas daudzums nosaka tikai gatavaa dzeeriena apjomu.
Kafejniicaas izmanto 58mm portafiltru un grozi tiem paarsvaraa ir prieksh dopio (dubultaa) espresso. Vienai porcijai 7-10g 58mm grozaa buus paaraak plaans kafijas slaanis un ar 9bar spiedienu nevar panaakt vienmeeriigu uudens izplatiibu kafijas tabletee. Vieglaak veidoties kanaaliem pa kuriem uudens tecees aatraak. Rezultaataa dazhi kafijas tabletes abgabali buus nepietiekami ekstrakteeti un dos skaabumu dzeerienam, un kanaalu apgabali buus paaraak ekstrakteeti un dzeeriens paliek ruugts. Rezultaataa nebaudaams dzeeriens. Taadeelj vienas porcijas grozi ir ar sashaurinaataaku formu, kas tomeer liidz galam neatrisina probleemu. Daudzas kafejniicas shaa iemesla deelj nelieto mazus grozus vispaar.
Kafijas automaataa shaada probleema nav tik izteikta, jo taa konstrukcijai razgotaajs arii korigjee piemeerojamo maltas kafijas porciju.

Mājas kafijas automāts negatavo ekspresso ... iemesls ūdens spiediens ir 15 bāri (ūdensūkņa spiediens, nav nekādu ierīču, lai to samazinātu uz 9 bariem), otrs kafijas malums neatbilsts ekpresso malumam radziņam. Tas ko gatavo automāts ir stapr ekspresso kafejnīca radziņš ar 9 bariem un alternatīvu (V60, French press un tml.) Automāts gatavo garšigu kafijas dzērienu ja maksimālie grami atbilt malumam un grauzdējumam. Ja kafijas automāts max var paņemt 10.5 gramus, garšigu kafijas dzērienu tas spēs izgatavot tikai no itāļu expresso stila grauzdētām pupiņam (maksimāls graudzējums, bet ne ogles), savukārt ja gribam izmantot vidēja grauzdējuma pupiņas, tad automātam jau vajag 14 gr un uz augšu . Šādi grauzdēta kafija šobrīd ir lielāka daļa sortimenta pat lielveikalos... Tāpec automāts ar 10.5 gramiem nav aktuāls ja vien lietotājs nav gatavs sevi ierobežot tikai ar itāļu stila expreso grauzdējumu (visai rets)


Klau, es toč neorientējos kafijas zinātnē bet “ekspreso” lietošana espreso vietā, manuprāt, ir pilnīgi neatbilstoši kafijas lietpratējam.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo