Online
Pašreiz BMWPower skatās 49 viesi un 19 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Kafija, tās automāti un pagatavošana
Autors | Ziņojums |
Waldis | | Kopš: 14. May 2002
Ziņojumi: 1013
Braucu ar: All Grip
| Ja nav nosleepums, cik minuutes aiznjem uztaisiit divas riita kafijas? Un peec tam visu satiiriit? | Offline | | |
karro  | |  Kopš: 08. Apr 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 4758
Braucu ar: studentu variantu
| hz, būs jāpastāv ar hronometru, bet nu apmēram:
kamēr sildās ūdens (90*), nosver un samaļ kafiju, teiksim, minūtes 2
izskalo filtru, pie viena pasilda krūzi - vēl minūte
ieber kafiju, uzlej pirmo porciju ūdens, pagaida - minūtes 2
uzlej atlikušo ūdeni, pagaida - kādas 4 min
izmet filtru ar biezumiem miskastē un izskalo v60 krūzi - hz, minūte, ja baigi lēnām 
kopā, tātad, ap 10 min. ja V60 krūze ir viena - 20 min uz kafijām, bet, ja krūzes ir 2, tad, es teiktu, minūtēs 12 vajadzētu ierakstīties, ja "ņem savu laiku" 
protams, var argumentēt, ka automātā nospied pogu, un minūtes+ laikā ir kafija (tāpat no rīta tas "modīsies", grabināsies, visu skalos, utt), un taisnība ir, bet tikpat labi var pāris sekundēs ieliet glāzi ūdens, kas būs arī garšīgāk par automāta kafiju (te gan - gaumes lieta), un ietaupīt mega daudz laika  | Offline | | |
Waldis | | Kopš: 14. May 2002
Ziņojumi: 1013
Braucu ar: All Grip
| Man vnk no riitiem citreiz taa miegs naak, ka ar aciim ciet virzos kafijas aparaata virzienaa un meegjinu sataustiit iesleegshanas pogu... 
Tas, laikam, kaa piipe vs ciiga. | Offline | | |
mrpresident | |  Kopš: 31. May 2004
Ziņojumi: 1280
Braucu ar:
| Par to V60 jautājumu. Kafijai vienmēr ir svarīgākais jautājums, lai garšo, līdz ar to, ja pie esošā maluma, acīmredzami, ir par smalku, tad jāmaļ rupjāk un faktiski jau arī 500 ir diezgan pasmalki.
Kā jau te minēja, kontroles pēc, jāpamēģina citi filtri, jo pat salīdzinot tos pašus Hario filtrus, kas ražoti Nīderlandē un tos, kas Japānā, ievērojami atšķiras tas, cik ātri ūdens plūst cauri.
Kā arī noteikti jāpamēģina cita kafija, vai ir tas pats rezultāts.
Vispār ieteiktu pārlieku neieciklēties uz to ar kādu regulējumu (cik click skaitu) citi gatavo. To būtu jāņem tikai kā sākuma punktu no kura pieregulēt sev.
Vēl var pamēģināt citu kādu ūdens liešanas tehniku, piemēram, pamēģināt Hoffmana ieteikto V60 metodi, kura man laikam ar;i patīk labāk par pārējām. | Offline | | |
lietus | | Kopš: 21. Nov 2004
Ziņojumi: 2059
Braucu ar:
|
man liekas, ka tur filtrs drīzāk baigi pieguļ tām V60 krūzes "ribām", un tecēšana ir tikai pa apakšu, kāpēc arī viss apstājas; ir bijušas reizes, kad es sasprūdušu filtru esmu paņēmis aiz malām un biš pakustinājis, lai plūsma atjaunotos. īstenticīgie noteikti tver pēc korvalola, betnupoo, dzīve 
Tev nav gadiijumaa hario keramikas filtra tureetaajs? Vinjam ir debiila forma - ribas neaiziet liidz pashai apakshai un to aizsit ciet. Es arii dabuuju cilaat filtru. Tagad nopirku plastmas tureetaaju un ir labaak. Bet sit ciet jebkuraa gadiijumaa. Ar vienu kafiju bija tikai, kad normaali lija cauri. Ar paareejaam chakars | Offline | | |
mrpresident | |  Kopš: 31. May 2004
Ziņojumi: 1280
Braucu ar:
| Tas gan drīzāk izklausās, ka pārāk daudz "putekļu", tie aizsit ciet plūsmu.
Vēl jāpaskatās liešanas tehniku. Liekas, ka Hoffmans kaut kad teica, ka lejot uz filtra plūsmas ātrums samazinās. | Offline | | |
karro  | |  Kopš: 08. Apr 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 4758
Braucu ar: studentu variantu
|
24 Mar 2022, 15:42:36 @lietus rakstīja:
man liekas, ka tur filtrs drīzāk baigi pieguļ tām V60 krūzes "ribām", un tecēšana ir tikai pa apakšu, kāpēc arī viss apstājas; ir bijušas reizes, kad es sasprūdušu filtru esmu paņēmis aiz malām un biš pakustinājis, lai plūsma atjaunotos. īstenticīgie noteikti tver pēc korvalola, betnupoo, dzīve 
Tev nav gadiijumaa hario keramikas filtra tureetaajs? Vinjam ir debiila forma - ribas neaiziet liidz pashai apakshai un to aizsit ciet. Es arii dabuuju cilaat filtru. Tagad nopirku plastmas tureetaaju un ir labaak. Bet sit ciet jebkuraa gadiijumaa. Ar vienu kafiju bija tikai, kad normaali lija cauri. Ar paareejaam chakars
jap, man ir hario keramiskais. plastmasu roka neceļas pirkt, man jau pietiek plastmasas ar aeropresi 
| Offline | | |
vvvils | | Kopš: 16. Oct 2007
Ziņojumi: 7
Braucu ar: vw
| Neticu savām acīm - powerī diskusija par V60 un Comandante!
Respect!  | Offline | | |
|
integral | | Kopš: 05. Mar 2021
Ziņojumi: 179
Braucu ar:
| Meklēju ieteikumus jaunam kafijas automātam. Primāri uz 1-2 tasēm dienā, 90% parasta balta kafija (nav obligāti jāprot macchiato, ristretto, lungo utt., bet būtu jauki, ja prastu latti un cappucino). Vēlams kāds ložu drošs aparāts ar iespējami mazāku jebļu uz remonta riskiem; Iepriekš ļoti laba pieredze bijuši ar Nivona, tāpēc skatos kaut tajā virzienā.
Pašlaik noskatīti:
Nivona NICR 520
Nivona NICR 660 (it kā +100eur pie cenas, bet varbūt ir tā vērts) | Offline | | |
Amphiney | |  Kopš: 04. Apr 2014
Ziņojumi: 1112
Braucu ar: F11
| Lietoju Nicr 670 jau divus gadus, viss darbojas lieliski. Salīdzinot ar Philips lattego, kurš mums uz kuģiem, kā diena pret nakti, Nivonai tās iekšas pavisam citas kvalitātes, philips tas brewing units švaks, zemas kvalitātes, izļurgājas, pēctam kafija nenāk ārā, bet tek kur liekais ūdens un tādi brīnumi. Mašīna nebija veca. Varbūt vienkārši nepaveicās, bet paturot rokās abu brendu daļas, uzreiz var saprast.
Vēl jau tie delonghi ecam/esam/utt. esot labs price/performance [ Šo ziņu laboja Amphiney, 24 Mar 2022, 23:37:34 ] | Offline | | |
cmax | | Kopš: 03. Jan 2013
Ziņojumi: 1101
Braucu ar:
|
24 Mar 2022, 23:12:02 @integral rakstīja:
Meklēju ieteikumus jaunam kafijas automātam. Primāri uz 1-2 tasēm dienā, 90% parasta balta kafija (nav obligāti jāprot macchiato, ristretto, lungo utt., bet būtu jauki, ja prastu latti un cappucino). Vēlams kāds ložu drošs aparāts ar iespējami mazāku jebļu uz remonta riskiem; Iepriekš ļoti laba pieredze bijuši ar Nivona, tāpēc skatos kaut tajā virzienā.
Pašlaik noskatīti:
Nivona NICR 520
Nivona NICR 660 (it kā +100eur pie cenas, bet varbūt ir tā vērts)
Starp šiem abiem starpība būs bling bling, ikdienais piena dzērieniem krietni ērtāk būs ar 7xx sēriju, kurai piena sistēma tiek skalota automātiski un pašu dzērienu var pagatavot vienā rāvienā. | Offline | | |
integral | | Kopš: 05. Mar 2021
Ziņojumi: 179
Braucu ar:
| Paldies , pieņemu zināšanai. 7xx sākas gan no 630eur (769), bet, ja gadus 5-10 ies bez problēmām, varbūt ir tā vērts. | Offline | | |
lietus | | Kopš: 21. Nov 2004
Ziņojumi: 2059
Braucu ar:
|
24 Mar 2022, 16:50:46 @karro rakstīja:
24 Mar 2022, 15:42:36 @lietus rakstīja:
man liekas, ka tur filtrs drīzāk baigi pieguļ tām V60 krūzes "ribām", un tecēšana ir tikai pa apakšu, kāpēc arī viss apstājas; ir bijušas reizes, kad es sasprūdušu filtru esmu paņēmis aiz malām un biš pakustinājis, lai plūsma atjaunotos. īstenticīgie noteikti tver pēc korvalola, betnupoo, dzīve 
Tev nav gadiijumaa hario keramikas filtra tureetaajs? Vinjam ir debiila forma - ribas neaiziet liidz pashai apakshai un to aizsit ciet. Es arii dabuuju cilaat filtru. Tagad nopirku plastmas tureetaaju un ir labaak. Bet sit ciet jebkuraa gadiijumaa. Ar vienu kafiju bija tikai, kad normaali lija cauri. Ar paareejaam chakars
jap, man ir hario keramiskais. plastmasu roka neceļas pirkt, man jau pietiek plastmasas ar aeropresi 
Nez, liela dalja kafijas blogeru lieto tieshi plastmas filtra tureetaaju, jo keramika "nozog" lielu dalju uudens temperatuuras. Filtra skaloshanas laikaa protams uzsilda to keramiku nedaudz, bet ne pietiekami. Nu un protams taa filtra cilaashana 
Kafijas Draugs redzeeju arii "normaalus" keramiskos ne Hario filtra tureetaajus, kuriem ribas iet liidz pashai apakshai.
P.S.
Ja kaadam interesee, varu uzdaavinaat Hario keramisko filtra tureetaaju  [ Šo ziņu laboja lietus, 25 Mar 2022, 21:58:53 ] | Offline | | |
cmax | | Kopš: 03. Jan 2013
Ziņojumi: 1101
Braucu ar:
|
24 Mar 2022, 23:49:02 @integral rakstīja:
Paldies , pieņemu zināšanai. 7xx sākas gan no 630eur (769), bet, ja gadus 5-10 ies bez problēmām, varbūt ir tā vērts.
Kafijas aparātiem, tāpat kā mašīnām, nobraukumu mēra krūzītēs nevis gados, šie pie normālas ekspluatācijas(laiku pa laikam noskalot perkolatoru, neliet ūdeni no grāvja) savas 10k krūzītes uzskaita mierīgi, tad taisa apkopi un dragā nākošos 10k. | Offline | | |
Amphiney | |  Kopš: 04. Apr 2014
Ziņojumi: 1112
Braucu ar: F11
| Ko dara tādās lielākās apkopēs automātiskajai kafijas mašīnai? | Offline | | |
cmax | | Kopš: 03. Jan 2013
Ziņojumi: 1101
Braucu ar:
|
26 Mar 2022, 10:27:00 @Amphiney rakstīja:
Ko dara tādās lielākās apkopēs automātiskajai kafijas mašīnai?
Nomaina dilstošākos blīvslēgus un detaļas, iztīra dzirnaviņas, piedziņas mezglu un ūdens padeves sistēmu. | Offline | | |
|
strange_panda | | Kopš: 13. Feb 2022
No: Rīga
Ziņojumi: 679
Braucu ar: BMW E53, Astra G Caravan
|
25 Mar 2022, 22:55:27 @cmax rakstīja:
24 Mar 2022, 23:49:02 @integral rakstīja:
Paldies , pieņemu zināšanai. 7xx sākas gan no 630eur (769), bet, ja gadus 5-10 ies bez problēmām, varbūt ir tā vērts.
Kafijas aparātiem, tāpat kā mašīnām, nobraukumu mēra krūzītēs nevis gados, šie pie normālas ekspluatācijas(laiku pa laikam noskalot perkolatoru, neliet ūdeni no grāvja) savas 10k krūzītes uzskaita mierīgi, tad taisa apkopi un dragā nākošos 10k.
Mūsdienu mājas kafijas automāts ap 4-5k tasīšu līdz nobirs multi vārsts sākot 90 eur atkarība no ražotāja, veikala utt plus darbs to uzstādīt, ja iegādāties komerc techniku tad arī būs 10k, minētais neattiecas uz vecām Saeco mašinām kā Villa un analogi, kuras pie savlaicīgas apkopes pārdzīvos savu saimnieku vienīgais, kas jāatceras iegādājoties Saeco/Philips, tas brīnums lieto max 10.5 gramus kafijas uz porciju ... kas ir stipri pamaz,ja gribas izbaudīt ne itāļu stila expresso pupiņas (maximāli grauzdētas), visas modernās kafijas pupiņas ar vidēju apcepšanas pakāpi šajos automātos būs nebaudāmas ar atrunu, ja cilvēks jebkad ir lietojis kaut ko vairāk par šķīstošo kafiju. Standarta expresso kafijas daudzums normāla kafejnīca ir 14-18 gr uz porciju ... | Offline | | |
lietus | | Kopš: 21. Nov 2004
Ziņojumi: 2059
Braucu ar:
|
26 Mar 2022, 16:34:07 @strange_panda rakstīja:
25 Mar 2022, 22:55:27 @cmax rakstīja:
24 Mar 2022, 23:49:02 @integral rakstīja:
Paldies , pieņemu zināšanai. 7xx sākas gan no 630eur (769), bet, ja gadus 5-10 ies bez problēmām, varbūt ir tā vērts.
Kafijas aparātiem, tāpat kā mašīnām, nobraukumu mēra krūzītēs nevis gados, šie pie normālas ekspluatācijas(laiku pa laikam noskalot perkolatoru, neliet ūdeni no grāvja) savas 10k krūzītes uzskaita mierīgi, tad taisa apkopi un dragā nākošos 10k.
Mūsdienu mājas kafijas automāts ap 4-5k tasīšu līdz nobirs multi vārsts sākot 90 eur atkarība no ražotāja, veikala utt plus darbs to uzstādīt, ja iegādāties komerc techniku tad arī būs 10k, minētais neattiecas uz vecām Saeco mašinām kā Villa un analogi, kuras pie savlaicīgas apkopes pārdzīvos savu saimnieku vienīgais, kas jāatceras iegādājoties Saeco/Philips, tas brīnums lieto max 10.5 gramus kafijas uz porciju ... kas ir stipri pamaz,ja gribas izbaudīt ne itāļu stila expresso pupiņas (maximāli grauzdētas), visas modernās kafijas pupiņas ar vidēju apcepšanas pakāpi šajos automātos būs nebaudāmas ar atrunu, ja cilvēks jebkad ir lietojis kaut ko vairāk par šķīstošo kafiju. Standarta expresso kafijas daudzums normāla kafejnīca ir 14-18 gr uz porciju ...
Nesapratu ideju par 10g maltas kafijas porcijas "nebaudaamiibu".Maltas kafijas daudzums nosaka tikai gatavaa dzeeriena apjomu.
Kafejniicaas izmanto 58mm portafiltru un grozi tiem paarsvaraa ir prieksh dopio (dubultaa) espresso. Vienai porcijai 7-10g 58mm grozaa buus paaraak plaans kafijas slaanis un ar 9bar spiedienu nevar panaakt vienmeeriigu uudens izplatiibu kafijas tabletee. Vieglaak veidoties kanaaliem pa kuriem uudens tecees aatraak. Rezultaataa dazhi kafijas tabletes abgabali buus nepietiekami ekstrakteeti un dos skaabumu dzeerienam, un kanaalu apgabali buus paaraak ekstrakteeti un dzeeriens paliek ruugts. Rezultaataa nebaudaams dzeeriens. Taadeelj vienas porcijas grozi ir ar sashaurinaataaku formu, kas tomeer liidz galam neatrisina probleemu. Daudzas kafejniicas shaa iemesla deelj nelieto mazus grozus vispaar.
Kafijas automaataa shaada probleema nav tik izteikta, jo taa konstrukcijai razgotaajs arii korigjee piemeerojamo maltas kafijas porciju. | Offline | | |
strange_panda | | Kopš: 13. Feb 2022
No: Rīga
Ziņojumi: 679
Braucu ar: BMW E53, Astra G Caravan
|
26 Mar 2022, 18:05:19 @lietus rakstīja:
26 Mar 2022, 16:34:07 @strange_panda rakstīja:
25 Mar 2022, 22:55:27 @cmax rakstīja:
24 Mar 2022, 23:49:02 @integral rakstīja:
Paldies , pieņemu zināšanai. 7xx sākas gan no 630eur (769), bet, ja gadus 5-10 ies bez problēmām, varbūt ir tā vērts.
Kafijas aparātiem, tāpat kā mašīnām, nobraukumu mēra krūzītēs nevis gados, šie pie normālas ekspluatācijas(laiku pa laikam noskalot perkolatoru, neliet ūdeni no grāvja) savas 10k krūzītes uzskaita mierīgi, tad taisa apkopi un dragā nākošos 10k.
Mūsdienu mājas kafijas automāts ap 4-5k tasīšu līdz nobirs multi vārsts sākot 90 eur atkarība no ražotāja, veikala utt plus darbs to uzstādīt, ja iegādāties komerc techniku tad arī būs 10k, minētais neattiecas uz vecām Saeco mašinām kā Villa un analogi, kuras pie savlaicīgas apkopes pārdzīvos savu saimnieku vienīgais, kas jāatceras iegādājoties Saeco/Philips, tas brīnums lieto max 10.5 gramus kafijas uz porciju ... kas ir stipri pamaz,ja gribas izbaudīt ne itāļu stila expresso pupiņas (maximāli grauzdētas), visas modernās kafijas pupiņas ar vidēju apcepšanas pakāpi šajos automātos būs nebaudāmas ar atrunu, ja cilvēks jebkad ir lietojis kaut ko vairāk par šķīstošo kafiju. Standarta expresso kafijas daudzums normāla kafejnīca ir 14-18 gr uz porciju ...
Nesapratu ideju par 10g maltas kafijas porcijas "nebaudaamiibu".Maltas kafijas daudzums nosaka tikai gatavaa dzeeriena apjomu.
Kafejniicaas izmanto 58mm portafiltru un grozi tiem paarsvaraa ir prieksh dopio (dubultaa) espresso. Vienai porcijai 7-10g 58mm grozaa buus paaraak plaans kafijas slaanis un ar 9bar spiedienu nevar panaakt vienmeeriigu uudens izplatiibu kafijas tabletee. Vieglaak veidoties kanaaliem pa kuriem uudens tecees aatraak. Rezultaataa dazhi kafijas tabletes abgabali buus nepietiekami ekstrakteeti un dos skaabumu dzeerienam, un kanaalu apgabali buus paaraak ekstrakteeti un dzeeriens paliek ruugts. Rezultaataa nebaudaams dzeeriens. Taadeelj vienas porcijas grozi ir ar sashaurinaataaku formu, kas tomeer liidz galam neatrisina probleemu. Daudzas kafejniicas shaa iemesla deelj nelieto mazus grozus vispaar.
Kafijas automaataa shaada probleema nav tik izteikta, jo taa konstrukcijai razgotaajs arii korigjee piemeerojamo maltas kafijas porciju.
Mājas kafijas automāts negatavo ekspresso ... iemesls ūdens spiediens ir 15 bāri (ūdensūkņa spiediens, nav nekādu ierīču, lai to samazinātu uz 9 bariem), otrs kafijas malums neatbilsts ekpresso malumam radziņam. Tas ko gatavo automāts ir stapr ekspresso kafejnīca radziņš ar 9 bariem un alternatīvu (V60, French press un tml.) Automāts gatavo garšigu kafijas dzērienu ja maksimālie grami atbilt malumam un grauzdējumam. Ja kafijas automāts max var paņemt 10.5 gramus, garšigu kafijas dzērienu tas spēs izgatavot tikai no itāļu expresso stila grauzdētām pupiņam (maksimāls graudzējums, bet ne ogles), savukārt ja gribam izmantot vidēja grauzdējuma pupiņas, tad automātam jau vajag 14 gr un uz augšu . Šādi grauzdēta kafija šobrīd ir lielāka daļa sortimenta pat lielveikalos... Tāpec automāts ar 10.5 gramiem nav aktuāls ja vien lietotājs nav gatavs sevi ierobežot tikai ar itāļu stila expreso grauzdējumu (visai rets)
| Offline | | |
cmax | | Kopš: 03. Jan 2013
Ziņojumi: 1101
Braucu ar:
|
26 Mar 2022, 22:31:18 @strange_panda rakstīja:
26 Mar 2022, 18:05:19 @lietus rakstīja:
26 Mar 2022, 16:34:07 @strange_panda rakstīja:
25 Mar 2022, 22:55:27 @cmax rakstīja:
24 Mar 2022, 23:49:02 @integral rakstīja:
Paldies , pieņemu zināšanai. 7xx sākas gan no 630eur (769), bet, ja gadus 5-10 ies bez problēmām, varbūt ir tā vērts.
Kafijas aparātiem, tāpat kā mašīnām, nobraukumu mēra krūzītēs nevis gados, šie pie normālas ekspluatācijas(laiku pa laikam noskalot perkolatoru, neliet ūdeni no grāvja) savas 10k krūzītes uzskaita mierīgi, tad taisa apkopi un dragā nākošos 10k.
Mūsdienu mājas kafijas automāts ap 4-5k tasīšu līdz nobirs multi vārsts sākot 90 eur atkarība no ražotāja, veikala utt plus darbs to uzstādīt, ja iegādāties komerc techniku tad arī būs 10k, minētais neattiecas uz vecām Saeco mašinām kā Villa un analogi, kuras pie savlaicīgas apkopes pārdzīvos savu saimnieku vienīgais, kas jāatceras iegādājoties Saeco/Philips, tas brīnums lieto max 10.5 gramus kafijas uz porciju ... kas ir stipri pamaz,ja gribas izbaudīt ne itāļu stila expresso pupiņas (maximāli grauzdētas), visas modernās kafijas pupiņas ar vidēju apcepšanas pakāpi šajos automātos būs nebaudāmas ar atrunu, ja cilvēks jebkad ir lietojis kaut ko vairāk par šķīstošo kafiju. Standarta expresso kafijas daudzums normāla kafejnīca ir 14-18 gr uz porciju ...
Nesapratu ideju par 10g maltas kafijas porcijas "nebaudaamiibu".Maltas kafijas daudzums nosaka tikai gatavaa dzeeriena apjomu.
Kafejniicaas izmanto 58mm portafiltru un grozi tiem paarsvaraa ir prieksh dopio (dubultaa) espresso. Vienai porcijai 7-10g 58mm grozaa buus paaraak plaans kafijas slaanis un ar 9bar spiedienu nevar panaakt vienmeeriigu uudens izplatiibu kafijas tabletee. Vieglaak veidoties kanaaliem pa kuriem uudens tecees aatraak. Rezultaataa dazhi kafijas tabletes abgabali buus nepietiekami ekstrakteeti un dos skaabumu dzeerienam, un kanaalu apgabali buus paaraak ekstrakteeti un dzeeriens paliek ruugts. Rezultaataa nebaudaams dzeeriens. Taadeelj vienas porcijas grozi ir ar sashaurinaataaku formu, kas tomeer liidz galam neatrisina probleemu. Daudzas kafejniicas shaa iemesla deelj nelieto mazus grozus vispaar.
Kafijas automaataa shaada probleema nav tik izteikta, jo taa konstrukcijai razgotaajs arii korigjee piemeerojamo maltas kafijas porciju.
Mājas kafijas automāts negatavo ekspresso ... iemesls ūdens spiediens ir 15 bāri (ūdensūkņa spiediens, nav nekādu ierīču, lai to samazinātu uz 9 bariem), otrs kafijas malums neatbilsts ekpresso malumam radziņam. Tas ko gatavo automāts ir stapr ekspresso kafejnīca radziņš ar 9 bariem un alternatīvu (V60, French press un tml.) Automāts gatavo garšigu kafijas dzērienu ja maksimālie grami atbilt malumam un grauzdējumam. Ja kafijas automāts max var paņemt 10.5 gramus, garšigu kafijas dzērienu tas spēs izgatavot tikai no itāļu expresso stila grauzdētām pupiņam (maksimāls graudzējums, bet ne ogles), savukārt ja gribam izmantot vidēja grauzdējuma pupiņas, tad automātam jau vajag 14 gr un uz augšu . Šādi grauzdēta kafija šobrīd ir lielāka daļa sortimenta pat lielveikalos... Tāpec automāts ar 10.5 gramiem nav aktuāls ja vien lietotājs nav gatavs sevi ierobežot tikai ar itāļu stila expreso grauzdējumu (visai rets)
Klau, es toč neorientējos kafijas zinātnē bet “ekspreso” lietošana espreso vietā, manuprāt, ir pilnīgi neatbilstoši kafijas lietpratējam. | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|