Online
Pašreiz BMWPower skatās 114 viesi un 2 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
b0r1ng | | Kopš: 18. Jul 2017
No: Rīga
Ziņojumi: 51
Braucu ar: 535D
| Jautājums plovistiem. Kuri rīsi kas ir samērā visur nopērkami var tikt uzskatīti par derīgiem plovam? Mani krājumi kas tika nodoti ir beigušies un uz eksperimentiem nav laiks īsti. Dalamies pieredzē.[ Šo ziņu laboja b0r1ng, 30 May 2018, 12:33:50 ] | Offline | | |
mrc | |  Kopš: 04. Feb 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 1224
Braucu ar: baltu datsun/ sarkanu scania/ pirkstu pa karti
|
30 May 2018, 12:29:05 @b0r1ng rakstīja:
Jautājums plovistiem. Kuri rīsi kas ir samērā visur nopērkami var tikt uzskatīti par derīgiem plovam? Mani krājumi kas tika nodoti ir beigušies un uz eksperimentiem nav laiks īsti. Dalamies pieredzē.
Kā rakstīts
Kādus rīsus mums vajag ? Tādus, kas turēs formu un nesaķeps vienā pļeckā.
atmetam visus gargraudu,basmati, žasmīna un un citus blablabla rīsus - garie rīsu graudi salūzīs
atmetam visus tvaicētos rīsus - tie gatavojot saķeps pikucī
ņemam visparastākos apaļos rīsus- ot tā vienkārši.receptē | Offline | | |
ronis | |  Kopš: 04. Nov 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 230
Braucu ar: MB
| Sis nav labakais plova piemers 
30 May 2018, 12:38:02 @mrc rakstīja:
30 May 2018, 12:29:05 @b0r1ng rakstīja:
Jautājums plovistiem. Kuri rīsi kas ir samērā visur nopērkami var tikt uzskatīti par derīgiem plovam? Mani krājumi kas tika nodoti ir beigušies un uz eksperimentiem nav laiks īsti. Dalamies pieredzē.
Kā rakstīts
Kādus rīsus mums vajag ? Tādus, kas turēs formu un nesaķeps vienā pļeckā.
atmetam visus gargraudu,basmati, žasmīna un un citus blablabla rīsus - garie rīsu graudi salūzīs
atmetam visus tvaicētos rīsus - tie gatavojot saķeps pikucī
ņemam visparastākos apaļos rīsus- ot tā vienkārši.receptē
| Offline | | |
ronis | |  Kopš: 04. Nov 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 230
Braucu ar: MB
| Paskataties si cilveka klipus, daudz pareizu domu. Pats dzivojis Uzbekistana. https://www.youtube.com/channel/UCO8YHPk43zHgfUFWv9FUttg | Offline | | |
SpOrcMeN  | |  Kopš: 14. May 2002
Ziņojumi: 34053
Braucu ar: banderautomobili
| valdo risi plovam bija gerai
----------------- ІБАШТЕ!!!!! ЗА УКРАЇНУ!!!!!!!
Нехай подохне суче плем’я!!!!
| Offline | | |
KristsK  | |  Kopš: 22. Aug 2005
No: Ikšķile
Ziņojumi: 2743
Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv
| Labs pavārs, grills ar pareizajos izmeros...
----------------- METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit
| Offline | | |
piradzinjsh | | Kopš: 29. Aug 2012
No: Liepāja
Ziņojumi: 2375
Braucu ar: vienu radzi
| c/g kakla karbonāde + kefīrs + garšvielas
Ir ok? | Offline | | |
Achtung | |  Kopš: 13. Oct 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 825
Braucu ar: hergestellt in deutschland / made in germany
| Ir kādreiz provēts kefīrā, bet nezin, man jau tas etiķa stiprmiņš un aromāts kkā labāk.
Lai gan, es šovakar pats kakla karbonādes 3cm šķēles ierīvēju ar šašlika garšvielu, pāri sauso sarkanvīnu. Parīt redzēs -), cerams sievai patiks, nebūs jādzird, ka man jāiet skolā. | Offline | | |
|
ElementY | |  Kopš: 19. Feb 2016
No: Rīga
Ziņojumi: 288
Braucu ar:
| ble nu kaads kefiirs... moz diizeli marinaadee??
Nopeerc labu Gaļinu, sīpolu, salt pepper, peec žarkas un viss. Fascinee šitie kefīra marinētāji![ Šo ziņu laboja ElementY, 21 Jun 2018, 23:10:55 ] | Offline | | |
krist4ps | |  Kopš: 04. Jul 2011
Ziņojumi: 342
Braucu ar: Lexus
|
21 Jun 2018, 22:25:17 @piradzinjsh rakstīja:
c/g kakla karbonāde + kefīrs + garšvielas
Ir ok?
daudz sīpoli, svaigi malts pipars un kefīra vietā Airans
nevajag turēt visu nakti, pietiek 4/5h
| Offline | | |
ElementY | |  Kopš: 19. Feb 2016
No: Rīga
Ziņojumi: 288
Braucu ar:
| Nu jaa... maxmialaa gaļa... ja Tu peerc tur, liec visu ko atrodi mājās, varbūt garšos! (kefiirs, airans, usksus, massāža,maxima garsvielas, Aldaris) alus: | Offline | | |
piradzinjsh | | Kopš: 29. Aug 2012
No: Liepāja
Ziņojumi: 2375
Braucu ar: vienu radzi
| Nu kefīrs strādājot līdzigi kā etiķis, padarot gaļu mīkstu. Ja tā vietā var izmantot arī sarkanvīnu, es esmu par.
Elementi, ko tu eisaki, sausu gaļu cept? | Offline | | |
Output | |  Kopš: 02. Jan 2017
Ziņojumi: 627
Braucu ar: G20
| Re kur par marinēšanas procesu un marināžu veidiem vienkārši izskaidrots.
Un neko navajag marinēt nedēļas garumā | Offline | | |
ledusskapis- | |  Kopš: 19. Jun 2008
No: Saldus
Ziņojumi: 1546
Braucu ar: VW golf2 & Kia Ceed
| Iesakiet kādu marinādi mežacūkai/briedim Vajag uz rītdienu kaut ko uztaisīt | Offline | | |
suhariks1 | |  Kopš: 06. Jul 2009
No: Sigulda
Ziņojumi: 410
Braucu ar: 4x4
| Par marinādēm:
Vis sākas ar gaļas izvēli - nepērc Rimi saldētās karbonādes. Aizej uz tirgu, aizej uz vietējo miesnieka veikaliņu un atrodu svaigu vietējo cūku. Jo 50 % no tā, ko redzi veikalā nāk saldēta no citām valstīm.
Gaļu vajag marinēt ar skābi, lai tā paliek mīksta, ar kefīru un minerālūdeni un vēl visu tur ko gaļu mīkstu dabūt ir grūti - to izcepsi un būs salīdzinoši sīksta tomēr.
Visvienkāršākais kā dabūt gaļai konsistenci - etiķis, viņš to padarīs mīkstāku, lai gaļa būtu sulīgāka pielej labu olīvēļļu klāt, kad marinē ar etiķi.
Tad var ņemt citrus augļus un spiest klāt - citrons, laims, apelsīns ( Citronskābe izdarīs līdzīgu procesu kā etiķis)
Tad vēl ir tāda lieta kā rabarberi, kivi - šajos arī ir stipra skābe, kas padarīs gaļu mīkstāku.
Un protams sīpoli
Viens no veidiem kā 30 minūtēs sagatavot šašliku ir sakapā sīpolus sīki, sāli, piparus un gaļas gabalus bļodā kārtīgi izspaidi ar šīm garšvielām - un uz iesma. Bet gaļa nebūs tik mīksta kā pēc 24h noturēšans skābē.
Un tagad pats svarīgākais, ja negribi lai gaļa ir sausa kā smiltis, sāli pievieno neilgi pirms cepšanas - sāls izsūks visu sulu citādāk no gaļas.
Man iecienītākās marinādes ir šādas :
Tradicionālais - Etiķis, ūdens, eļļa, sāls , cukurs, pipari, sīpoli + zaļumi vai kādas garšvielu maisījums, vai hmeli suneli, vai malta saldā paprika ( visus kopā nē , kādu no šiem pēc gaumes)
Citrusu marināde - pāris svaigi citroni izspiesti, lai saldāks pāris apelsīni, pipari, sīpoli un beigās sāls. Ja citrons ir pārāk stipri savilcies - iejauc majonēzi pirms cepšanas un paturi 1h - noņems citronam stiprumu.
| Offline | | |
janexz | |  Kopš: 09. Dec 2006
No: Daugavpils
Ziņojumi: 8059
Braucu ar: Euro 4
|
21 Jun 2018, 23:52:43 @piradzinjsh rakstīja:
Nu kefīrs strādājot līdzigi kā etiķis, padarot gaļu mīkstu. Ja tā vietā var izmantot arī sarkanvīnu, es esmu par.
Elementi, ko tu eisaki, sausu gaļu cept?
Kakla karbonāde nevar būt sausa, ja Tu viņu nesadedzini. Pa lielam jebkamā vari iemarinēt | Offline | | |
|
janexz | |  Kopš: 09. Dec 2006
No: Daugavpils
Ziņojumi: 8059
Braucu ar: Euro 4
|
22 Jun 2018, 09:17:20 @suhariks1 rakstīja:
...
Viens no veidiem kā 30 minūtēs sagatavot šašliku ir sakapā sīpolus sīki, sāli, piparus un gaļas gabalus bļodā kārtīgi izspaidi ar šīm garšvielām - un uz iesma. Bet gaļa nebūs tik mīksta kā pēc 24h noturēšans skābē.
...
30 minūšu variants ir ananāsu sula. Nevis cido ananāsu sula, bet reāla ananāsu sula. | Offline | | |
VMR  | |  Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10336
Braucu ar: sporta variantu
| Zobārsta šašliks?  | Offline | | |
Araajz  | |  Kopš: 30. Aug 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 28441
Braucu ar: E39
| Taisi ko gribi, tāpat uzstums aļākus pa virsu un garšu nejutīs  | Offline | | |
VMR  | |  Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10336
Braucu ar: sporta variantu
| Welcome | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|