Online

Pašreiz BMWPower skatās 114 viesi un 2 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
b0r1ng
30. May 2018, 12:29 #661

Kopš: 18. Jul 2017

No: Rīga

Ziņojumi: 51

Braucu ar: 535D

Jautājums plovistiem. Kuri rīsi kas ir samērā visur nopērkami var tikt uzskatīti par derīgiem plovam? Mani krājumi kas tika nodoti ir beigušies un uz eksperimentiem nav laiks īsti. Dalamies pieredzē.

[ Šo ziņu laboja b0r1ng, 30 May 2018, 12:33:50 ]

Offline
mrc
30. May 2018, 12:38 #662

Kopš: 04. Feb 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 1224

Braucu ar: baltu datsun/ sarkanu scania/ pirkstu pa karti


30 May 2018, 12:29:05 @b0r1ng rakstīja:
Jautājums plovistiem. Kuri rīsi kas ir samērā visur nopērkami var tikt uzskatīti par derīgiem plovam? Mani krājumi kas tika nodoti ir beigušies un uz eksperimentiem nav laiks īsti. Dalamies pieredzē.

Kā rakstīts
Kādus rīsus mums vajag ? Tādus, kas turēs formu un nesaķeps vienā pļeckā.
atmetam visus gargraudu,basmati, žasmīna un un citus blablabla rīsus - garie rīsu graudi salūzīs
atmetam visus tvaicētos rīsus - tie gatavojot saķeps pikucī
ņemam visparastākos apaļos rīsus- ot tā vienkārši.receptē
Offline
ronis
30. May 2018, 14:18 #663

Kopš: 04. Nov 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 230

Braucu ar: MB

Sis nav labakais plova piemers


30 May 2018, 12:38:02 @mrc rakstīja:

30 May 2018, 12:29:05 @b0r1ng rakstīja:
Jautājums plovistiem. Kuri rīsi kas ir samērā visur nopērkami var tikt uzskatīti par derīgiem plovam? Mani krājumi kas tika nodoti ir beigušies un uz eksperimentiem nav laiks īsti. Dalamies pieredzē.

Kā rakstīts
Kādus rīsus mums vajag ? Tādus, kas turēs formu un nesaķeps vienā pļeckā.
atmetam visus gargraudu,basmati, žasmīna un un citus blablabla rīsus - garie rīsu graudi salūzīs
atmetam visus tvaicētos rīsus - tie gatavojot saķeps pikucī
ņemam visparastākos apaļos rīsus- ot tā vienkārši.receptē
Offline
ronis
30. May 2018, 14:19 #664

Kopš: 04. Nov 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 230

Braucu ar: MB

Paskataties si cilveka klipus, daudz pareizu domu. Pats dzivojis Uzbekistana. https://www.youtube.com/channel/UCO8YHPk43zHgfUFWv9FUttg
Offline
SpOrcMeN
30. May 2018, 14:23 #665

Kopš: 14. May 2002

Ziņojumi: 34053

Braucu ar: banderautomobili

valdo risi plovam bija gerai

-----------------
ІБАШТЕ!!!!! ЗА УКРАЇНУ!!!!!!!
Нехай подохне суче плем’я!!!!


Offline
KristsK
30. May 2018, 14:28 #666

Kopš: 22. Aug 2005

No: Ikšķile

Ziņojumi: 2743

Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv

Labs pavārs, grills ar pareizajos izmeros...

-----------------
METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit

Offline
piradzinjsh
21. Jun 2018, 22:25 #667

Kopš: 29. Aug 2012

No: Liepāja

Ziņojumi: 2375

Braucu ar: vienu radzi

c/g kakla karbonāde + kefīrs + garšvielas
Ir ok?
Offline
Achtung
21. Jun 2018, 22:53 #668

Kopš: 13. Oct 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 825

Braucu ar: hergestellt in deutschland / made in germany

Ir kādreiz provēts kefīrā, bet nezin, man jau tas etiķa stiprmiņš un aromāts kkā labāk.

Lai gan, es šovakar pats kakla karbonādes 3cm šķēles ierīvēju ar šašlika garšvielu, pāri sauso sarkanvīnu. Parīt redzēs -), cerams sievai patiks, nebūs jādzird, ka man jāiet skolā.
Offline
ElementY
21. Jun 2018, 23:10 #669

Kopš: 19. Feb 2016

No: Rīga

Ziņojumi: 288

Braucu ar:

ble nu kaads kefiirs... moz diizeli marinaadee??

Nopeerc labu Gaļinu, sīpolu, salt pepper, peec žarkas un viss. Fascinee šitie kefīra marinētāji!

[ Šo ziņu laboja ElementY, 21 Jun 2018, 23:10:55 ]

Offline
krist4ps
21. Jun 2018, 23:11 #670

Kopš: 04. Jul 2011

Ziņojumi: 342

Braucu ar: Lexus


21 Jun 2018, 22:25:17 @piradzinjsh rakstīja:
c/g kakla karbonāde + kefīrs + garšvielas
Ir ok?


daudz sīpoli, svaigi malts pipars un kefīra vietā Airans

nevajag turēt visu nakti, pietiek 4/5h

Offline
ElementY
21. Jun 2018, 23:19 #671

Kopš: 19. Feb 2016

No: Rīga

Ziņojumi: 288

Braucu ar:

Nu jaa... maxmialaa gaļa... ja Tu peerc tur, liec visu ko atrodi mājās, varbūt garšos! (kefiirs, airans, usksus, massāža,maxima garsvielas, Aldaris) alus:
Offline
piradzinjsh
21. Jun 2018, 23:52 #672

Kopš: 29. Aug 2012

No: Liepāja

Ziņojumi: 2375

Braucu ar: vienu radzi

Nu kefīrs strādājot līdzigi kā etiķis, padarot gaļu mīkstu. Ja tā vietā var izmantot arī sarkanvīnu, es esmu par.
Elementi, ko tu eisaki, sausu gaļu cept?
Offline
Output
22. Jun 2018, 01:21 #673

Kopš: 02. Jan 2017

Ziņojumi: 627

Braucu ar: G20

Re kur par marinēšanas procesu un marināžu veidiem vienkārši izskaidrots.

Un neko navajag marinēt nedēļas garumā
Offline
ledusskapis-
22. Jun 2018, 08:43 #674

Kopš: 19. Jun 2008

No: Saldus

Ziņojumi: 1546

Braucu ar: VW golf2 & Kia Ceed

Iesakiet kādu marinādi mežacūkai/briedim Vajag uz rītdienu kaut ko uztaisīt
Offline
suhariks1
22. Jun 2018, 09:17 #675

Kopš: 06. Jul 2009

No: Sigulda

Ziņojumi: 410

Braucu ar: 4x4

Par marinādēm:

Vis sākas ar gaļas izvēli - nepērc Rimi saldētās karbonādes. Aizej uz tirgu, aizej uz vietējo miesnieka veikaliņu un atrodu svaigu vietējo cūku. Jo 50 % no tā, ko redzi veikalā nāk saldēta no citām valstīm.

Gaļu vajag marinēt ar skābi, lai tā paliek mīksta, ar kefīru un minerālūdeni un vēl visu tur ko gaļu mīkstu dabūt ir grūti - to izcepsi un būs salīdzinoši sīksta tomēr.

Visvienkāršākais kā dabūt gaļai konsistenci - etiķis, viņš to padarīs mīkstāku, lai gaļa būtu sulīgāka pielej labu olīvēļļu klāt, kad marinē ar etiķi.

Tad var ņemt citrus augļus un spiest klāt - citrons, laims, apelsīns ( Citronskābe izdarīs līdzīgu procesu kā etiķis)

Tad vēl ir tāda lieta kā rabarberi, kivi - šajos arī ir stipra skābe, kas padarīs gaļu mīkstāku.

Un protams sīpoli

Viens no veidiem kā 30 minūtēs sagatavot šašliku ir sakapā sīpolus sīki, sāli, piparus un gaļas gabalus bļodā kārtīgi izspaidi ar šīm garšvielām - un uz iesma. Bet gaļa nebūs tik mīksta kā pēc 24h noturēšans skābē.

Un tagad pats svarīgākais, ja negribi lai gaļa ir sausa kā smiltis, sāli pievieno neilgi pirms cepšanas - sāls izsūks visu sulu citādāk no gaļas.

Man iecienītākās marinādes ir šādas :

Tradicionālais - Etiķis, ūdens, eļļa, sāls , cukurs, pipari, sīpoli + zaļumi vai kādas garšvielu maisījums, vai hmeli suneli, vai malta saldā paprika ( visus kopā nē , kādu no šiem pēc gaumes)

Citrusu marināde - pāris svaigi citroni izspiesti, lai saldāks pāris apelsīni, pipari, sīpoli un beigās sāls. Ja citrons ir pārāk stipri savilcies - iejauc majonēzi pirms cepšanas un paturi 1h - noņems citronam stiprumu.

Offline
janexz
22. Jun 2018, 11:07 #676

Kopš: 09. Dec 2006

No: Daugavpils

Ziņojumi: 8059

Braucu ar: Euro 4


21 Jun 2018, 23:52:43 @piradzinjsh rakstīja:
Nu kefīrs strādājot līdzigi kā etiķis, padarot gaļu mīkstu. Ja tā vietā var izmantot arī sarkanvīnu, es esmu par.
Elementi, ko tu eisaki, sausu gaļu cept?

Kakla karbonāde nevar būt sausa, ja Tu viņu nesadedzini. Pa lielam jebkamā vari iemarinēt
Offline
janexz
22. Jun 2018, 11:15 #677

Kopš: 09. Dec 2006

No: Daugavpils

Ziņojumi: 8059

Braucu ar: Euro 4


22 Jun 2018, 09:17:20 @suhariks1 rakstīja:
...
Viens no veidiem kā 30 minūtēs sagatavot šašliku ir sakapā sīpolus sīki, sāli, piparus un gaļas gabalus bļodā kārtīgi izspaidi ar šīm garšvielām - un uz iesma. Bet gaļa nebūs tik mīksta kā pēc 24h noturēšans skābē.

...


30 minūšu variants ir ananāsu sula. Nevis cido ananāsu sula, bet reāla ananāsu sula.
Offline
VMR
22. Jun 2018, 11:34 #678

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10336

Braucu ar: sporta variantu

Zobārsta šašliks?
Offline
Araajz
22. Jun 2018, 11:35 #679

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28441

Braucu ar: E39

Taisi ko gribi, tāpat uzstums aļākus pa virsu un garšu nejutīs
Offline
VMR
22. Jun 2018, 11:38 #680

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10336

Braucu ar: sporta variantu

Welcome
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo