Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 137 viesi un 8 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Labākais alus? Jūsu domas

AutorsZiņojums
shmurger
08. Mar 2021, 22:46 #4321

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12774

Braucu ar: xc40


08 Mar 2021, 22:44:23 @Linkevicius rakstīja:
Kādas ir pulvera sastāvdaļas?
neviens īsti nezin. Bet pulveris ir, jo no viņa taisa alu un uzgāzē.
Offline
cipargalva
08. Mar 2021, 22:47 #4322

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 6694

Braucu ar: quattro

Aromatizētāji, krāsviela "Saulrieta dzeltenais", garšas pastiprinātāji, cukurs
Offline
Linkevicius
08. Mar 2021, 22:50 #4323

Kopš: 04. Mar 2021

Ziņojumi: 1014

Braucu ar:

Sapratu pulverīša sastāvdaļas. )))
Offline
kaprons
08. Mar 2021, 22:57 #4324

Kopš: 20. Jan 2018

No: Salacgrīva

Ziņojumi: 5248

Braucu ar: Ātrumu, kas nogalina...

Un kādas ir bekona krējuma lociņu čipšu sastāvdaļas bekons krējums un lociņi ja
Un kādas ir maijpuķīšu odekolona sastāvdaļas maijpuķītes kaltētas ja?
Nē, Karl, viss ir viena vienīgā abjebalovka
(es jau pat nesāku par “naudu” kredītkartē)
Offline
ilmars4998
08. Mar 2021, 23:24 #4325

Kopš: 28. Nov 2008

No: Cēsis

Ziņojumi: 1469

Braucu ar: XY-28

beidzat filozofēt par lietām no kurām jums nav saprašanas. izskatās, kā @Asch ir bijusi kāda darīšana ar brūžiem, ja zina kas ir kizilgurs.
nevaru iedomāties ka kāds no brūžiem taisītu alu no pulveriem un spirta
vis pavisam vienkārši
ūdens
iesals/mieži/griķi utt..
apiņi
cukurs
raugs
Offline
wheelie
09. Mar 2021, 00:32 #4326

Kopš: 21. Mar 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6815

Braucu ar: 1.6

atdzesēts valmiermuižas winter bock (violētā etiķete) tīri labs

-----------------
8)
Offline
Marteens
09. Mar 2021, 03:06 #4327

Kopš: 22. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 10824

Braucu ar:


08 Mar 2021, 19:37:46 @Karlis_ rakstīja:

08 Mar 2021, 18:34:33 @Marteens rakstīja:
Hvz par piebalgas,bet divi sarkanie tērvetes = 0.7promiles uz 95.kg.dzīvsvaru. Bija jānobrauc 300.metri,bet tas jau bija 2000šajos gados pa vidu.


cik laiks bija pagājis?


Kādas 20.minūtes.
Offline
Arsmens
09. Mar 2021, 08:06 #4328

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm


09 Mar 2021, 00:32:13 @wheelie rakstīja:
atdzesēts valmiermuižas winter bock (violētā etiķete) tīri labs
ar zaļo etiķeti da best
Offline
Dzirnavnieks
09. Mar 2021, 09:10 #4329

Kopš: 01. Jan 2012

Ziņojumi: 310

Braucu ar: M57D30


08 Mar 2021, 23:24:16 @ilmars4998 rakstīja:
beidzat filozofēt par lietām no kurām jums nav saprašanas. izskatās, kā @Asch ir bijusi kāda darīšana ar brūžiem, ja zina kas ir kizilgurs.
nevaru iedomāties ka kāds no brūžiem taisītu alu no pulveriem un spirta
vis pavisam vienkārši
ūdens
iesals/mieži/griķi utt..
apiņi
cukurs
raugs



Iesala ekstrakts, kā jau te minēja. Piemēram, Carlsbeg Unfiltered sastāvā ir šis ekstrakts, bet to noteikti nevar saistīt ar izmaksu optimizēšanu. Drīzāk, ar konkrētas garšas piešķiršanu vai uzturēšanu lokācijās, kur specifiski iesali varbūt nav tik brīvi pieejami, un transportēšana tik tālu nav ekonomiski pamatota.

Iesala ekstrakts būtībā ir lidz pulverim reducēta misa, līdzīgi kā sausais piena pulveris.
Offline
Corey
09. Mar 2021, 09:18 #4330

Kopš: 18. Aug 2008

Ziņojumi: 2455

Braucu ar: gc8 type-ra Honda crx

Ap 10 gadi atpakal gan Uzavas, gan Tervetes bruzos teica,ka neperk vietejos graudus,jo vietejie nevar garantet nedz apjomu,nedz konstantu kvalitati. Ieperkot no arzemem.
Sodien pilnigi reali,ka bruzi perk jau gatavu snagu,kuru jaskaida un jaatdzivina. Tikai lai katra pudele negarsotu savadak
Offline
warchief
09. Mar 2021, 09:46 #4331

Kopš: 06. Dec 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 208

Braucu ar: Eiropas gada auto


09 Mar 2021, 09:18:50 @Corey rakstīja:
Ap 10 gadi atpakal gan Uzavas, gan Tervetes bruzos teica,ka neperk vietejos graudus,jo vietejie nevar garantet nedz apjomu,nedz konstantu kvalitati. Ieperkot no arzemem.


Pareizi teica. Problēma ar LatRaps iesalu ir tāda, ka tur vienkārši ir mazāk "cukura" dēļ klimata un saulainām dienām.
Ja ņem par piemēru BestMaltz, Simpson vai citus ārzemju iesalus, tad tur vienkārši vajag mazāk tonnas/kg graudu, lai dabūtu pareizo gravitāti ("cukura daudzumu pirms raudzēšanas".

Jā, lielie ārzemju alus ražotāji izmanto visādas piedevas (palasiet kaut vai Grimbergena sastāvu).

Jā, lielie alus ražotāji "normalizē" vārījumus, lai grādi un garša būtu +/- vienādi. Normalizē arī alus, kas rūgst gadiem (beļģu skābie), tur gan izmanto citu metodi - kad sajauc kopā vairāku gadu brūvējumus.

Tas, ka lielie kaut ko vārītu no ekstrakta + spirta ir mīts, tad tas alus maksātu daudzreiz vairāk. Zemo alus cenu lielie dabū ar iesala aizstāšanu ar lētākām sastāvdaļām - graudi, kukurūza utt. (P.S. iesals nav "vienkārši" graudi)

Reāli alus dārgākā sastāvdaļa uz 1 gramu gan jau ir apiņi. Tāpēc lielumkārt apiņotie ali ir dārgāki.
Offline
Dzirnavnieks
09. Mar 2021, 09:53 #4332

Kopš: 01. Jan 2012

Ziņojumi: 310

Braucu ar: M57D30

latraps iesalnīca ir bišķi attīstījusies šajā laikā un šobrīd sadarbojas ar čupiņu pašmāju brūvētājiem. Bet jā - konsistences dēļ daudzi brūveri strādā ar Viking Malt vai citiem netāliem iesalniekiem. Labs iesala ekstrakts būs stipri dārgāks nekā brūzim iesalu malt un iejavot. Tādēļ lētās šņegas arguments neiztur kritiku lielākajā daļā gadījumu, jo vienkārši aus tad būtu ļoooti dārgs. Arī iesalu tipu izvēle iesala ekstraktam būs ļoti limitēta.

[ Šo ziņu laboja Dzirnavnieks, 09 Mar 2021, 09:54:51 ]

Offline
shmurger
09. Mar 2021, 09:53 #4333

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12774

Braucu ar: xc40

Tāpēc jau lētie ali garšo pēc sūda, jo tur apiņu ne pist nav, jeb izmantots iesals ,kurš ir "apiņots".
Offline
SteelRat
09. Mar 2021, 09:54 #4334

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 164074

Braucu ar: Challenger

"Apinītis" litrīgajā iepakojumā kā reiz nav neko dārgs un gan jau arī izcili labs nav sanācis tstēt

[ Šo ziņu laboja SteelRat, 09 Mar 2021, 09:54:56 ]



-----------------
Online
Digital
09. Mar 2021, 10:00 #4335

Kopš: 02. Jul 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 3732

Braucu ar: Elektrību


09 Mar 2021, 09:46:39 @warchief rakstīja:

09 Mar 2021, 09:18:50 @Corey rakstīja:
Ap 10 gadi atpakal gan Uzavas, gan Tervetes bruzos teica,ka neperk vietejos graudus,jo vietejie nevar garantet nedz apjomu,nedz konstantu kvalitati. Ieperkot no arzemem.


Pareizi teica. Problēma ar LatRaps iesalu ir tāda, ka tur vienkārši ir mazāk "cukura" dēļ klimata un saulainām dienām.
Ja ņem par piemēru BestMaltz, Simpson vai citus ārzemju iesalus, tad tur vienkārši vajag mazāk tonnas/kg graudu, lai dabūtu pareizo gravitāti ("cukura daudzumu pirms raudzēšanas".

Jā, lielie ārzemju alus ražotāji izmanto visādas piedevas (palasiet kaut vai Grimbergena sastāvu).

Jā, lielie alus ražotāji "normalizē" vārījumus, lai grādi un garša būtu +/- vienādi. Normalizē arī alus, kas rūgst gadiem (beļģu skābie), tur gan izmanto citu metodi - kad sajauc kopā vairāku gadu brūvējumus.

Tas, ka lielie kaut ko vārītu no ekstrakta + spirta ir mīts, tad tas alus maksātu daudzreiz vairāk. Zemo alus cenu lielie dabū ar iesala aizstāšanu ar lētākām sastāvdaļām - graudi, kukurūza utt. (P.S. iesals nav "vienkārši" graudi)

Reāli alus dārgākā sastāvdaļa uz 1 gramu gan jau ir apiņi. Tāpēc lielumkārt apiņotie ali ir dārgāki.


Latraps var izmantot kā bāzi apakšā, tad +- ir ok. Bet tā man arī labāk patīk Simson vai Viking. + izvēle lielāka.
Offline
Asch
09. Mar 2021, 12:19 #4336

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4398

Braucu ar:

Biezi vien ta uber kruta arzemju kvalitate ir tikai galvas. Esmu salidzinajis tos pasus Simpson, Bestmalz un Viking ar vietejo iesalu. Baze ir tadas pasas kvalitates robezas, nekas tur nav. Arzemniekiem ir vairak specialo iesalu veidu. Pamata normalam alum nevajag nekadas baigas izvirtibas, vnk labs iesals, apini un raugs. Labi, ka musdienas vara daudzi, jo tas veido iespeju pagarsot dazadus garsas virzienus, ko lielie diezvai loti grib eksperimentet.
Ari par katra meistara spejam ir atsevisks stasts, jo piemeram ir cilveki, kas nespej izvarit labu alu no iesala (konkreti varda nesauksu), no kura citi izvara un neredz nekadu problemu
Offline
Asch
09. Mar 2021, 12:25 #4337

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4398

Braucu ar:


09 Mar 2021, 09:18:50 @Corey rakstīja:
Ap 10 gadi atpakal gan Uzavas, gan Tervetes bruzos teica,ka neperk vietejos graudus,jo vietejie nevar garantet nedz apjomu,nedz konstantu kvalitati. Ieperkot no arzemem.
Sodien pilnigi reali,ka bruzi perk jau gatavu snagu,kuru jaskaida un jaatdzivina. Tikai lai katra pudele negarsotu savadak

Pirms 10 gadi vienigas iesalsni as, kas stradaja LV, bija Daugavpils, kas knapi elpoja un Naukseni, kam profils ir vairak uz maizniekiem
Piebalga lidz savai mirsanai bija nostajusies poza, ka LV nevar izaudzet graudus iesalam un tadel nenems. Bauska, ko parpirka Royal Unibrew, vienmer ir meklejusi max letako variantu, sadarbojas ar Vikingu, vibiem ari salidiznosi tuvu vini. Uzavai, tapat ka Valmiermuizai ir vesturiski iegajies no pirmsakumiem, ka nem konkretu ieslau no konkretiem piegadatajiem. Bet pat vini izmanto vietejo materialu, ta ka nav viss tik slikti.
Starpcitu, Tervete taisa visiti, drizuma jau kkad jabut pirmajiem varijumiem jau gataviem, redzes, kas bus sanacis.
Offline
Atizz
09. Mar 2021, 13:18 #4338

Kopš: 03. Jan 2010

Ziņojumi: 308

Braucu ar: e91

Pēdējā laikā iepaticies Mežsarga gaišais no Nomadu alus un ja auksts, tad vispār labs. Liekas ļoti atšķirīgs no visiem pārējiem.

Un vēl Maximā nopērkamā IPA no Gorkovskaya Brewery ir laba, cena arī adekvāta.

[ Šo ziņu laboja Atizz, 09 Mar 2021, 13:21:17 ]

Offline
Gestus
09. Mar 2021, 14:28 #4339

Kopš: 07. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1251

Braucu ar: Paseratti

Testam pagaršoju to Cēsu alus jauno ražojuma Rudzugraudu. Pricipā garšoja ļoti pēc kvasa un diezgan salds. Principā kvass ar promilēm
Offline
warchief
09. Mar 2021, 14:40 #4340

Kopš: 06. Dec 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 208

Braucu ar: Eiropas gada auto


09 Mar 2021, 12:19:59 @Asch rakstīja:
Biezi vien ta uber kruta arzemju kvalitate ir tikai galvas. Esmu salidzinajis tos pasus Simpson, Bestmalz un Viking ar vietejo iesalu. Baze ir tadas pasas kvalitates robezas, nekas tur nav.


Pēdējo reizi Latraps iesalu izmantoju pirms gadiem 3 vai vairāk un tobrīd tā starpība, vismaz man, bija diez gan jūtama. Tagad, ņemot to pašu Vikingu, vienmēr viss ir prognozējams. Kā jau te minēja, varbūt tagad ir kļuvis daudz labāk.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo