Online
Pašreiz BMWPower skatās 137 viesi un 8 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Labākais alus? Jūsu domas
Autors | Ziņojums |
shmurger | 08. Mar 2021, 22:46 |
#4321
|
|  Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
|
08 Mar 2021, 22:44:23 @Linkevicius rakstīja:
Kādas ir pulvera sastāvdaļas?
neviens īsti nezin. Bet pulveris ir, jo no viņa taisa alu un uzgāzē. | Offline | | |
cipargalva | 08. Mar 2021, 22:47 |
#4322
|
|  Kopš: 07. Jul 2009
No: Valmiera
Ziņojumi: 6694
Braucu ar: quattro
| Aromatizētāji, krāsviela "Saulrieta dzeltenais", garšas pastiprinātāji, cukurs | Offline | | |
Linkevicius | 08. Mar 2021, 22:50 |
#4323
|
| Kopš: 04. Mar 2021
Ziņojumi: 1014
Braucu ar:
| Sapratu pulverīša sastāvdaļas. ))) | Offline | | |
kaprons | 08. Mar 2021, 22:57 |
#4324
|
|  Kopš: 20. Jan 2018
No: Salacgrīva
Ziņojumi: 5248
Braucu ar: Ātrumu, kas nogalina...
| Un kādas ir bekona krējuma lociņu čipšu sastāvdaļas bekons krējums un lociņi ja
Un kādas ir maijpuķīšu odekolona sastāvdaļas maijpuķītes kaltētas ja?
Nē, Karl, viss ir viena vienīgā abjebalovka 
(es jau pat nesāku par “naudu” kredītkartē)
| Offline | | |
ilmars4998 | 08. Mar 2021, 23:24 |
#4325
|
|  Kopš: 28. Nov 2008
No: Cēsis
Ziņojumi: 1469
Braucu ar: XY-28
| beidzat filozofēt par lietām no kurām jums nav saprašanas. izskatās, kā @Asch ir bijusi kāda darīšana ar brūžiem, ja zina kas ir kizilgurs. 
nevaru iedomāties ka kāds no brūžiem taisītu alu no pulveriem un spirta 
vis pavisam vienkārši
ūdens
iesals/mieži/griķi utt..
apiņi
cukurs
raugs
 | Offline | | |
wheelie  | 09. Mar 2021, 00:32 |
#4326
|
| Kopš: 21. Mar 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6815
Braucu ar: 1.6
| atdzesēts valmiermuižas winter bock (violētā etiķete) tīri labs
----------------- 8) | Offline | | |
Marteens | 09. Mar 2021, 03:06 |
#4327
|
|  Kopš: 22. Aug 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 10824
Braucu ar:
|
08 Mar 2021, 19:37:46 @Karlis_ rakstīja:
08 Mar 2021, 18:34:33 @Marteens rakstīja:
Hvz par piebalgas,bet divi sarkanie tērvetes = 0.7promiles uz 95.kg.dzīvsvaru. Bija jānobrauc 300.metri,bet tas jau bija 2000šajos gados pa vidu.
cik laiks bija pagājis?
Kādas 20.minūtes. | Offline | | |
Arsmens | 09. Mar 2021, 08:06 |
#4328
|
|  Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
|
09 Mar 2021, 00:32:13 @wheelie rakstīja:
atdzesēts valmiermuižas winter bock (violētā etiķete) tīri labs
ar zaļo etiķeti da best  | Offline | | |
|
Dzirnavnieks | 09. Mar 2021, 09:10 |
#4329
|
|  Kopš: 01. Jan 2012
Ziņojumi: 310
Braucu ar: M57D30
|
08 Mar 2021, 23:24:16 @ilmars4998 rakstīja:
beidzat filozofēt par lietām no kurām jums nav saprašanas. izskatās, kā @Asch ir bijusi kāda darīšana ar brūžiem, ja zina kas ir kizilgurs. 
nevaru iedomāties ka kāds no brūžiem taisītu alu no pulveriem un spirta 
vis pavisam vienkārši
ūdens
iesals/mieži/griķi utt..
apiņi
cukurs
raugs

Iesala ekstrakts, kā jau te minēja. Piemēram, Carlsbeg Unfiltered sastāvā ir šis ekstrakts, bet to noteikti nevar saistīt ar izmaksu optimizēšanu. Drīzāk, ar konkrētas garšas piešķiršanu vai uzturēšanu lokācijās, kur specifiski iesali varbūt nav tik brīvi pieejami, un transportēšana tik tālu nav ekonomiski pamatota.
Iesala ekstrakts būtībā ir lidz pulverim reducēta misa, līdzīgi kā sausais piena pulveris. | Offline | | |
Corey | 09. Mar 2021, 09:18 |
#4330
|
|  Kopš: 18. Aug 2008
Ziņojumi: 2455
Braucu ar: gc8 type-ra Honda crx
| Ap 10 gadi atpakal gan Uzavas, gan Tervetes bruzos teica,ka neperk vietejos graudus,jo vietejie nevar garantet nedz apjomu,nedz konstantu kvalitati. Ieperkot no arzemem.
Sodien pilnigi reali,ka bruzi perk jau gatavu snagu,kuru jaskaida un jaatdzivina. Tikai lai katra pudele negarsotu savadak  | Offline | | |
warchief | 09. Mar 2021, 09:46 |
#4331
|
|  Kopš: 06. Dec 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 208
Braucu ar: Eiropas gada auto
|
09 Mar 2021, 09:18:50 @Corey rakstīja:
Ap 10 gadi atpakal gan Uzavas, gan Tervetes bruzos teica,ka neperk vietejos graudus,jo vietejie nevar garantet nedz apjomu,nedz konstantu kvalitati. Ieperkot no arzemem.
Pareizi teica. Problēma ar LatRaps iesalu ir tāda, ka tur vienkārši ir mazāk "cukura" dēļ klimata un saulainām dienām.
Ja ņem par piemēru BestMaltz, Simpson vai citus ārzemju iesalus, tad tur vienkārši vajag mazāk tonnas/kg graudu, lai dabūtu pareizo gravitāti ("cukura daudzumu pirms raudzēšanas" .
Jā, lielie ārzemju alus ražotāji izmanto visādas piedevas (palasiet kaut vai Grimbergena sastāvu).
Jā, lielie alus ražotāji "normalizē" vārījumus, lai grādi un garša būtu +/- vienādi. Normalizē arī alus, kas rūgst gadiem (beļģu skābie), tur gan izmanto citu metodi - kad sajauc kopā vairāku gadu brūvējumus.
Tas, ka lielie kaut ko vārītu no ekstrakta + spirta ir mīts, tad tas alus maksātu daudzreiz vairāk. Zemo alus cenu lielie dabū ar iesala aizstāšanu ar lētākām sastāvdaļām - graudi, kukurūza utt. (P.S. iesals nav "vienkārši" graudi)
Reāli alus dārgākā sastāvdaļa uz 1 gramu gan jau ir apiņi. Tāpēc lielumkārt apiņotie ali ir dārgāki. | Offline | | |
Dzirnavnieks | 09. Mar 2021, 09:53 |
#4332
|
|  Kopš: 01. Jan 2012
Ziņojumi: 310
Braucu ar: M57D30
| latraps iesalnīca ir bišķi attīstījusies šajā laikā un šobrīd sadarbojas ar čupiņu pašmāju brūvētājiem. Bet jā - konsistences dēļ daudzi brūveri strādā ar Viking Malt vai citiem netāliem iesalniekiem. Labs iesala ekstrakts būs stipri dārgāks nekā brūzim iesalu malt un iejavot. Tādēļ lētās šņegas arguments neiztur kritiku lielākajā daļā gadījumu, jo vienkārši aus tad būtu ļoooti dārgs. Arī iesalu tipu izvēle iesala ekstraktam būs ļoti limitēta. [ Šo ziņu laboja Dzirnavnieks, 09 Mar 2021, 09:54:51 ] | Offline | | |
shmurger | 09. Mar 2021, 09:53 |
#4333
|
|  Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
| Tāpēc jau lētie ali garšo pēc sūda, jo tur apiņu ne pist nav, jeb izmantots iesals ,kurš ir "apiņots". | Offline | | |
SteelRat  | 09. Mar 2021, 09:54 |
#4334
|
|  Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 164074
Braucu ar: Challenger
| "Apinītis" litrīgajā iepakojumā kā reiz nav neko dārgs un gan jau arī izcili labs nav sanācis tstēt 
[ Šo ziņu laboja SteelRat, 09 Mar 2021, 09:54:56 ]
-----------------
| Online | | |
Digital  | 09. Mar 2021, 10:00 |
#4335
|
|  Kopš: 02. Jul 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 3732
Braucu ar: Elektrību
|
09 Mar 2021, 09:46:39 @warchief rakstīja:
09 Mar 2021, 09:18:50 @Corey rakstīja:
Ap 10 gadi atpakal gan Uzavas, gan Tervetes bruzos teica,ka neperk vietejos graudus,jo vietejie nevar garantet nedz apjomu,nedz konstantu kvalitati. Ieperkot no arzemem.
Pareizi teica. Problēma ar LatRaps iesalu ir tāda, ka tur vienkārši ir mazāk "cukura" dēļ klimata un saulainām dienām.
Ja ņem par piemēru BestMaltz, Simpson vai citus ārzemju iesalus, tad tur vienkārši vajag mazāk tonnas/kg graudu, lai dabūtu pareizo gravitāti ("cukura daudzumu pirms raudzēšanas" .
Jā, lielie ārzemju alus ražotāji izmanto visādas piedevas (palasiet kaut vai Grimbergena sastāvu).
Jā, lielie alus ražotāji "normalizē" vārījumus, lai grādi un garša būtu +/- vienādi. Normalizē arī alus, kas rūgst gadiem (beļģu skābie), tur gan izmanto citu metodi - kad sajauc kopā vairāku gadu brūvējumus.
Tas, ka lielie kaut ko vārītu no ekstrakta + spirta ir mīts, tad tas alus maksātu daudzreiz vairāk. Zemo alus cenu lielie dabū ar iesala aizstāšanu ar lētākām sastāvdaļām - graudi, kukurūza utt. (P.S. iesals nav "vienkārši" graudi)
Reāli alus dārgākā sastāvdaļa uz 1 gramu gan jau ir apiņi. Tāpēc lielumkārt apiņotie ali ir dārgāki.
Latraps var izmantot kā bāzi apakšā, tad +- ir ok. Bet tā man arī labāk patīk Simson vai Viking. + izvēle lielāka. | Offline | | |
Asch | 09. Mar 2021, 12:19 |
#4336
|
| Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4398
Braucu ar:
| Biezi vien ta uber kruta arzemju kvalitate ir tikai galvas. Esmu salidzinajis tos pasus Simpson, Bestmalz un Viking ar vietejo iesalu. Baze ir tadas pasas kvalitates robezas, nekas tur nav. Arzemniekiem ir vairak specialo iesalu veidu. Pamata normalam alum nevajag nekadas baigas izvirtibas, vnk labs iesals, apini un raugs. Labi, ka musdienas vara daudzi, jo tas veido iespeju pagarsot dazadus garsas virzienus, ko lielie diezvai loti grib eksperimentet.
Ari par katra meistara spejam ir atsevisks stasts, jo piemeram ir cilveki, kas nespej izvarit labu alu no iesala (konkreti varda nesauksu), no kura citi izvara un neredz nekadu problemu  | Offline | | |
|
Asch | 09. Mar 2021, 12:25 |
#4337
|
| Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4398
Braucu ar:
|
09 Mar 2021, 09:18:50 @Corey rakstīja:
Ap 10 gadi atpakal gan Uzavas, gan Tervetes bruzos teica,ka neperk vietejos graudus,jo vietejie nevar garantet nedz apjomu,nedz konstantu kvalitati. Ieperkot no arzemem.
Sodien pilnigi reali,ka bruzi perk jau gatavu snagu,kuru jaskaida un jaatdzivina. Tikai lai katra pudele negarsotu savadak 
Pirms 10 gadi vienigas iesalsni as, kas stradaja LV, bija Daugavpils, kas knapi elpoja un Naukseni, kam profils ir vairak uz maizniekiem 
Piebalga lidz savai mirsanai bija nostajusies poza, ka LV nevar izaudzet graudus iesalam un tadel nenems. Bauska, ko parpirka Royal Unibrew, vienmer ir meklejusi max letako variantu, sadarbojas ar Vikingu, vibiem ari salidiznosi tuvu vini. Uzavai, tapat ka Valmiermuizai ir vesturiski iegajies no pirmsakumiem, ka nem konkretu ieslau no konkretiem piegadatajiem. Bet pat vini izmanto vietejo materialu, ta ka nav viss tik slikti.
Starpcitu, Tervete taisa visiti, drizuma jau kkad jabut pirmajiem varijumiem jau gataviem, redzes, kas bus sanacis. | Offline | | |
Atizz | 09. Mar 2021, 13:18 |
#4338
|
| Kopš: 03. Jan 2010
Ziņojumi: 308
Braucu ar: e91
| Pēdējā laikā iepaticies Mežsarga gaišais no Nomadu alus un ja auksts, tad vispār labs. Liekas ļoti atšķirīgs no visiem pārējiem.
Un vēl Maximā nopērkamā IPA no Gorkovskaya Brewery ir laba, cena arī adekvāta. [ Šo ziņu laboja Atizz, 09 Mar 2021, 13:21:17 ] | Offline | | |
Gestus | 09. Mar 2021, 14:28 |
#4339
|
|  Kopš: 07. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1251
Braucu ar: Paseratti
| Testam pagaršoju to Cēsu alus jauno ražojuma Rudzugraudu. Pricipā garšoja ļoti pēc kvasa un diezgan salds. Principā kvass ar promilēm  | Offline | | |
warchief | 09. Mar 2021, 14:40 |
#4340
|
|  Kopš: 06. Dec 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 208
Braucu ar: Eiropas gada auto
|
09 Mar 2021, 12:19:59 @Asch rakstīja:
Biezi vien ta uber kruta arzemju kvalitate ir tikai galvas. Esmu salidzinajis tos pasus Simpson, Bestmalz un Viking ar vietejo iesalu. Baze ir tadas pasas kvalitates robezas, nekas tur nav.
Pēdējo reizi Latraps iesalu izmantoju pirms gadiem 3 vai vairāk un tobrīd tā starpība, vismaz man, bija diez gan jūtama. Tagad, ņemot to pašu Vikingu, vienmēr viss ir prognozējams. Kā jau te minēja, varbūt tagad ir kļuvis daudz labāk. | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|