| 
Online
Pašreiz BMWPower skatās 189 viesi un 14 reģistrēti lietotāji. | 
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
| 
| Autors | Ziņojums | 
|---|
 | mc  |  |  |  Kopš: 11. Apr 2009 No: Rīga Ziņojumi: 48015 Braucu ar: lēnu žurciņu | fiksi dara tikai trushi.12 Jun 2012, 16:35:19 kapeikpisejs rakstīja:
 Fiksi kādu poweristu recepti cūkgaļas iemarinēšanai, plāns cept ir cepeškrāsnī.
 
  http://www.fotoreceptes.lv/pilsetas_sasliks.html
 
 
 -----------------
 
 
 
 |  |  Offline |  |  |  |  | LMR |  |  | Kopš: 10. Aug 2011 Ziņojumi: 889 Braucu ar:  | 12 Jun 2012, 16:41:54 mcgh rakstīja:
 
 fiksi dara tikai trushi.12 Jun 2012, 16:35:19 kapeikpisejs rakstīja:
 Fiksi kādu poweristu recepti cūkgaļas iemarinēšanai, plāns cept ir cepeškrāsnī.
 
  http://www.fotoreceptes.lv/pilsetas_sasliks.html
 
 
 
 Vot tieši šadi izdari, kaut ko līdzīgu tikko augšā aprakstīju
   |  |  Offline |  |  |  |  | VMR  |  |  |  Kopš: 07. May 2006 Ziņojumi: 10339 Braucu ar: sporta variantu | Kāds ir mēģinājis silikona resti grillēšanai? Nu neticu, ka uz normālām oglēm nesakusīs... |  |  Offline |  |  |  |  | kapeikpisejs |  |  | Kopš: 30. Jun 2011 Ziņojumi: 670 Braucu ar:  | Vairāk kā steiks, nevis šašliks, laikam.  
 To fotorecepti netaisīšu, jo neatbilst man, esmu laukos, vienkārši zb jau tie grilli.
  
 nu ok ok, laikam jau jāmēģina.
  [ Šo ziņu laboja kapeikpisejs, 12 Jun 2012, 16:49:28 ] |  |  Offline |  |  |  |  | LMR |  |  | Kopš: 10. Aug 2011 Ziņojumi: 889 Braucu ar:  | 12 Jun 2012, 16:48:47 kapeikpisejs rakstīja:
 Vairāk kā steiks, nevis šašliks, laikam.
  
 To fotorecepti netaisīšu, jo neatbilst man, esmu laukos, vienkārši zb jau tie grilli.
  
 nu ok ok, laikam jau jāmēģina.
  
 
 Nu tad iemarinē daudz sīpolos un kefīrā
  bet nu tas nebūs stundas jautājums  kad esi iemarinējis, tad met cepeškrāsnī un sutini stundiņu pusotru. Tikai skaties lai ir trauks ar ūdeni krāsnī , citādi gaļa būs sausa   |  |  Offline |  |  |  |  | rucha |  |  |  Kopš: 14. Aug 2005 No: Jēkabpils Ziņojumi: 5348 Braucu ar: QUATTRO | 16 Mar 2012, 11:56:45 markelis rakstīja:
 
 15 Mar 2012, 17:02:16 Araajz rakstīja:
 Vēl iedrukājat, kā nokūpināt tādas vistiņas kā te powerā tirgoja (vot neatceros niku)... tās bija vnk burvelīgas
  tādas neesmu vairs garšojis  Samarinētas bija uz visiem 10  
 
 nezinu kas tirgoja bet peec sitaa sanaak
  
 recepte domāta uz 10 vistām ja kūpinat mazāk proporcionāli garšvielu sevas devas samaziniet
 Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
 Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.
 
 Liekam klāt pārējos komponentus.
 
 Sāls 500g (ne mazāk)
 
 Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)
 
 Pipari 20g (pēc vēlēšnās)
 
 Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)
 
 Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)
 
 Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)
 
 Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.
 
 Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.
 
 Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu 60 gr uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.
 
 sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c°
 
 
 cik ilgi jākūpina,gribas uz svētkiem pamēģināt??
  [ Šo ziņu laboja rucha, 18 Jun 2012, 14:10:41 ] |  |  Offline |  |  |  |  | wheelie  |  |  | Kopš: 21. Mar 2004 No: Rīga Ziņojumi: 6820 Braucu ar: 1.6 | patika cūkgaļas šaslika iemarinēšanas recepte no rimi - plūmju sulā, sanāk super sulīgs 
 -----------------
 8)
 |  |  Offline |  |  |  |  | bepino |  |  |  Kopš: 01. Nov 2004 No: Rīga Ziņojumi: 2213 Braucu ar: Radziņu | 18 Jun 2012, 14:10:02 rucha rakstīja:
 
 16 Mar 2012, 11:56:45 markelis rakstīja:
 
 15 Mar 2012, 17:02:16 Araajz rakstīja:
 Vēl iedrukājat, kā nokūpināt tādas vistiņas kā te powerā tirgoja (vot neatceros niku)... tās bija vnk burvelīgas
  tādas neesmu vairs garšojis  Samarinētas bija uz visiem 10  
 
 nezinu kas tirgoja bet peec sitaa sanaak
  
 recepte domāta uz 10 vistām ja kūpinat mazāk proporcionāli garšvielu sevas devas samaziniet
 Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
 Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.
 
 Liekam klāt pārējos komponentus.
 
 Sāls 500g (ne mazāk)
 
 Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)
 
 Pipari 20g (pēc vēlēšnās)
 
 Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)
 
 Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)
 
 Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)
 
 Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.
 
 Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.
 
 Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu 60 gr uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.
 
 sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c°
 
 
 cik ilgi jākūpina,gribas uz svētkiem pamēģināt??
  
 man liekas, ka tas no kūpinātavas atkarīgs, bet paši nesen kūpinājām ~ 6-7 h vistu šķinķīšus
  |  |  Offline |  |  |  |  |  |  | VMR  |  |  |  Kopš: 07. May 2006 Ziņojumi: 10339 Braucu ar: sporta variantu | 18 Jun 2012, 14:10:02 rucha rakstīja:
 
 cik ilgi jākūpina,gribas uz svētkiem pamēģināt??
  
 Es kūpināju ~ 1 - 1:30 min. Sanāca zbis
  
 Šādā uzpariktē:
 
 
 [ Šo ziņu laboja VMR, 18 Jun 2012, 14:47:07 ] |  |  Offline |  |  |  |  | Andic |  |  |  Kopš: 16. Dec 2005 No: Rīga Ziņojumi: 2933 Braucu ar: foliju pa zobiem | 12 Jun 2012, 16:45:31 VMR rakstīja:
 Kāds ir mēģinājis silikona resti grillēšanai? Nu neticu, ka uz normālām oglēm nesakusīs...
 
 Silikona standziņas uc piederumi grillēšanai ir
   
 Bet par restīti gan nebiju nemaz dzirdējis!
  |  |  Offline |  |  |  |  | boldrixx |  |  |  Kopš: 12. Mar 2008 No: Liepāja Ziņojumi: 756 Braucu ar: e30 iS,e30is,un mitsu.. | 16 Mar 2012, 15:14:26 Andic rakstīja:
 Par Ruberoīdu un plēvēm man sirdsapziņa neļautu  mest iekšā tādu draņķus gatavojot savu kūpinājumu
    
 Čoms pēc jaunā gada svinībām dziļos laukos,uz
  izdomāja ka janokūpina vistiņa. Protams ka kūpinātavas nebija.
 Izštukoja ka jākūpina ir uz pirts jumta skursteņa.
 Iekurinaja pirti,urāpās uz pirts jumta,uzlika režģi k-kadu uz skursteņa un vistiņu pa virsu.
 Esot garšojusi vista
   Draugi ar ko kopā esot bijis sākumā esot teikuši ka nekās nesanāks utt....,beigu  biegās esot bijuši lielākie slavētaji un ēdāji
    
 Vēlāk iemetīšu pāris bildes.
 
 Ir vēl pāris stāsti kā Latgalē no nekā kā ir kūpinātas zivis,bet to pataupīšu vēlākam ar bildēm.
 
 Topiks ideāls
  
 zivis kupinaat var jeb kuraa metaala traukaa,kur ieber mazliet alksnja vai ozozla skaidas,apakshaa kurina uguni 15min gatavs.
 |  |  Offline |  |  |  |  | VMR  |  |  |  Kopš: 07. May 2006 Ziņojumi: 10339 Braucu ar: sporta variantu | K-rautā tādu redzēju, ~ 5 ls maksāja. Varētu būt laba visādiem vistu spārniem, kuriem pie metāla restes ādiņa piecepas... Laikam šodien nopirkšu un tad jau ziņošu kā beidzās
  |  |  Offline |  |  |  |  | zzips  |  |  |  Kopš: 20. Feb 2004 Ziņojumi: 28219 Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju | http://www.ss.lv/msg/lv/home-stuff/furniture-in...ries/bdmpxd.html 
 -----------------
 *Keep going..... It will all make sense soon
 |  |  Offline |  |  |  |  | ROLEXX  |  |  |  Kopš: 10. Aug 2006 No: Rīga Ziņojumi: 11581 Braucu ar: Cayenne S, B6 cabrio; Suzuki SV1000s | Kāds varbūt var padalīties ar informāciju - vai ir kādas īpatnības, kas jāievēro marinējot aitas gaļas šašliku (salīdzinot, piemēram, ar cūkas gaļas)? 
 -----------------
 Juridiskie pakalpojumi
 
 |  |  Offline |  |  |  |  | envy |  |  |  Kopš: 02. Aug 2006 No: Rīga Ziņojumi: 2213 Braucu ar: Q7 TFSIe  | nea.19 Jun 2012, 11:46:13 ROLEXX rakstīja:
 Kāds varbūt var padalīties ar informāciju - vai ir kādas īpatnības, kas jāievēro marinējot aitas gaļas šašliku (salīdzinot, piemēram, ar cūkas gaļas)?
 
 galvenais izmantot pareizo recepti.
 - sīpoli,
 - zaļumi,
 - pipari,
 - vīns,
 
 sāls TIKAI pirms cepšanas
 
 
  |  |  Offline |  |  |  |  | ROLEXX  |  |  |  Kopš: 10. Aug 2006 No: Rīga Ziņojumi: 11581 Braucu ar: Cayenne S, B6 cabrio; Suzuki SV1000s | 19 Jun 2012, 11:50:24 envy rakstīja:
 
 nea.19 Jun 2012, 11:46:13 ROLEXX rakstīja:
 Kāds varbūt var padalīties ar informāciju - vai ir kādas īpatnības, kas jāievēro marinējot aitas gaļas šašliku (salīdzinot, piemēram, ar cūkas gaļas)?
 
 galvenais izmantot pareizo recepti.
 - sīpoli,
 - zaļumi,
 - pipari,
 - vīns,
 
 sāls TIKAI pirms cepšanas
 
 
  
 Daudzi saka, ka sīpolus labāk malt, nevis griezt gredzenos?
  Uz cik ilgu laiku atstāj iemarinēties pēc šīs receptes?
 
 -----------------
 Juridiskie pakalpojumi
 
 |  |  Offline |  |  |  |  |  |  | Arsmens |  |  |  Kopš: 28. Jun 2003 No: Rīga Ziņojumi: 13306 Braucu ar: Trim durvīm | 19 Jun 2012, 11:44:01 zzips rakstīja:
 http://www.ss.lv/msg/lv/home-stuff/furniture-in...ries/bdmpxd.html
 
 Ir labs! Ir ņukāts rezultāts no šamējā
  |  |  Offline |  |  |  |  | Hadsons |  |  |  Kopš: 09. Aug 2006 Ziņojumi: 239 Braucu ar:  | 19 Jun 2012, 11:46:13 ROLEXX rakstīja:
 Kāds varbūt var padalīties ar informāciju - vai ir kādas īpatnības, kas jāievēro marinējot aitas gaļas šašliku (salīdzinot, piemēram, ar cūkas gaļas)?
 
 Šitas pipars skaitās krievijas šašliku guru, dzimis un audzis vidusāzijā.
 youtube
 |  |  Offline |  |  |  |  | envy |  |  |  Kopš: 02. Aug 2006 No: Rīga Ziņojumi: 2213 Braucu ar: Q7 TFSIe  | 19 Jun 2012, 11:55:25 ROLEXX rakstīja:
 Daudzi saka, ka sīpolus labāk malt, nevis griezt gredzenos?
  Uz cik ilgu laiku atstāj iemarinēties pēc šīs receptes?
 
 Kad kārtīgi būsi pamīcījis gaļiņu marinādē, tad tie sīpoli būs tik izstrādājušies nākamajā dienā, ka cauri var redzēt. Neredzu jēgu to darīt
  |  |  Offline |  |  |  |  | p33sly  |  |  |  Kopš: 27. Apr 2009 No: Rīga Ziņojumi: 943 Braucu ar: turbo prop | mana iecienītākā šašlika recepte: -sīpoli
 -kefīrs
 -melnie pipari
 -sāls (iesaku apkaisīt mirklī, kad uzlikts uz grilla)
 
 ir mēģināta tāda, bet nekas tāds īpašs, turklāt padārgi sanāk:
 adžika
 moldāvu plūmju mērce (maximā)
 ābolu etiķis
 citroni
 pētersīļi
 
 p.s.-Kaukāzā tur īpaši nepārcenšas ar tām aitām...
 
 
 -----------------
 Raitis Kaucis https://www.octopuspays.com/ https://www.dexopay.com/
 |  |  Offline |  |  |  |  | 
 Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, R_BERGS, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo |