Noslēgusies jau trešā BMWPower.lv labdarības akcija

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (24)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv,
    26-12-2007

    Diena, kuru, šķiet, gaida ikkatrs, diena, kad katrs mēs esam saņēmuši Dāvanu, ir pienākusi un pagājusi. Tāpat arī 23.decembris ir pienācis un pagājis. Šī diena pirms Ziemassvētkiem, pateicoties Jums – BMWPower.lv vortāla apmeklētāji,– jau trešo reizi nes prieku bērniem divos Latvijas bāreņu namos un prieku arī mums pašiem.

    Šis datums un laiks pirms tā, atgādināja katram, ka varam, ja gribam, būt atvērti un nevienaldzīgi. Varam neatmest ar roku, bet kaut nedaudz palīdzēt kādam un atvieglot ikdienu.

    BMWPower.lv ikgadējā labdarības akcija ir veiksmīgi noslēgusies. 23.decembrī devās ceļā divi auto ar par jūsu saziedotajiem līdzekļiem sagādātajām lietām. Uz Sēlijas pagasta bāreņu namu „Līkumi“ un uz Daugavpils rajona Naujenes bārnu namu. Vēl, kaut salīdzinoši nedaudz, bet tomēr palīdzēts Bauskas Ģimenes un sociālā atbalsta centram „Ābele” ar grāmatām un enciklopēdijām.

    Detalizētāku un emocionālāku, pašu „salaveču” šīs dienas aprakstu, varēsiet izlasīt nedaudz tālāk šajā rakstā, bet šobrīd vēlētos vispārīgi uzskaitīt šoreiz sagādāto un dāvināto. Tāpat kā iepriekšējās reizes, šīs akcijas organizatori savlaicīgi sazinājās ar minēto bāreņu namu vadību, lai noskaidrotu bērnu vēlmes un tiem visvairāk nepieciešamās lietas. Šogad tika saziedoti 3’394 lati.

    :

    ::
    :
    Tātad, pateicoties ziedojumiem, šogad tika sagādāts:

    Naujenes bērnu namam (55 dažāda vecuma bērni un pusaudži):
    – sarīkojumu un ikdienas apavi;
    – sporta apģērbi, cimdi, veļa;
    – attīstošās spēles, galda spēles, rotaļlietas.

    Bāreņu namam „Līkumi”:
    – veļas mazgājamā mašīna;
    – divi neliela izmēra ledusskapji;
    – 6 kalnu velosipēdi.

    „Līkumos” šī jau bija trešā viesošanās reize, tamdēļ šoreiz netika vestas rotaļlietas, grāmatas, rakstāmpiederumi un tml., bet uzmanība tika pievērsta tieši sadzīvē nepieciešamajām lietām. Vēl gribētu atzīmēt – vislielāko sajūsmu, protams, izraisīja veikala „X Sports” ziedotie velosipēdi. Lai arī šo akciju jau var saukt par tradicionālu, šogad tomēr kaut kas bija citādi… daudz jūtamāka BMWPower apmeklētāju aktivitāte tieši praktiskajā šis akcijas realizācijā. Cilvēki zvanīja, sūtīja privātos ziņojumus, paši pieteicās, brauca, gādāja... Liels Paldies Jums!

    :
    ::
    :
    Atsauksmes no „salavečiem”:

    „Līkumu” bērnu nams:

    „Gluži kā pagājušajā gadā, uzņemšana bija lieliska, telpas un vide vēl vairāk sakārtota, kā pērn, un bērni izskatījās patiesi dzīvespriecīgi. Aizkustinoši bija, ka daži mūsu sejas atcerējās, norādot „tie ir tie paši, kuri pagājušajā gadā atveda mums dāvanas”. Lielākie bērni ļoti atsaucīgi palīdzēja ienest mantas. Tika aizgādāti divi ledusskapji, veļas mašīna un septiņi kalnu velosipēdi, kuri izraisīja īpašu sajūsmu bērniem. Pasēdējām, papļāpājām pie kafijas. Direktore Zenta, stāstīja, ka tagad viņiem ir ap 70 audzēkņu, jo Jaunjelgavā tika nesen likvidēts bērnu nams, turienes bērni tagad dzīvo „Līkumos”. Par dzīvi nesūdzējās, atzīmēja, ka aktīvi sadarbojas ar Ameriku – bērni brauc ciemos pie ģimenēm un daži tiek pat adoptēti. Kā arī Zenta pieliek milzīgas pūles, lai bērniem būtu iespējas apgūt lietas, kas pašiem patīk un paplašināt redzesloku.”

    Naujenes bērnu nams:

    „Pavadījām tur vismaz divas ar pusi stundas, jo bērnunama vadītāji dikti gribēja visu izrādīt un pastāstīt. Mūs pacienāja ar siltām pusdienām, kas tika pagatavotas pārsvarā no bērnunama audzēkņu audzētiem dārzeņiem, pašu piena utt. Tikām arī izvadāti ekskursijā pa visu bērnunamu, jāsaka, aizkustinoši – mazi puikas un meitenes ķeras pie rokas, jo dikti grib sasveicināties. Un, kas pārsteidza visvairāk un ko mums no viņiem vajadzēt mācīties – viņi visu laiku smaida. Laikam varētu rakstīt ilgi un dikti, un vienalga es nespētu nodot Jums tās sajūtas, tāpēc iesaku nākamajos gados katram no Jums pieteikties un aizbraukt. Tas prasa tikai pusi dienas, taču sajūtas paliek ilgi, un Ziemassvētkos doma, ka kādam esi palīdzējis, noder!”

    Lai arī ziedojumu kontā kopumā tika ieskaitīti 3’394 lati, neliela daļa no tā ienācās pēdējās dienās, jau pēc minēto mantu iegādes. Tomēr tas nenozīmē, ka šī nauda tiks iemarinēta vai novirzīta citiem mērķiem, nebūt nē. Mums ir zināmas „Līkumu” un Naujenes bērnu namu pirmīt izteiktās vēlmes un vajadzības, kas nozīmē, ka līdz Jaungadam varēsim tās apmierināt pilnīgāk, jau tagad zināms, ka varēsim vēl sarūpēt vajadzīgo mikroviļņu krāsni u.c. lietas.

    Atgādināsim, ka pirmo reizi BMWPower.lv labdarības akcija norisinājās 2005.gadā, kad ziedojumos tika savākti 1’408 lati, bet nākamajā, kas notika 2006.gada Ziemassvētkos – 2’465 lati. Šogad akcijas dalībnieki bijuši īpaši dāsni, kopumā saziedojot 3’394 latus.

    Papildināts:

    Tā kā daļa ziedojumu kontā ienācās pēdējās dienās, kad jau pirmajai tūrei paredzētās mantas bija iegādātas, tad par pēcāk ienākušos naudu, kā jau minējām, tika sarūpētas vēl lietas, kuras „Līkumu” bērnu nams bija norādījis savās vēlmēs, bet ar tā brīža finansējumu nebija apmierināmas. Tad tagad par atlikušo ziedojumu naudu tika sarūpēti divi putekļu sūcēji un trīs mikroviļņu krāsnis, kas aizvadītajā sestdienā, 12.janvārī, tika nogādātas „Līkumu” bērnunamam.

    :
    ::
    :

    :
    ::
    :

    :
    ::
    :


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties