BMWPower.lv citē arī snobu žurnāls 'Rīgas Laiks'

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (23)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv,
    03-08-2017

    Viens no medija kvalitātes raksturlielumiem ir tā citējamība. BMWPower.lv vortāls savu 15 gadu pastāvēšanas laikā ir citēts, sākot ar vienkārši mēmiem sociālajos tīmekļos un beidzot ar miljona auditorijas “Delfi” ziņām. Tomēr beidzot BMWPower.lv sasniedzis kvalitātes augstāko metru Latvijā – citātu par snobu žurnālu dēvētajā “Rīgas Laikā”.

    Citāts no BMWPower.lv diskusiju foruma ir pārpublicēts “Rīgas Laika” augusta numurā rubrikā “Īsumā par svarīgāko”. Tajā ik mēnesi tiek apkopoti, pēc “Rīgas Laika” veidotāju domām, svarīgākie citāti no dažādiem medijiem par kādu konkrētu tēmu. Lai arī rubriku paraksta “Rīgas Laika” redkolēģija, visticamāk, to pamatā veido Ilmārs Šlāpins, spriežot pēc piezīmēm viņa soctīklu profilos.

    “Rīgas Laika” 2017. gada augusta numurā “Īsumā par svarīgāko” citētas sabiedrības domas par “liberastiem”. Izvilkumos no dažādiem komentāriem internetā secināms, ka apzīmējums “liberasti” tiek attiecināts uz tiem, kuriem simpatizē “Vienotība”, Eiropas migrācijas politika u.tml.


    No BMWPower.lv foruma par šo tēmu tika citēts lietotājs Tune-L ar komentāru “Londonas liberasti, protams, nobalsoja par palikšanu, bet viņu nebija vairākums”. Ja paskatāmies forumā komentāru, no kura ņemts šis citāts, tad diskusija ir foruma tēmā “Politika visā tās krāšņumā” par Lielbritānijas referendumu par izstāšanos no Eiropas Savienības. Šajā pašā Tune-L komentārā briti tiek dēvēti par “rudajiem pirātiem” un iebraucēji un to pēcteči – par “melniem”.


    Ja sākotnēji izbrīna reģistrētā lietotāja Tune-L nicinošā izteikšanās par citām tautībām kā par zemcilvēkiem (Untermenschen – vācu val.), skaidrāka bilde top, aplūkojot šī komentētāja parakstu, kas pavada ikkatru viņa ziņojumu. Tajā ir sauklis “Brīvību Palestīnai!” un vietrādis uz “YouTube” video, kurā ir fragments no kinofilmas “Šindlera saraksts” ar balkona ainu – Ralfa Fainsa atveidotais SS hauptšturmfīrers Amons Gēts aiz gara laika koncentrācijas nometnē šauj pa darbu sebojošiem žīdiem.

    Visā “liberastu” nievājošo komentāru gūzmā “Rīgas Laiks” izvēlējies tikai vienu citātu, kas skaidro “liberastu” jēdziena pielietojumu sabiedrībā – to formulējusi triecienbrigāde Cehs.lv: “Šie jaunvārdi (liberasti, velkomisti u.c.) ir aizsardzības mehānisms, ar kura palīdzību “cilvēki ar citu viedokli” tiek dehumanizēti un nomarķēti kā kaut kāds jauns koncepts, kurš iemieso visas tās sliktās īpašības, no kurām viņiem ir bail”.

    “Rīgas Laiks” tiek izdots kopš 1993. gada un sabiedrībā tiek uztverts kā intelektuāls žurnāls.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties