Nākamais LDČ posms – Tartu lidlaukā jūnijā

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (8)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv,
    31-05-2011

    Igaunijas Dragreisa čempionāta ietvaros Tartu lidlaukā 11. un 12.jūnijā norisināsies Latvijas Dragreisa čempionāta otrais posms. Latvijas dalībnieki pirmo reizi šosezon varēs sacensties klasiskajā dragreisa distancē – 402 metros.

    Čempionāta un kausa kopvērtējuma ieskaitē tiek vērtēti visi pieci posmi, tāpēc Igaunijā notiekošais posms ir tikpat svarīgs kā Latvijā organizētie. Gaidāms, ka uz starta Igaunijā izies vismaz 30 braucēju, no kuriem vairāki plāno piedalīties arī Igaunijas čempionāta ieskaitē.

    Par favorītiem PRO A klasē tiek uzskatīti Artūrs Soboņs, Juris Kuklis un Edgars Eriņš, no kuriem pēdējie plāno piedalīties arī PRO B un attiecīgi PRO C klasēs, kurā viņiem konkurenci sastādīs Artjoms Kočlamazašvili un Agris Biezais, kuri abi startē ar "BMW" markas automašīnām.

    Ātrākajā PRO D klasē favorīts ir Māris Ozoliņš, kurš par savu galveno konkurentu uzskata Normundu Lāci, kurš, tāpat kā Māris, sacensībās piedalīsies ar ievērojami pārbūvētu "Mitsubishi Evo 9" automobili. Pie ātrākajiem šajā klasē pieskaitāmi arī atraktīvās "Audi" kupejas ar Aldi Vārpsalieti un Igoru Detkovu pie stūres.

    Interesantas cīņas gaidāmas arī "Street" klasēs, kurās pirmās vietas FWD un AWD ieskaitēs ieņem divas sievietes – Ginta Pavasara un Anna Priede. RWD šobrīd pirmo vietu ieņem Normunds Lācis.

    Igaunijas posms interesants arī ar to, ka tur būs redzami īsti dragsteri no Igaunijas un tās kaimiņvalstīm ar 1000 un vairāk zirgspēku lielu jaudu. Tāpat īpašu spriedzi un adrenalīnu sola pati 402 metru distance. Ja 201 metru distancē automobiļu vidējais gala ātrums ir stipri zem 200 km/h, tad 402 metros liela daļa pietuvojas vai pārsniedz šo robežu.

    Sacensību formāts paredz, ka tās notiek visu nedēļas nogali – gan sestdien, gan svētdien. Sestdien paredzēti treniņi un kvalifikācijas braucieni, savukārt svētdien notiek izslēgšanas braucieni un tiem sekojošā apbalvošana. Līdz ar to tie, kas vēlas redzēt sacensības, bet nevēlas tam veltīt visu nedēļas nogali, var uz Tartu lidlauku doties tikai svētdien.

    Latvijas Dragreisa čempionāta trešais posms vienlaicīgi ar Latvijas Autoklubu skaistāko automašīnu izstādi, Baltijas mēroga auto-audio skaņas sacensībām un sezonas vienīgajām Moto dragreisa sacensībām notiks 10.jūlijā Biķerniekos.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties