Online

Pašreiz BMWPower skatās 185 viesi un 12 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
ilmars4998
22. Jun 2018, 12:09 #681

Kopš: 28. Nov 2008

No: Cēsis

Ziņojumi: 1469

Braucu ar: XY-28


22 Jun 2018, 11:23:27 @Che rakstīja:
Pirms vairākiem gadiem interesējos te par labākajām marinādēm un jau vismaz trīs gadu garumā man ir tikai viena recepte. Kakla karbonāde, sīpoli (daudzums +/- puse no gaļas kopējās masas), pipari, etiķis, cukurs. Visu samasē kopā, liek ledusskapī un ik pa laikam pamasē. Pāris stundas pirms cepšanas gaļu izņem no ledusskapja un pieliek sāli. Cep, kad gaļa vairs nav auksta. Marinēšanas ilgums atkarīgs no gaļas - no padsmit līdz kaut vai 48 stundām. Pēdējā laikā pielieku klāt vēl kajenas piparus. Easy game.

Ja tam visam vel pieliek klat sinepes, gaļa nebūs rūkta Vajag recepti sinepju marinādei
Offline
piradzinjsh
22. Jun 2018, 12:24 #682

Kopš: 29. Aug 2012

No: Liepāja

Ziņojumi: 2375

Braucu ar: vienu radzi


06 Aug 2015, 12:26:02 VMR rakstīja:
Dahuja sīpolu, sāls, melnie pipari, 5% etiķis, nedaudz cukura. Sagriez gaļu saber ar sāli un pipariem kārtīgi samīci, tad pieber sīpolus(praktiski jābūt 1:1 ar gaļu, bet var arī nedaudz mazāk) Kārtīgi (!) samīci. Tad lej klāt etiķi tā, lai tā visa padarīšana ir slapja, bet nepeld etiķī (uzspiežot ar roku parādās slapjums) un pieber nedaudz cukura. Samīci un pagaršo - ja marināde ir garšīga, tad būs labi, ja vajag piekoriģē ar sāli, cukuru, etiķi. Dažreiz dažādībai piejaucu tomātu pastu vai kādu no Santa Maria marinādēm. Pēc stundas var cept uz iesma cieši saspiestus kopā. Sanāk mīksti un sulīgi

Visi, kas brēks, ka etiķis kko sausina, droši var iet nahuj, klasikajam šašlikam ir jājūt marinējums un stundas laikā nekas tur nepārsausināsies...Tikai vajag ~ 5% etiķi, vai 9% uz pusi ar ūdeni, Tīrs 9% ir par traku!!!


paldies, atradu
Offline
SteelRat
22. Jun 2018, 12:31 #683

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 164022

Braucu ar: E95

Un aukstajai zupai

-----------------
Offline
KristsK
22. Jun 2018, 12:35 #684

Kopš: 22. Aug 2005

No: Ikšķile

Ziņojumi: 2743

Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv

Starp citu, ja kāds ir taisījis auksto zupu, cik apmēram ilgi viņa jāvāra?

-----------------
METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit

Offline
SteelRat
22. Jun 2018, 12:38 #685

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 164022

Braucu ar: E95


22 Jun 2018, 12:35:24 @KristsK rakstīja:
Starp citu, ja kāds ir taisījis auksto zupu, cik apmēram ilgi viņa jāvāra?


vāra apmēram pusi no laika, ko ražotājs vārijis sastāvdaļas, lai iegūtu kefīru Tas, protams, atkarīgs no ražotāja un tauku %

-----------------
Offline
RH
22. Jun 2018, 12:56 #686

Kopš: 05. Dec 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1101

Braucu ar: četriem riņķiem

PieGdiena
Offline
Pavasaris
22. Jun 2018, 13:29 #687

Kopš: 08. Apr 2013

Ziņojumi: 475

Braucu ar:

Tie kas grib gaļu cept jau pēc pāris stundām varu padalīties ar labu recepti.

Gaļa -1kg
Sīpoli – 400g
Sāls – pēc velmes
Pipari - pēc velmes
Sojas mērce – 100ml
Tomātu sula – 100ml (pats lieku kečupu)
Sinepes – 4 ēdamkarotes
Medus -1 ēdamkarote.
Offline
maartinsss
22. Jun 2018, 13:35 #688

Kopš: 27. Dec 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 59

Braucu ar: 81


22 Jun 2018, 13:29:09 @Pavasaris rakstīja:
Tie kas grib gaļu cept jau pēc pāris stundām varu padalīties ar labu recepti.

Gaļa -1kg
Sīpoli – 400g
Sāls – pēc velmes
Pipari - pēc velmes
Sojas mērce – 100ml
Tomātu sula – 100ml (pats lieku kečupu)
Sinepes – 4 ēdamkarotes
Medus -1 ēdamkarote.



Šitam var pievienot blenderētus rabarberus, sanāk labi
Offline
Tikai_lasu
22. Jun 2018, 13:39 #689

Kopš: 12. Dec 2013

Ziņojumi: 1126

Braucu ar:

Jūs, kad karbonādes cepiet, ar 24h gaļu marinējiet, jeb apviļā panējunā un uz pannas?
Nevajag pirkt nezināmas izcelsmes gaļu pa 2,75 tad nevajadzēs ne klapēt marinēt.
Offline
RVR
22. Jun 2018, 14:03 #690

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22585

Braucu ar: RVR

Tieši tā, primārais ir kvalitatīva gaļa, pārējais jau ir sekundāri.
Offline
Corey
22. Jun 2018, 16:56 #691

Kopš: 18. Aug 2008

Ziņojumi: 2452

Braucu ar: gc8 type-ra Honda crx

Neviens vakuuma nemarine?
Offline
Usins
22. Jun 2018, 18:40 #692

Kopš: 14. Jul 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 3533

Braucu ar: w163; w639; w203

Kādreiz ļoti iespringu marinēt. Vārīju marinādi, dzesēju. Pirku dārgu gaļu. Rezuktāts, protams, sanāca ēdams, kaut diezgan laikietilpīgs.

Šobrīd ēdu Rimi kakla karbonādi zem 4eur/kg kas stundu pirms cepšanas sagriezta un samīcīta traukā ar Provansas majonēzi.

Un pilnīgi ēdams rezultāts.


Cepu gan uz alkšņa malkas oglēm.

Ar drusku etiki un daudz sīpoliem ir forši, bet tos sīpolus mizot un griezt ir laiks laiks.

Vistu saku cept nevis uz oglēm, bet blakus.
Mangalis klasiskais bet ar vāku. Sakuru mazu ugunskuriņu un kad kārtīgi iededzies, sabīdu visu vienā galā. Otrā galā tērauda sieta groziņā vista un vāku virsu. Gaisa T tur pārsniedz 300C un pēc 25+ min ir ļoti vienmērīgi izepta vistiņa, kuras tauki nopilot nedeg jo apakšā nav ogļu. Ja vēl uz pglēm kādu svaigu pagalīti uzlikt sanāk tāda karsti žāvēta drusku.

Pēdëās reizes pirku vistas kājiņas ar tādu kailu kaula galu. Nemrainēju neko. Tikai griziņā sāli un piparus pabēru pirms liku cepties.

Labākais ka cepšanas laikā jāgroza praktiski vispār nav.

Paldies par uzmanību un piedpšanu par resniem pirkstiem. Priwcīgi izēsties rīt!
Offline
Araajz
22. Jun 2018, 19:05 #693

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28441

Braucu ar: E39

Un uz tām oglītēm izmērcētas viskija mucas vai ābeles skaidas + vāka atvērums virs gaļas un ir
Offline
Tikai_lasu
23. Jun 2018, 10:27 #694

Kopš: 12. Dec 2013

Ziņojumi: 1126

Braucu ar:

Es ņemu tādu kakla karbonādi, kas nav redzējuši saldētavu, sagriežu, pipari, sāls, sinepes un uz grila. Apcepu vai nu šķēlēs, vai uz irbulīšiem un tad, pats galvenais- lieku visu māla traukā ar vāku pastētes 10-20 minūtes. Pieleju 1/2 glāzi alu vai ūdeni, lai apakšā nepiedeg. Tas ir pats sarežģītākais, jo visiem parasti liekas- gaļa taču izcepta, nah tu nedod ēst?
Offline
platinum
23. Jun 2018, 10:29 #695

Kopš: 25. Jan 2014

No: Jelgava

Ziņojumi: 227

Braucu ar: Klak Klak 3.0 TDR

Vai Cash & Carry pieņem tukšo taru? Tīraines veikalā?
Offline
lietus
23. Jun 2018, 10:51 #696

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 2056

Braucu ar:


22 Jun 2018, 16:56:58 @Corey rakstīja:
Neviens vakuuma nemarine?

kur var iegaadaaties vakuma mariineetaaju maajas (ne razhoshanas) vajadziibaam?
Offline
IELEJAM
23. Jun 2018, 13:02 #697

Kopš: 28. Jan 2008

Ziņojumi: 3267

Braucu ar: prieku


23 Jun 2018, 10:51:23 @lietus rakstīja:

22 Jun 2018, 16:56:58 @Corey rakstīja:
Neviens vakuuma nemarine?

kur var iegaadaaties vakuma mariineetaaju maajas (ne razhoshanas) vajadziibaam?

Te ir. Tikai nesaprotu kāda viņiem jēga. Vislabāk ar rokām izmīcīt, 10 minūtes un darīts, pēc stundas var cept.
Offline
matrixxxx
23. Jun 2018, 18:20 #698

Kopš: 29. Apr 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 8446

Braucu ar: 106 zirgiem


22 Jun 2018, 08:43:30 @ledusskapis- rakstīja:
Iesakiet kādu marinādi mežacūkai/briedim Vajag uz rītdienu kaut ko uztaisīt

Mezja cuukai uz riitdienu ?
Etiķis, vīns, sīpoli.
Mauc visu biezā slānī, cūka smird.
Offline
exciter
25. Jun 2018, 12:25 #699

Kopš: 18. Jan 2006

Ziņojumi: 3736

Braucu ar:


22 Jun 2018, 11:07:14 @janexz rakstīja:

21 Jun 2018, 23:52:43 @piradzinjsh rakstīja:
Nu kefīrs strādājot līdzigi kā etiķis, padarot gaļu mīkstu. Ja tā vietā var izmantot arī sarkanvīnu, es esmu par.
Elementi, ko tu eisaki, sausu gaļu cept?

Kakla karbonāde nevar būt sausa, ja Tu viņu nesadedzini. Pa lielam jebkamā vari iemarinēt

Āmen! Nevajag pārcept sausu.
Offline
jaks
25. Jun 2018, 23:42 #700

Kopš: 02. Dec 2008

No: Saldus

Ziņojumi: 3101

Braucu ar:


22 Jun 2018, 11:23:27 @Che rakstīja:
Pirms vairākiem gadiem interesējos te par labākajām marinādēm un jau vismaz trīs gadu garumā man ir tikai viena recepte. Kakla karbonāde, sīpoli (daudzums +/- puse no gaļas kopējās masas), pipari, etiķis, cukurs. Visu samasē kopā, liek ledusskapī un ik pa laikam pamasē. Pāris stundas pirms cepšanas gaļu izņem no ledusskapja un pieliek sāli. Cep, kad gaļa vairs nav auksta. Marinēšanas ilgums atkarīgs no gaļas - no padsmit līdz kaut vai 48 stundām. Pēdējā laikā pielieku klāt vēl kajenas piparus. Easy game.


pieliku 4% etiķi 20h pirms cepšanas un tā bija liela kļūda. Pirmkārt saisināja, otrkārt baigi stiprs sanāca. Nākamreiz etiķi likšu reizē ar sāli, kādu stundu pirms cepšanas. Jāatzīst man nebija kakla karbonāde.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo