Online
Pašreiz BMWPower skatās 185 viesi un 12 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
ilmars4998 | |  Kopš: 28. Nov 2008
No: Cēsis
Ziņojumi: 1469
Braucu ar: XY-28
|
22 Jun 2018, 11:23:27 @Che rakstīja:
Pirms vairākiem gadiem interesējos te par labākajām marinādēm un jau vismaz trīs gadu garumā man ir tikai viena recepte. Kakla karbonāde, sīpoli (daudzums +/- puse no gaļas kopējās masas), pipari, etiķis, cukurs. Visu samasē kopā, liek ledusskapī un ik pa laikam pamasē. Pāris stundas pirms cepšanas gaļu izņem no ledusskapja un pieliek sāli. Cep, kad gaļa vairs nav auksta. Marinēšanas ilgums atkarīgs no gaļas - no padsmit līdz kaut vai 48 stundām. Pēdējā laikā pielieku klāt vēl kajenas piparus. Easy game.
Ja tam visam vel pieliek klat sinepes, gaļa nebūs rūkta Vajag recepti sinepju marinādei | Offline | | |
piradzinjsh | | Kopš: 29. Aug 2012
No: Liepāja
Ziņojumi: 2375
Braucu ar: vienu radzi
|
06 Aug 2015, 12:26:02 VMR rakstīja:
Dahuja sīpolu, sāls, melnie pipari, 5% etiķis, nedaudz cukura. Sagriez gaļu saber ar sāli un pipariem kārtīgi samīci, tad pieber sīpolus(praktiski jābūt 1:1 ar gaļu, bet var arī nedaudz mazāk) Kārtīgi (!) samīci. Tad lej klāt etiķi tā, lai tā visa padarīšana ir slapja, bet nepeld etiķī (uzspiežot ar roku parādās slapjums) un pieber nedaudz cukura. Samīci un pagaršo - ja marināde ir garšīga, tad būs labi, ja vajag piekoriģē ar sāli, cukuru, etiķi. Dažreiz dažādībai piejaucu tomātu pastu vai kādu no Santa Maria marinādēm. Pēc stundas var cept uz iesma cieši saspiestus kopā. Sanāk mīksti un sulīgi 
Visi, kas brēks, ka etiķis kko sausina, droši var iet nahuj, klasikajam šašlikam ir jājūt marinējums un stundas laikā nekas tur nepārsausināsies...Tikai vajag ~ 5% etiķi, vai 9% uz pusi ar ūdeni, Tīrs 9% ir par traku!!!
paldies, atradu  | Offline | | |
SteelRat  | |  Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 164022
Braucu ar: E95
| Un aukstajai zupai 
-----------------
| Offline | | |
KristsK  | |  Kopš: 22. Aug 2005
No: Ikšķile
Ziņojumi: 2743
Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv
| Starp citu, ja kāds ir taisījis auksto zupu, cik apmēram ilgi viņa jāvāra? 
----------------- METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit
| Offline | | |
SteelRat  | |  Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 164022
Braucu ar: E95
|
22 Jun 2018, 12:35:24 @KristsK rakstīja:
Starp citu, ja kāds ir taisījis auksto zupu, cik apmēram ilgi viņa jāvāra? 
vāra apmēram pusi no laika, ko ražotājs vārijis sastāvdaļas, lai iegūtu kefīru Tas, protams, atkarīgs no ražotāja un tauku % 
-----------------
| Offline | | |
RH | |  Kopš: 05. Dec 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1101
Braucu ar: četriem riņķiem
| PieGdiena  | Offline | | |
Pavasaris | |  Kopš: 08. Apr 2013
Ziņojumi: 475
Braucu ar:
| Tie kas grib gaļu cept jau pēc pāris stundām varu padalīties ar labu recepti.
Gaļa -1kg
Sīpoli – 400g
Sāls – pēc velmes
Pipari - pēc velmes
Sojas mērce – 100ml
Tomātu sula – 100ml (pats lieku kečupu)
Sinepes – 4 ēdamkarotes
Medus -1 ēdamkarote.
| Offline | | |
maartinsss | |  Kopš: 27. Dec 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 59
Braucu ar: 81
|
22 Jun 2018, 13:29:09 @Pavasaris rakstīja:
Tie kas grib gaļu cept jau pēc pāris stundām varu padalīties ar labu recepti.
Gaļa -1kg
Sīpoli – 400g
Sāls – pēc velmes
Pipari - pēc velmes
Sojas mērce – 100ml
Tomātu sula – 100ml (pats lieku kečupu)
Sinepes – 4 ēdamkarotes
Medus -1 ēdamkarote.
Šitam var pievienot blenderētus rabarberus, sanāk labi  | Offline | | |
|
Tikai_lasu | | Kopš: 12. Dec 2013
Ziņojumi: 1126
Braucu ar:
| Jūs, kad karbonādes cepiet, ar 24h gaļu marinējiet, jeb apviļā panējunā un uz pannas?
Nevajag pirkt nezināmas izcelsmes gaļu pa 2,75 tad nevajadzēs ne klapēt marinēt.  | Offline | | |
RVR  | |  Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22585
Braucu ar: RVR
| Tieši tā, primārais ir kvalitatīva gaļa, pārējais jau ir sekundāri. | Offline | | |
Corey | |  Kopš: 18. Aug 2008
Ziņojumi: 2452
Braucu ar: gc8 type-ra Honda crx
| Neviens vakuuma nemarine?  | Offline | | |
Usins | |  Kopš: 14. Jul 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 3533
Braucu ar: w163; w639; w203
| Kādreiz ļoti iespringu marinēt. Vārīju marinādi, dzesēju. Pirku dārgu gaļu. Rezuktāts, protams, sanāca ēdams, kaut diezgan laikietilpīgs.
Šobrīd ēdu Rimi kakla karbonādi zem 4eur/kg kas stundu pirms cepšanas sagriezta un samīcīta traukā ar Provansas majonēzi.
Un pilnīgi ēdams rezultāts.
Cepu gan uz alkšņa malkas oglēm.
Ar drusku etiki un daudz sīpoliem ir forši, bet tos sīpolus mizot un griezt ir laiks laiks.
Vistu saku cept nevis uz oglēm, bet blakus.
Mangalis klasiskais bet ar vāku. Sakuru mazu ugunskuriņu un kad kārtīgi iededzies, sabīdu visu vienā galā. Otrā galā tērauda sieta groziņā vista un vāku virsu. Gaisa T tur pārsniedz 300C un pēc 25+ min ir ļoti vienmērīgi izepta vistiņa, kuras tauki nopilot nedeg jo apakšā nav ogļu. Ja vēl uz pglēm kādu svaigu pagalīti uzlikt sanāk tāda karsti žāvēta drusku.
Pēdëās reizes pirku vistas kājiņas ar tādu kailu kaula galu. Nemrainēju neko. Tikai griziņā sāli un piparus pabēru pirms liku cepties.
Labākais ka cepšanas laikā jāgroza praktiski vispār nav.
Paldies par uzmanību un piedpšanu par resniem pirkstiem. Priwcīgi izēsties rīt! | Offline | | |
Araajz  | |  Kopš: 30. Aug 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 28441
Braucu ar: E39
| Un uz tām oglītēm izmērcētas viskija mucas vai ābeles skaidas + vāka atvērums virs gaļas un ir  | Offline | | |
Tikai_lasu | | Kopš: 12. Dec 2013
Ziņojumi: 1126
Braucu ar:
| Es ņemu tādu kakla karbonādi, kas nav redzējuši saldētavu, sagriežu, pipari, sāls, sinepes un uz grila. Apcepu vai nu šķēlēs, vai uz irbulīšiem un tad, pats galvenais- lieku visu māla traukā ar vāku pastētes 10-20 minūtes. Pieleju 1/2 glāzi alu vai ūdeni, lai apakšā nepiedeg. Tas ir pats sarežģītākais, jo visiem parasti liekas- gaļa taču izcepta, nah tu nedod ēst? | Offline | | |
platinum | |  Kopš: 25. Jan 2014
No: Jelgava
Ziņojumi: 227
Braucu ar: Klak Klak 3.0 TDR
| Vai Cash & Carry pieņem tukšo taru? Tīraines veikalā? | Offline | | |
lietus | | Kopš: 21. Nov 2004
Ziņojumi: 2056
Braucu ar:
|
22 Jun 2018, 16:56:58 @Corey rakstīja:
Neviens vakuuma nemarine? 
kur var iegaadaaties vakuma mariineetaaju maajas (ne razhoshanas) vajadziibaam? | Offline | | |
|
IELEJAM | |  Kopš: 28. Jan 2008
Ziņojumi: 3267
Braucu ar: prieku
|
23 Jun 2018, 10:51:23 @lietus rakstīja:
22 Jun 2018, 16:56:58 @Corey rakstīja:
Neviens vakuuma nemarine? 
kur var iegaadaaties vakuma mariineetaaju maajas (ne razhoshanas) vajadziibaam?
Te ir. Tikai nesaprotu kāda viņiem jēga. Vislabāk ar rokām izmīcīt, 10 minūtes un darīts, pēc stundas var cept. | Offline | | |
matrixxxx | |  Kopš: 29. Apr 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 8446
Braucu ar: 106 zirgiem
|
22 Jun 2018, 08:43:30 @ledusskapis- rakstīja:
Iesakiet kādu marinādi mežacūkai/briedim Vajag uz rītdienu kaut ko uztaisīt
Mezja cuukai uz riitdienu ?
Etiķis, vīns, sīpoli.
Mauc visu biezā slānī, cūka smird. | Offline | | |
exciter  | |  Kopš: 18. Jan 2006
Ziņojumi: 3736
Braucu ar:
|
22 Jun 2018, 11:07:14 @janexz rakstīja:
21 Jun 2018, 23:52:43 @piradzinjsh rakstīja:
Nu kefīrs strādājot līdzigi kā etiķis, padarot gaļu mīkstu. Ja tā vietā var izmantot arī sarkanvīnu, es esmu par.
Elementi, ko tu eisaki, sausu gaļu cept?
Kakla karbonāde nevar būt sausa, ja Tu viņu nesadedzini. Pa lielam jebkamā vari iemarinēt
Āmen! Nevajag pārcept sausu. | Offline | | |
jaks | |  Kopš: 02. Dec 2008
No: Saldus
Ziņojumi: 3101
Braucu ar:
|
22 Jun 2018, 11:23:27 @Che rakstīja:
Pirms vairākiem gadiem interesējos te par labākajām marinādēm un jau vismaz trīs gadu garumā man ir tikai viena recepte. Kakla karbonāde, sīpoli (daudzums +/- puse no gaļas kopējās masas), pipari, etiķis, cukurs. Visu samasē kopā, liek ledusskapī un ik pa laikam pamasē. Pāris stundas pirms cepšanas gaļu izņem no ledusskapja un pieliek sāli. Cep, kad gaļa vairs nav auksta. Marinēšanas ilgums atkarīgs no gaļas - no padsmit līdz kaut vai 48 stundām. Pēdējā laikā pielieku klāt vēl kajenas piparus. Easy game.
pieliku 4% etiķi 20h pirms cepšanas un tā bija liela kļūda. Pirmkārt saisināja, otrkārt baigi stiprs sanāca. Nākamreiz etiķi likšu reizē ar sāli, kādu stundu pirms cepšanas. Jāatzīst man nebija kakla karbonāde. | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|