| 
Online
Pašreiz BMWPower skatās 187 viesi un 7 reģistrēti lietotāji. | 
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
| 
| Autors | Ziņojums | 
|---|
 | zhuupa |  |  |  Kopš: 28. Sep 2010 No: Viļāni Ziņojumi: 2296 Braucu ar: Fiat Multipla | 09 Aug 2013, 12:18:13 zulus rakstīja:
 un uz tādām oglēm, kur karstums ir tāds, ka roku nevar ilgāk par pussekundi noturēt
  
 Nu hvz, nav noteikts, ka jābūt tik skarbi, arī uz mazāku karstumu var mierīgi izcept, tur ar jāskatās, cik gabali lieli, ja mazi gabali, tad var žārīt lielā karstumā un ātri, bet, ja lieli, tad baigajā peklē ārpuse apdegs un iekšpuse paliks jēla.
 p.s. Nejauši lasīju Aleksandra Dimā piezīmes par ceļojumu uz Kaukāzu, tur arī šašlika receptes apraksts pavīdēja, precīzi nepateikšu, bet pamatdoma bija tāda "mēs ēdām uz oglēm ceptu gaļu, kas pirms tam bija marinēta etiķī un sīpolos, vietējie cep uz speciāliem iesmiem, mēs izmantojām šauteņu durkļus..."
 Karoče, etiķa noliedzējiem ir ko padomāt, neba velti tas notika ap 1850.gadu :>
 |  |  Offline |  |  |  |  | p33sly  |  |  |  Kopš: 27. Apr 2009 No: Rīga Ziņojumi: 943 Braucu ar: turbo prop | nu šis jau gan nav cepšanai... dekoratīvs dārza kamīns 
 mana firmennā recepte:
 
 cūkas kakla karbonāde normālos kubos 4*4*5cm
 
 vispirms sagriež līdzīgu daudzumu kā gaļa sīpolus, puslokos, iemet dziļā bļodā. pārber konkrētas šķipsnas sāli un uzber pāris ēdamkarotes cukuru. un tad spaida, spaida spaida kamēr visi sīpoli sulojās un visa masa ir tāda šķidra sīpolu putra.
 tad uzmet virsū visu gaļu, apber ar sāli, menajiem pipariem, dillēm, apspiež citronu, samet sagrieztu izspiesto citronu. visu izmaisa lai masa būtu vienmērīga. uzlej kefīru, tā lai nosedzās plus mīnus viss. izmaisa. ja palikusi atklāta virsma, uzlej minerālūdeni. tad vajag uzlikt kādu šķīvi un piespiest ar kādu svaru. piem burku ar ūdeni, lai nepaliktu atsegta virsma. min.4-5h marinē. pirms pašas cepšanas uzgāž eļļu un izmaisa.
 
 ogles: parasti sakurinu mangālī labi daudz malkas, tas, ka klāt skujkoks-nekas, jo ogles gatavs tad, kad sen jau nav vairs atšķirības, kas par oku bijis.
 
 
 
 vēl viena grill receptīte:
 
 noplēš šampinjoniem kātiņus, bedrītē ielik mazu siera kubiņu, ietin bekona šķēlē un grillē pamīšus ar kabacīti uz iesma
 
 
 
 
 09 Aug 2013, 12:26:33 zulus rakstīja:
 ja aizgāja runa par cepšanām utt. varbūt kāds var padalīties zīmējumos/pieredzē, kā uzmūrēt kaut ko līdzīgu ŠIM ?
 
 
 
 [ Šo ziņu laboja p33sly, 10 Aug 2013, 06:13:25 ] 
 -----------------
 Raitis Kaucis https://www.octopuspays.com/ https://www.dexopay.com/
 |  |  Offline |  |  |  |  | zhuupa |  |  |  Kopš: 28. Sep 2010 No: Viļāni Ziņojumi: 2296 Braucu ar: Fiat Multipla | Man šitas čalis tīk http://www.youtube.com/watch?v=Kp0dW5qo_k4
 |  |  Offline |  |  |  |  | S_2 |  |  | Kopš: 16. Nov 2005 Ziņojumi: 666 Braucu ar: Audi | 09 Aug 2013, 13:54:35 zulus rakstīja:
 
 09 Aug 2013, 13:49:14 Puuchuks rakstīja:
 
 09 Aug 2013, 12:14:26 S_2 rakstīja:
 "Šašļikus cep tikai uz lapukoku oglēm" manuprāt vairāk ir tāds reliģisks uzstādījums
  , esmu diezgan pārliecināts, ka nebūs iespējams atšķirt uz alkšņa un bērza oglēm vienādi izceptus šašļikus 
 lūdzu precizē, kurš no šiem NAV lapu koks
    
 Te vairāk, Puuchuks, uzsvars ganjau bija uz bērza malku kā tādu,kas tomēr degot "izdala" specifiskus dūmus - bērza sveķi. Bet izdedzinot kārtīgi - da kaut priedi vai egli, kad visi tie blakusprodukti ir prom, var cept arī uz tādām oglēm!
 
 
 yap, kautkātā
  bērza vietā mierīgi katrs var ielikt savu mīļako skujukoku  |  |  Offline |  |  |  |  | Araajz  |  |  |  Kopš: 30. Aug 2008 No: Rīga Ziņojumi: 28517 Braucu ar: E39 | 09 Aug 2013, 14:35:16 zhuupa rakstīja:
 Man šitas čalis tīk
 
 Nav par vecu priekš tevis
    |  |  Online |  |  |  |  | zzips  |  |  |  Kopš: 20. Feb 2004 Ziņojumi: 28219 Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju | Galvenais izmest mizu, kokam nav ne vainas arī bērzam   
 -----------------
 *Keep going..... It will all make sense soon
 |  |  Offline |  |  |  |  | VMR  |  |  |  Kopš: 07. May 2006 Ziņojumi: 10339 Braucu ar: sporta variantu | Tak vienalga šašliku ar alu ēdat un pie mangāla stāvot smoļījat, nav po kaut kāda darva malkā?   |  |  Offline |  |  |  |  | zhuupa |  |  |  Kopš: 28. Sep 2010 No: Viļāni Ziņojumi: 2296 Braucu ar: Fiat Multipla | 09 Aug 2013, 14:54:24 Araajz rakstīja:
 
 09 Aug 2013, 14:35:16 zhuupa rakstīja:
 Man šitas čalis tīk
 
 Nav par vecu priekš tevis
    
 Vecums nevar būt par iemeslu...
 |  |  Offline |  |  |  |  |  |  | zhuupa |  |  |  Kopš: 28. Sep 2010 No: Viļāni Ziņojumi: 2296 Braucu ar: Fiat Multipla | ES hormonu lietošanu mājlopu audzēšanā ir aizliegta, vot cita lieta ir antibiotikas, īpaši vistām :< |  |  Offline |  |  |  |  | radiaators |  |  |  Kopš: 15. Mar 2006 No: Rīga Ziņojumi: 3687 Braucu ar: F11 525d | Visi tie, kas apgalvo, ka po uz kādas malkas un oglēm vai kaut kāda degšķīduma var cept šašliku un no tā nekas nemainās nav ēduši pareizi marinētu un ceptu šašliku un nezin, ko nozīmē pareizi pagatavota un izcepta šašlika garša...  |  |  Offline |  |  |  |  | Puuchuks  |  |  |  Kopš: 03. Jul 2002 No: Rīga Ziņojumi: 24359 Braucu ar: BMW | 09 Aug 2013, 16:33:33 radiaators rakstīja:
 Visi tie, kas apgalvo, ka po uz kādas malkas un oglēm vai kaut kāda degšķīduma var cept šašliku un no tā nekas nemainās nav ēduši pareizi marinētu un ceptu šašliku un nezin, ko nozīmē pareizi pagatavota un izcepta šašlika garša...
  
 Ja jau tā, tad uzraksti visu, kā ir pareizi
  |  |  Offline |  |  |  |  | kengurs |  |  | Kopš: 26. Sep 2007 No: Rīga Ziņojumi: 1831 Braucu ar:  V70....Ķīsels... | 09 Aug 2013, 19:29:28 Puuchuks rakstīja:
 
 09 Aug 2013, 16:33:33 radiaators rakstīja:
 Visi tie, kas apgalvo, ka po uz kādas malkas un oglēm vai kaut kāda degšķīduma var cept šašliku un no tā nekas nemainās nav ēduši pareizi marinētu un ceptu šašliku un nezin, ko nozīmē pareizi pagatavota un izcepta šašlika garša...
  
 Ja jau tā, tad uzraksti visu, kā ir pareizi
  
 
 Nav ko te rakstīt - vai nu cepeškrāsnī bez malkas - vai kā gruzīni - uz plūmes, bumbieres, ābeles - top nu na - ķirsis ..
  Tik želejgalvas diez vai spēs šitadu malku nopirkt .. ja kāds vispār pārdos .. 
 A vislabāk vnk cūku ka jau cūku - ar "Gāzes degli" ..
  [ Šo ziņu laboja kengurs, 09 Aug 2013, 19:36:11 ] |  |  Offline |  |  |  |  | ronis |  |  |  Kopš: 04. Nov 2002 No: Rīga Ziņojumi: 232 Braucu ar: MB | 09 Aug 2013, 19:35:27 kengurs rakstīja:
 
 09 Aug 2013, 19:29:28 Puuchuks rakstīja:
 
 09 Aug 2013, 16:33:33 radiaators rakstīja:
 Visi tie, kas apgalvo, ka po uz kādas malkas un oglēm vai kaut kāda degšķīduma var cept šašliku un no tā nekas nemainās nav ēduši pareizi marinētu un ceptu šašliku un nezin, ko nozīmē pareizi pagatavota un izcepta šašlika garša...
  
 Ja jau tā, tad uzraksti visu, kā ir pareizi
  
 
 Nav ko te rakstīt - vai nu cepeškrāsnī bez malkas - vai kā gruzīni - uz plūmes, bumbieres, ābeles - top nu na - ķirsis ..
  Tik želejgalvas diez vai spēs šitadu malku nopirkt .. ja kāds vispār pārdos .. 
 A vislabāk vnk cūku ka jau cūku - ar "Gāzes degli" ..
  
 
 Vispār jau gruzīni cep uz vīnogu malkas/zariem, kas dod vislielāko karstumu, nevis uz kaut kādiem augļukokiem !
  [ Šo ziņu laboja ronis, 09 Aug 2013, 20:20:27 ] |  |  Offline |  |  |  |  | kengurs |  |  | Kopš: 26. Sep 2007 No: Rīga Ziņojumi: 1831 Braucu ar:  V70....Ķīsels... | Var jau būt - bet postpadomju gruzīni laikam - adaptējušies tam  - "Kas pa rokai" - un atzīst labu esam arī augļu koku  ..    
 Rumbulā un lētajās zabeguhās ganjau ka var dabūt šašļiku ceptu uz pat priedes vai egles .. katik zbis deg ...
  |  |  Offline |  |  |  |  | Reinis_m |  |  |  Kopš: 30. Mar 2010 Ziņojumi: 1921 Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee | 09 Aug 2013, 14:16:12 p33sly rakstīja:
 
 mana firmennā recepte:
 
 pārber konkrētas šķipsnas (..)
 
 tad uzmet virsū visu gaļu, apber ar sāli,  (..)
 
 min.4-5h marinē.
 
 
 
 Sāli vajag bērt pašās beigās, īsi pirms cepšanas, marinādei ir jāsastāv no nesāls garšvielām, jo sāls izvelk sulu, ne tikai no sīpoliem, bet arī no gaļas. Šašlikam ir jābūt sulīgam.
 [ Šo ziņu laboja Reinis_m, 09 Aug 2013, 20:34:20 ] |  |  Offline |  |  |  |  | Reinis_m |  |  |  Kopš: 30. Mar 2010 Ziņojumi: 1921 Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee | Tas čalis cepurītē, kurš tev patika, arī sālīja atsevišķi sīpolus, nevis visu gaļu.  |  |  Offline |  |  |  |  |  |  | sonx33 |  |  |  Kopš: 08. Sep 2008 Ziņojumi: 2116 Braucu ar: 320d | klau, kads nezin lidz cikiem strādā mežaparka gala tie šašliki, laikam nosaukums ššliki mangaļos? |  |  Offline |  |  |  |  | VMR  |  |  |  Kopš: 07. May 2006 Ziņojumi: 10339 Braucu ar: sporta variantu | 09 Aug 2013, 20:19:55 ronis rakstīja:
 
 Vispār jau gruzīni cep uz vīnogu malkas/zariem, kas dod vislielāko karstumu, nevis uz kaut kādiem augļukokiem !
  
 
 Vispār jau gruzīni un citi kazumīļi baigi neiespringst uz kā cept, kas tur kalnos skopi aug, uz tā arī cep
  |  |  Offline |  |  |  |  | RVR  |  |  |  Kopš: 18. Sep 2008 Ziņojumi: 22806 Braucu ar: RVR | 09 Aug 2013, 21:43:56 VMR rakstīja:
 
 09 Aug 2013, 20:19:55 ronis rakstīja:
 
 Vispār jau gruzīni cep uz vīnogu malkas/zariem, kas dod vislielāko karstumu, nevis uz kaut kādiem augļukokiem !
  
 
 Vispār jau gruzīni un citi kazumīļi baigi neiespringst uz kā cept, kas tur kalnos skopi aug, uz tā arī cep
  
 
 ...un viņi tur kalnos šašliku vispār nemarinē - nu tas tā, ja te kādam gribas būt baigi autentiskam
  |  |  Offline |  |  |  |  | p33sly  |  |  |  Kopš: 27. Apr 2009 No: Rīga Ziņojumi: 943 Braucu ar: turbo prop | pazīstu gruzīnus, neviens tur neiespringst uz neko. nav ne tur viena pareizā recepte, ne vienas pareizās ogles. kas ir kūtī un dārzā, no tā marinē. vienkāršākās receptes ir sāls, pipari un zaļumiņi. ir ar adžikām, bet mājās gatavotām. 
 -----------------
 Raitis Kaucis https://www.octopuspays.com/ https://www.dexopay.com/
 |  |  Offline |  |  |  |  | 
 Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, R_BERGS, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo |