| 
Online
Pašreiz BMWPower skatās 160 viesi un 15 reģistrēti lietotāji. | 
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
| 
| Autors | Ziņojums | 
|---|
 | ROLEXX  |  |  |  Kopš: 10. Aug 2006 No: Rīga Ziņojumi: 11581 Braucu ar: Cayenne S, B6 cabrio; Suzuki SV1000s | 19 Jun 2012, 12:16:22 envy rakstīja:
 
 19 Jun 2012, 11:55:25 ROLEXX rakstīja:
 Daudzi saka, ka sīpolus labāk malt, nevis griezt gredzenos?
  Uz cik ilgu laiku atstāj iemarinēties pēc šīs receptes?
 
 Kad kārtīgi būsi pamīcījis gaļiņu marinādē, tad tie sīpoli būs tik izstrādājušies nākamajā dienā, ka cauri var redzēt. Neredzu jēgu to darīt
  
 Bet tad uz nakti atstāj marinādē?
 [ Šo ziņu laboja ROLEXX, 19 Jun 2012, 13:59:30 ] 
 -----------------
 Juridiskie pakalpojumi
 
 |  |  Offline |  |  |  |  | envy |  |  |  Kopš: 02. Aug 2006 No: Rīga Ziņojumi: 2213 Braucu ar: Q7 TFSIe  | 19 Jun 2012, 13:59:10 ROLEXX rakstīja:
 Bet tad uz nakti atstāj marinādē?
 
 Savu recepti savulaik nošpikoju šeit: http://www.artstudio.lv/sasliks/
 
 tagad atliek variēt
  |  |  Offline |  |  |  |  | Martigus |  |  | Kopš: 02. Jul 2007 No: Rīga Ziņojumi: 577 Braucu ar:  | Pedeja laika taisu gallju peec http://www.gatavosim.lv/pikantais-cukgalas-sasliks/ receptes , ir meiginata cukgalja  , gan vista , visiem garshoja un bija apmierinati  
 Vel ir laba recepte ar elju , daudzi cilveki brinijas un teica ka tur nekas nevar but bet pagarshojot acis bija uz kaatinjiem un pats labakais kad galja no ellas paliek miksta taka var izmantot ar sliktaku galjas gabalu
 taatad un 1kg galas vajag:
 0,5kg sipolu
 200ml parasto cepamo ellu
 1 edamkarote 5 piparu maisijums
 1 edamkarote rupja saals (uzmanigi man ir sanacis parsalit)
 1 tejkarote cukura
 Parejas piedevas tur pipari , kiploki , loki , dilles pec katra pasha gaumes
 
 tas principa butu galvenais , galai velams nostavet vismaz 24 stundas , un delj ellas ir labums tads kad vina ari bus lietojama ja nostaves 2 dienas
 |  |  Offline |  |  |  |  | p33sly  |  |  |  Kopš: 27. Apr 2009 No: Rīga Ziņojumi: 943 Braucu ar: turbo prop | ķīnīzeriem šādi grilli. ar dubultdibenu pelniem. baigi sekli un šauri. galā būdiņa, kur ogles kurina. 
 
 -----------------
 Raitis Kaucis https://www.octopuspays.com/ https://www.dexopay.com/
 |  |  Offline |  |  |  |  | Onufrijs |  |  | Kopš: 03. Sep 2010 Ziņojumi: 590 Braucu ar: Scott | Kā man stāstīja gruzīnu spečuki, klasisko šašliku taisa lietojot tikai gaļu, sāli un piparus. Visas tās marinādes sauc par basturma.
 Paši gruzīni gan atzīst, ka armēņiem esot garšīgāks šašliks
  
 |  |  Offline |  |  |  |  | Puuchuks  |  |  |  Kopš: 03. Jul 2002 No: Rīga Ziņojumi: 24359 Braucu ar: BMW | 19 Jun 2012, 17:13:26 Onufrijs rakstīja:
 Visas tās marinādes sauc par basturma.
 
 basturma ir vītināta gaļa
 |  |  Offline |  |  |  |  | p33sly  |  |  |  Kopš: 27. Apr 2009 No: Rīga Ziņojumi: 943 Braucu ar: turbo prop | man gruzīnu meitene šittā pastāstīja tikko: "Gruzijā taisa vsp daudz cūgaļu...azeri,dagestānieši ēd lielopu-jēru. Atšķirība ir tanī,ka kaukāzā šašliks ir viss ,nevis kā pie mums tikai kakla karbnāde...tur ir kauliņi arī klāt.....Lai gaļa mīkstāka ,tad pielek nedaudz medu,vīnu....nu gruzījā liek adžika(vopšim viņa garšo tā pat garšo kā zaļais karijs) pieliec visādus zaļumus(pētersiļi,sellerija) sāls+ sarkanais pipars )) Bet vispār receptes nav "
 
 -----------------
 Raitis Kaucis https://www.octopuspays.com/ https://www.dexopay.com/
 |  |  Offline |  |  |  |  | Puuchuks  |  |  |  Kopš: 03. Jul 2002 No: Rīga Ziņojumi: 24359 Braucu ar: BMW | skaidrs ir tas, ka vienotas vislabākās receptes nav. un, ka oriģ šašlikam nebāž etiķi klāt.
 
 vīns - jā, visādas garšvielas un zaļumi pēc patikas, sāls, cukurs - jā.
 
 bet etiķis der tikai "veikala" šašlikam, lai nomāktu to, ka sūdīga gaļa.
 |  |  Offline |  |  |  |  |  |  | 9999 |  |  |  Kopš: 18. Mar 2012 Ziņojumi: 844 Braucu ar: sixfourtyfizza | Peec siem jaanjiem noteikti labakais noperkamais Cukgalas sasliks ,pec manam domam ir Naakotnes ,balta spainii ! Suligs ,nav ciets ,nav daudz treknumu un istaja vieta maksas pat mazaak neka kkads Rimi sasliks ,iesaku pameginat  |  |  Offline |  |  |  |  | fleix |  |  |  Kopš: 27. Jun 2006 Ziņojumi: 8379 Braucu ar: 22 | Sky zaļumu marinādē arī ļoti labs   |  |  Offline |  |  |  |  | foobar |  |  |  Kopš: 04. Jun 2002 Ziņojumi: 6066 Braucu ar:  M57TU2D30 | Šitas brīnums http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=235717&...6u-%284431069%29 ir ļoti ērts. 
 Var pēc pāris minūtēm bez stresa uzcept dajebko.
 |  |  Offline |  |  |  |  | wheelie  |  |  | Kopš: 21. Mar 2004 No: Rīga Ziņojumi: 6820 Braucu ar: 1.6 | Iepatikās rimčika avīzes recepte  
 Cūkgaļas lāpstiņa 1 kg
 plūmju sula/nektārs 250 ml
 Žāvētās plūmes 50 gr.
 Laima sula 2 galda karotes
 Svaigs čili
 Ķiploks 6 daiviņas
 Melnie maltie pipari 1 puskarote
 Rozmarīns 1 karote, var svaigu
 Sāls 1 karote, var arī bez sāls
 Sagriezt gaļu, plūmes, čili, ķiplokus, pielikt pārējās garšvielas, visu apliet  ar plūmju sulu un uz nakti zem preses, sanāk ļoti sulīgs
  
 
 [ Šo ziņu laboja wheelie, 25 Jun 2012, 22:17:23 ] 
 -----------------
 8)
 |  |  Offline |  |  |  |  | Red_Rocket |  |  |  Kopš: 24. Oct 2007 No: Jelgava Ziņojumi: 4444 Braucu ar: C124 E320 | ja šitā turpināsies, drīz būs kulinarijapower.lv   |  |  Offline |  |  |  |  | Horacijs_Keins |  |  |  Kopš: 14. Oct 2004 No: Rīga Ziņojumi: 2483 Braucu ar:  | Pat biju šokā, bet Rīgas miesnieka šašliks (plastmasas spainīti) bija garšīgs, bez milzigiem treknumiem, sulīgs un normāla izmēra gabaliņi iekšā. |  |  Offline |  |  |  |  | VMR  |  |  |  Kopš: 07. May 2006 Ziņojumi: 10339 Braucu ar: sporta variantu | 25 Jun 2012, 22:10:44 foobar rakstīja:
 Šitas brīnums http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=235717&...6u-%284431069%29 ir ļoti ērts.
 
 Var pēc pāris minūtēm bez stresa uzcept dajebko.
 
 Praktisks un lēts gāzes grils
  
 Kā vispār ir ar tiem gāzes griliem - vai tur var kkā iemakarēt ogles, lai dūma aromātu dabūtu, vai tā ir vienkārši gāzes plīts brīvā dabā?
 |  |  Offline |  |  |  |  | foobar |  |  |  Kopš: 04. Jun 2002 Ziņojumi: 6066 Braucu ar:  M57TU2D30 | Dūma smaka ir, jo gaļa piedeg  Man arī bija aizspriedumi, ka tas gāzes grills ir tāds kā bezalkoholiskais alus, bet nu ir ok  ) 
 Lai būtu dūms vajag malku, no oglēm jau tāpat dūma nav. Bet nu parasti, lai ir ok cep uz bērza vai alkšņa, kas ja arī dūmo, tad piegaršas nekādas nav...
 |  |  Offline |  |  |  |  |  |  | Andic |  |  |  Kopš: 16. Dec 2005 No: Rīga Ziņojumi: 2933 Braucu ar: foliju pa zobiem | 18 Jun 2012, 15:13:50 VMR rakstīja:
 K-rautā tādu redzēju, ~ 5 ls maksāja. Varētu būt laba visādiem vistu spārniem, kuriem pie metāla restes ādiņa piecepas...
 Laikam šodien nopirkšu un tad jau ziņošu kā beidzās
  
 Pamēģināji ?
 Stasti kā ir ar to restīti
  |  |  Offline |  |  |  |  | matrixxxx |  |  |  Kopš: 29. Apr 2005 No: Rīga Ziņojumi: 8446 Braucu ar: 106 zirgiem | 25 Jun 2012, 22:56:26 foobar rakstīja:
 Dūma smaka ir, jo gaļa piedeg
  Man arī bija aizspriedumi, ka tas gāzes grills ir tāds kā bezalkoholiskais alus, bet nu ir ok  ) 
 Lai būtu dūms vajag malku, no oglēm jau tāpat dūma nav. Bet nu parasti, lai ir ok cep uz bērza vai alkšņa, kas ja arī dūmo, tad piegaršas nekādas nav...
 
 Traks uz beerza kautko cept ?
 Tur darva deg, paskaties ar kaadiem duumiem deg beerza taas.
 Alksnis un miers.
 |  |  Offline |  |  |  |  | viagris |  |  |  Kopš: 06. Jul 2004 Ziņojumi: 4749 Braucu ar:  | Pirms jāņiem tika izlasīts powers par gaļu, saskatīti tie jūtuba gruzīnu un pārējo video utt un sanāca ideālākā gaļa mūžā  Karoče tika iepirkts šķiņķa gabals rimčikā ar speķi apakšā, sagriezti palielos gabalos, katrā sanāca +/- 1/4 speķa klāt. Sagriezu sīpolus (apmēram 800g uz kilo gaļas) un saspaidīti pamatīgi kastrolī, kur gaļa marinējas, lai to sulu atdod (kaut kādā receptē te pavīdēja tā ideja). Piespiests klāt 1 citrons, atkal mīcam.. Karote piparu, karote čilli pulvera, 2 čilli kaltēti pašaudzēti (šito var arī nelikt, īpaši pat nejutās), tad samīcam atkal visu un maucam gaļu klāt un mīcam visu kopā kādas 10 minūtes, tad pārlej ar kefīru un atkal samaisa. Pa virsu šķīīvies un ledusskapī iegšā. Cepta tika gan piektdien, gan sestdien gan svētdien uz karstām oglēm 15 minūtes. Kā sāk čarkstēt, tā apgriežam (te ieliktajā jūtube video tā cepa to baraņinu). Gaļa vnk kusa uz mēles
  Šajās brīvdienās noteikti tiks atkārtots un būs šīs vasaras recepte
  Lai labi garšo
  Bilde ieskatam, kurā var tik saprast moš gabalu lielumu, jo powerā visi raud, ka max izšķirtspējā parasti fočēju un atstāta mazākā
  [URL=http://www.bildites.lv/viewer.php?file=8x3ooi5zvmghph3gyk5g.jpg][/URL]
 Edit: viss apraksts un sastāvdaļas uz 1kg gaļas..
 [ Šo ziņu laboja viagris, 26 Jun 2012, 14:55:36 ] |  |  Offline |  |  |  |  | Zoo |  |  |  Kopš: 27. Sep 2007 Ziņojumi: 7815 Braucu ar: God bless mr. Dunning and mr. Kruger | bļā nu šķiņķi šašlikos rīt- tur vajag vai nu nebut normaalu gaļu redzējušam, vai arī ar gaļasmašīnu žokļu vietā  |  |  Offline |  |  |  |  | 
 Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, R_BERGS, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo |