Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 86 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
bobertc
12. Sep 2021, 10:54 #1041

Kopš: 02. Jul 2018

No: Rīga

Ziņojumi: 218

Braucu ar:


10 Sep 2021, 11:31:08 @s-line rakstīja:
Kur meklēt gaļas termometru,ko atstāj gaļā uz visu cepšanās laiku un viņš info sūta uz telefonu!

Ksenukai bija kaut kāds. Mustang laikam. Izmanto aplikāciju BBQ-Sense.
Offline
Depijs
28. Sep 2021, 20:00 #1042

Kopš: 17. Sep 2015

No: Jelgava

Ziņojumi: 481

Braucu ar: LC120

Ja nu kādam noder viegla un ātra šašlika recepte:
1kg cūkgaļa (labāk ar biški taukiem, lai nav sausa, es ņemu šķinķi ne teiksim kaklu)
800 grami sīpoli
1-2 citroni atkarībā pēc lieluma.
2 tējkarotes sāls, var ar kaudzīti
1 tējkarote malti melnie pipari, var ar kaudzīti
2 tējkarotes maltas paprikas, var ar kaudzīti
3 ēdamkarotes cukura, var ar kaudzīti
50 ml eļļa (labāk olīveļļa)
70 ml galda etiķis
70 ml ūdens.

Gaļu, sīpolus un citronu sagriež iemet traukā, aplej ar garšvielu/škidruma maisījumu visu kārtīgi samaisa uzliek plēvi un ledusskapī uz 10-12 stundām (var arī īsāku laiku bet ne mazāk kā 4 stundas, jo ilgāk jo labāk).
Offline
alnisg
29. Sep 2021, 08:05 #1043

Kopš: 29. Jul 2015

Ziņojumi: 2014

Braucu ar:


28 Sep 2021, 20:00:24 @Depijs rakstīja:
Ja nu kādam noder viegla un ātra šašlika ***

Var arī visu to pašu, bet vispār bez šķidrumiem un ar divreiz vairāk sīpoliem. Tad tā gaļa ar sīpoliem tā pamatīgi ar rokām jāsamīca, lai sīpoli iemasējas gaļā un ir štokos.
Offline
KristsK
29. Sep 2021, 14:46 #1044

Kopš: 22. Aug 2005

No: Ikšķile

Ziņojumi: 2745

Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv

Un sāli labāk bērt tikai uz sīpoliem un saspaidit, lai sula izdalās.

-----------------
METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit

Offline
Rudis007
29. Sep 2021, 20:41 #1045

Kopš: 14. Nov 2018

Ziņojumi: 231

Braucu ar:


28 Sep 2021, 20:00:24 @Depijs rakstīja:
Ja nu kādam noder viegla un ātra šašlika recepte:


Taisu pēc identiskas receptes.
Šašliks tiešām sanāk gards.

Vēl viens triks ar sīpoliem- var ņemt 2x mazāk, sablenderēt tos, pievienojot nedaudz ūdens, tad caur marli izspiest sulu un marinādē iekšā.
Tad nekas nav baigi jāspaida utt, jo sula no sīpoliem jau ir ārā. Silti iesaku pamēģināt. Un, liekot gaļu uz iesmiem, nav jāšanās ar sīpolu nolasīšanu. Visērtāk blenderēt ar šādu virtuves uzparikti
Offline
Rudis007
13. Nov 2021, 16:43 #1046

Kopš: 14. Nov 2018

Ziņojumi: 231

Braucu ar:

KSENUKAI pa ļoti labām cenām var ieķert Inkbird termometrus. Pats lietoju šī ražotāja produkciju un ir baigi ok.
Ksenukai un tāds pats Aliexpress oficiālajā Inkbird veikalā

un ar probēm, kā arī tāds pats Aliexpress oficiālajā Inkbird veikalā

Šīs palīgierīces ļauj gaļu vai zivi no grilla vai pannas, vai krāsns izņemt pareizajā brīdī- kad gatavs, nevis jēls vai jau sauss.

[ Šo ziņu laboja Rudis007, 13 Nov 2021, 16:49:10 ]

Offline
envy
21. Dec 2021, 00:02 #1047

Kopš: 02. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 2204

Braucu ar: TFSIe

Pārdodu šādu verķi!

https://www.k-rauta.se/produkt/gasolgrill-cello...kw/6438313251217



Lietots, komplektà àra pàrvalks, gāzes balons, reduktors, citiem vārdiem sakot ready to race.

300 eur obo

Offline
Amphiney
14. Jan 2022, 20:21 #1048

Kopš: 04. Apr 2014

Ziņojumi: 1126

Braucu ar: F11

Variet ieteikt kurā virzienā meklēt gāzes grillu līdz 400 naudām? Ar termometru.

Pagaidām apstājos pie šiem:

mustang
lucifer

[ Šo ziņu laboja Amphiney, 14 Jan 2022, 20:25:45 ]

Offline
wl
14. Jan 2022, 22:15 #1049

Kopš: 08. Mar 2009

Ziņojumi: 816

Braucu ar: bmw


14 Jan 2022, 20:21:47 @Amphiney rakstīja:
Variet ieteikt kurā virzienā meklēt gāzes grillu līdz 400 naudām? Ar termometru.

Pagaidām apstājos pie šiem:

mustang
lucifer


Skaties, kuram biezāks vāks. Jo tas daudz ko izsaka, kad atver pačolēt vai pagrozīt cepamo.
Ja ir iespēja, tad labāk paņemt mazāku, bet augstāku kvalitāti.
Offline
janchikz
14. Jan 2022, 23:24 #1050

Kopš: 15. Jul 2007

No: Jūrmala

Ziņojumi: 7718

Braucu ar:

Padalieties ar savām šašliku receptēm, patīk kaut kas no saldenajām un sarkanajām, bet nav obligāti
Offline
e34
04. Feb 2023, 17:34 #1051

Kopš: 11. Feb 2004

Ziņojumi: 4059

Braucu ar: e53 is; Simply cleveri; Honda XL

Nāk sezona. Vai kādam ir atsauksmes par granulu griliem, piemēram uz šādu lūkojos:

https://www.707.lv/majai-un-darzam/grili-un-pie...4-granulu-grils/

Skaidrs, ka ir savas nianses, piemēram vajag elektrību.Tomēr tīri no praktiskuma - vai ir jālieto speciālās granulas, vai var pirzt iekšā scandbio vai jebkuras apkurnieces
Offline
Metro
04. Feb 2023, 19:21 #1052

Kopš: 30. Jun 2022

Ziņojumi: 187

Braucu ar: S1000RR


04 Feb 2023, 17:34:14 @e34 rakstīja:
Nāk sezona. Vai kādam ir atsauksmes par granulu griliem, piemēram uz šādu lūkojos:

https://www.707.lv/majai-un-darzam/grili-un-pie...4-granulu-grils/

Skaidrs, ka ir savas nianses, piemēram vajag elektrību.Tomēr tīri no praktiskuma - vai ir jālieto speciālās granulas, vai var pirzt iekšā scandbio vai jebkuras apkurnieces

Es ieteiktu gaazi plus ogles. Ar gaazi iededzini ogles un tad uz ogleem cep.
Offline
e34
04. Feb 2023, 19:27 #1053

Kopš: 11. Feb 2004

Ziņojumi: 4059

Braucu ar: e53 is; Simply cleveri; Honda XL


04 Feb 2023, 19:21:02 @Metro rakstīja:

04 Feb 2023, 17:34:14 @e34 rakstīja:
Nāk sezona. Vai kādam ir atsauksmes par granulu griliem, piemēram uz šādu lūkojos:

https://www.707.lv/majai-un-darzam/grili-un-pie...4-granulu-grils/

Skaidrs, ka ir savas nianses, piemēram vajag elektrību.Tomēr tīri no praktiskuma - vai ir jālieto speciālās granulas, vai var pirzt iekšā scandbio vai jebkuras apkurnieces

Es ieteiktu gaazi plus ogles. Ar gaazi iededzini ogles un tad uz ogleem cep.


Tas kāds kombinētais? Iemet piemēru.
Offline
OA83
04. Feb 2023, 20:31 #1054

Kopš: 09. Jan 2023

No: Jūrmala

Ziņojumi: 334

Braucu ar: X5; F15

Es laikam esmu vecmodīgs un sentimentāls pāķis, bet nekas nav labāks par sausu alkšņa malciņu šašlikam - ne ar kādām gāzēm, oglēm, granulām vai briketē nekad nedabūsi to garšu un aromātu grillētai gaļai vai šašlikam kā cepot uz alkšņa malkas ! Esmu runājis !
Offline
Chainsaw
04. Feb 2023, 21:20 #1055

Kopš: 28. Oct 2006

Ziņojumi: 6550

Braucu ar: trimmeri

Man ir kamaza disks(vismaz pirku ka kmaaza disku) ar piemetinātām kājām un ka reste ideali der 60cm apaļā reste ko var depo nopirkt, palešu malka iet grabēdama
Offline
strange_panda
04. Feb 2023, 21:25 #1056

Kopš: 13. Feb 2022

No: Rīga

Ziņojumi: 679

Braucu ar: BMW E53, Astra G Caravan

https://www.weber.com/US/en/charcoal/performer/...22/15507001.html

Runājot par patīkamu smaržu tie kas grib kokogļu grillu/kupinātavu(nelielam apjomam) labs variants ir
https://international.kamadojoe.com/products/kettle-joe ...

Bez tam personiski nevaru vairs stādīties priekšā grillēšanu bez https://www.weber.com/US/en/accessories/accesso...tarter/7416.html ... nekādu problēmu ar karstu ogļu saražošanu ... ātri un bez lielas piepūles (ogļu temperatūra ir atkarīga no aizpildījuma, pilns -> viskarstākās ogles un attiecīgi samazinot apjomu temperatūra krītas) nelielieliem apjomiem iesaku nopirkt mazāko tilpumua azdedzinātāju ...
Offline
Horacijs_Keins
04. Feb 2023, 21:32 #1057

Kopš: 14. Oct 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2481

Braucu ar:


04 Feb 2023, 20:31:27 @OA83 rakstīja:
Es laikam esmu vecmodīgs un sentimentāls pāķis, bet nekas nav labāks par sausu alkšņa malciņu šašlikam - ne ar kādām gāzēm, oglēm, granulām vai briketē nekad nedabūsi to garšu un aromātu grillētai gaļai vai šašlikam kā cepot uz alkšņa malkas ! Esmu runājis !

Un sausa gaļa tam visam komplektā… plus tu gaļu ēd kādu stundu vēlāk kā tie augstāk Tevis minētie
Offline
Metro
04. Feb 2023, 21:33 #1058

Kopš: 30. Jun 2022

Ziņojumi: 187

Braucu ar: S1000RR


04 Feb 2023, 19:27:14 @e34 rakstīja:

04 Feb 2023, 19:21:02 @Metro rakstīja:

04 Feb 2023, 17:34:14 @e34 rakstīja:
Nāk sezona. Vai kādam ir atsauksmes par granulu griliem, piemēram uz šādu lūkojos:

https://www.707.lv/majai-un-darzam/grili-un-pie...4-granulu-grils/

Skaidrs, ka ir savas nianses, piemēram vajag elektrību.Tomēr tīri no praktiskuma - vai ir jālieto speciālās granulas, vai var pirzt iekšā scandbio vai jebkuras apkurnieces

Es ieteiktu gaazi plus ogles. Ar gaazi iededzini ogles un tad uz ogleem cep.


Tas kāds kombinētais? Iemet piemēru.


Jaa, pasham ir Grillstream.
Labaak protams buutu malka, bet shis variants ir ideaals ja gribaas peec darba uzcept steiku vai shashiiti.
Offline
OA83
04. Feb 2023, 22:11 #1059

Kopš: 09. Jan 2023

No: Jūrmala

Ziņojumi: 334

Braucu ar: X5; F15


04 Feb 2023, 21:32:16 @Horacijs_Keins rakstīja:

04 Feb 2023, 20:31:27 @OA83 rakstīja:
Es laikam esmu vecmodīgs un sentimentāls pāķis, bet nekas nav labāks par sausu alkšņa malciņu šašlikam - ne ar kādām gāzēm, oglēm, granulām vai briketē nekad nedabūsi to garšu un aromātu grillētai gaļai vai šašlikam kā cepot uz alkšņa malkas ! Esmu runājis !

Un sausa gaļa tam visam komplektā… plus tu gaļu ēd kādu stundu vēlāk kā tie augstāk Tevis minētie

Galīgi nē večuk ! Tas vai gaļa sanāk sausa vai sulīga ir atkarīgs no 3 aspektiem:
1.Marinādes
2.Pašas gaļas izvēles
3. Ogļu temperatūras uz kuras liek cepties gaļu, tobiš tām jābūt izdegušām, jāgail, bez liesmas utt.
Man nav problēmu ar sausu gaļu ievērojot 3 augstākminētos punktus !
Offline
strange_panda
05. Feb 2023, 06:06 #1060

Kopš: 13. Feb 2022

No: Rīga

Ziņojumi: 679

Braucu ar: BMW E53, Astra G Caravan

Gaļas sulīgumu/sausumu nosaka tikai temperatūra un apstrādes ilgums ...
Neatkarīgi no pagatovošanas metodes vai aprīkojuma ... Ar malku ir tikai ilgāk ...
Nekas netraucē iemest kokogles atbilstošo koku skaidas ... ja interesē attiecīgais aromāts
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo