Pasaulē visātrākais džips – BMW X6 ar 900 ZS

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (35)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    20-07-2010

    Vācu tūninga ateljē „G-Power”, kas no citiem tamlīdzīgiem kantoriem atšķiras ar visjaudīgākajām „BMW” spēkratu modifikācijām, paziņojis, ka uz „BMW X6” modeļa bāzes radījis pasaulē visātrāko sērijveida apvidus automobili „G-Power X6 Typhoon RS Ultimate V10”.

    Šis pasaulē visātrākais apvidus automobilis tapis uz „BMW X6 M” modifikācijas bāzes, tomēr tā 555 zirgspēku jaudīgais 4,4-litru V8 biturbo benzīna dzinējs aizstāts ar V10 agregātu, kas aizgūts no „BMW M5” modeļa, kam ražošana nule tika pārtraukta.


    Standartā minētais pieclitru V10 atmosfēriskais motors attīsta 507 zirgspēkus, tomēr „G-Power” tā darba tilpumu palielinājis līdz 5,5-litriem, ievietojis „Mahle” kaltos virzuļus, kā arī izturīgākus pārējos kustīgos elementus. Turklāt šis V10 dzinējs vairs nav atmosfēriskais, jo tam uzstādīti divi „ASA T1-316” kompresori un starpdzesētājs.


    Pateicoties iepriekšminētajiem pārveidojumiem, 5,5-litru V10 kompresormotors attīsta 900 zirgspēku jaudu pie 8000 apgr./min un 870 Nm griezes momentu pie 6800 apgr./min. Jāatzīmē, ka vilkme uz aizmugurējiem riteņiem tiek novadīta caur sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Tas nozīmē, ka „G-Power” ir attiecies no „BMW” pilnpiedziņas sistēmas „xDrive” un automātiskās pārnesumkārbas.


    „G-Power X6 Typhoon RS Ultimate V10” no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,2 sekundēs, no vietas līdz 200 km/h – 13 sekundēs; tas spēj sasniegt maksimālo braukšanas ātrumu 330 km/h.


    Neskaitot veiktspējas uzlabojumus, „G-Power” uzstādījis „BMW X6” apvidniekam agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko komplektu, 23 collu riteņu diskus ar „Michelin” riepām. Savukārt salonā ir četri atsevišķi oglekļa šķiedras sēdekļi.


    Kopumā tiks izgatavoti tikai pieci „G-Power X6 Typhoon RS Ultimate V10” spēkrati, no kuriem katrs maksās 675 tūkstošus eiro. Jāatzīmē, ka „G-Power” piedāvā arī lētākas „Typhoon” modifikācijas „BMW X6” modelim.

    Atgādināsim, ka līdz šim par visātrāko sērijveida apvidus automobili tika uzskatīts „Brabus GLK V12”, kas ar saviem 750 ZS spējīgs paātrināties līdz 322 km/h, šāds ātruma rekords tika fiksēts pērnā gada nogalē Nardo trasē Itālijā.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties