Pirmā oficiālā informācija par jauno BMW X3

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (7)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    07-06-2010

    Kompānija „BMW” publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus (tiesa, daļēji maskētā veidolā) ar jaunās paaudzes kompakto apvidus automobili „BMW X3”. Plašākai publikai jaunais modelis tiks prezentēts rudenī notiekošajā Parīzes autoizstādē, bet ražošanā tas nonāks novembrī.


    Jaunās paaudzes „BMW X3” salīdzinājumā ar līdzšinējo modeli ir par 83 milimetriem garāks, 29 mm platāks un 40 mm augstāks, bet riteņu garenbāze tam pieaugusi par 15 mm. Kompaktais apvidus automobilis izgatavots uz nākamās paaudzes 3.sērijas pilnpiedziņas modeļa platformas.


    Vieta aizmugurējiem pasažieriem jaunajā „BMW X3” modelī pieaugs par 20 milimetriem, bet bagāžas nodalījums par 80 litriem, t.i., līdz kopumā 550 litriem. Neskatoties uz pieaugušajiem gabarītiem, apvidus automobiļa pašmasa salīdzinājumā ar priekšteci kļuvusi par 25 kilogramiem mazāka.


    Starp tehniskajiem jauninājumiem – hidrauliskā stūres pastiprinātāja nomaiņa uz „Thyssen Krup” kompānijas elektrisko. Tāpat komplektāciju papildina „ZF” astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba, kas būs pieejama visām modifikācijām, izņemot bāzes „xDrive20d”, kur plānots izmantot tikai „Getrag” firmas sešpakāpju mehānisko transmisiju.


    Jaunais „BMW X3” sākotnēji Eiropas tirgū tiks piedāvāts ar kādu no četriem dzinējiem – trīslitru sešcilindru benzīna dzinēju atmosfēriskajā un turbopūtes versijā, kā arī divu un trīs litru dīzeļmotoru. Vēlāk automobilim tiks piedāvāts arī 201 zirgspēku jaudīgs dīzeļdzinējs un versija ar hibrīda spēka agregātu.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties