BMW jaunākais apgleznotais sacīkšu auto

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (42)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    03-06-2010

    Parīzes Nacionālajā mākslas un kultūras centrā otrdien tika prezentēts „BMW Art Cars” kolekcijas 17.eksemplārs. Par to kļuva 500 zirgspēku jaudīgā „BMW M3 GT2” sacīkšu kupeja, kuru apgleznoja amerikāņu mākslinieks Džefs Kūnss.


    Vēlmi radīt savu dizainu kādam no „BMW Art Cars” kolekcijas Kūnss pirmo reizi izteica vēl 2003.gadā, tomēr savu ideju viņam izdevies realizēt tikai šogad. Mākslinieks savu zīmējumu radīja „CAD” datorprogrammā, kas pēc tam tika izdrukāts uz vinila plēves, kuru pielīmēja automobiļa virsbūvei un pārklāja ar caurspīdīgu laku.


    Pēc Kūnsa domām, viņa zīmējumā izmantotie „agresīvie” toņi atgādina par „„BMW” markas automobiļu lieliskajām gaitas īpašībām”. Kūnsa radītā dizaina „BMW M3 GT2” kupeja šomēnes piedalīsies 24 stundu Lemānas sacīkstēs, kurās „BMW” atgriežas pēc 11 gadu pārtraukuma.


    Atgādināsim, ka pirmo „BMW Art Cars” kolekcijas eksemplāru apgleznoja Aleksandrs Kalders vēl 1975.gadā. Idejas autors tam bija franču sacīkšu braucējs Erve Pulens. Vēlāk „BMW” markas automobiļus „Art Cars” ietvaros apgleznojuši Rojs Lihtenšteins, Endijs Vorhols, Roberts Raušenbergs un citi.

    Piedāvājam noskatīties video ar „BMW M3 GT2” mākslas darbu:


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties