BMW trīsriteņu automobiļa koncepts 'Simple'

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (8)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    13-10-2009

    Kompānija "BMW" prezentējusi trīsriteņu konceptuālu automobili "Simple" (abreviatūra vārdiem "Sustainable and Innovative Mobility Product for Low Energy consumption"), kas tika izstrādāts vēl 2005.gadā, tomēr līdz šim nekad nebija atklāts plašākai publikai. Sākot ar šo nedēļu, koncepts apskatāms "BMW" muzejā Minhenē.

    :

    ::
    :
    Divvietīgajā "BMW Simple" konceptā pasažieris sēž aiz vadītāja. Trīsriteņu automobilis sver tikai 450 kilogramu un tas ir 1100 mm plats. Kā norāda kompānijas pārstāvji, pasažieru telpas ziņā tas ir salīdzināms ar "BMW" 3.sēriju, augstums ar 5.sēriju, bet kopgarums – ar "MINI Cooper". Turklāt tā aerodinamiskās pretestības koeficients ir tikai 0,18, kas ir labāks rādītājs nekā jebkuram sērijveida auto.

    :
    ::
    :
    Koncepta kustību nodrošina hibrīda spēka agregāts, kas apvieno 48 zirgspēku benzīna dzinēju un elektromotoru. No vietas līdz 100 km/h "BMW Simple" paātrinās aptuveni desmit sekundēs un spēj sasniegt 200 km/h maksimālo braukšanas ātrumu. Vidēji šāds spēkrats patērē tikai divus litrus benzīna uz 100 km, bet tā CO2 izmešu daudzums izplūdē ir tikai 50 grami uz kilometru.

    :
    ::
    :
    Piedāvājam noskatīties video ar "BMW Simple" darbībā. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties