Latvijā jau apskatāma un nopērkama jaunā 7.sērija

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (51)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    16-11-2008

    Sākot ar 15.novembri, Latvijas „BMW” oficiālo dīleru salonos – „BM Auto” (Dārzciema iela 64a) un „WESS Select” (K.Ulmaņa gatve 123) – jau ir apskatāms un nopērkams jaunās paaudzes „BMW” 7.sērijas luksusa sedans. Automobiļa cena ir no 76’460 eiro komplektācijā ar dīzeļa dzinēju un no 79’460 eiro – ar benzīna motoru.

    :

    ::
    :
    BMWPower.lv pārstāvji devās uz vienu no saloniem apskatīt jauno 7.sēriju dzīvē, jo ražotāju izplatītie preses attēli nereti rada samērā maldīgu priekšstatu par automobili, turklāt iepriekšējā, nu jau aizejošā 7.sērija pēc savas debijas saņēma ne mazums kritikas, kas lika pat sašūpoties galvenā dizainera – Krisa Bengla – krēslam. Tāpēc vēlējāmies pašu acīm pārliecināties, vai jaunā 7.sērija neatkārtos līdzšinējā modeļa publikas neviennozīmīgo rezonansi.

    :
    ::
    :
    Doties uz salonu aplūkot jauno 7.sēriju ir noderīgi, jo turpat blakus ir apskatāms aktuālais 7.sērijas modelis, tādā veidā vislabāk izvērtējot to atšķirības. BMWPower.lv apmeklētajā salonā ir eksponēts „BMW 740Li”, t.i., pagarinātajā versijā ar visai bagātīgu aprīkojumu, ieskaitot ekrānus aizmugurē sēdošajiem pasažieriem. Turpat blakus novietotais līdzšinējais „BMW 750i” izskatās ne tikai acīmredzami mazāks, bet arī vecāks – kaut arī pēc preses bildēm dažs sprieda, ka „jaunais ir tikai nedaudz uzfrišināts vecais”.

    :
    ::
    :
    Jaunais modelis rada ļoti masīvu iespaidu, īpaši priekšdaļa ar savu garu motora pārsegu, ja salīdzina ar līdzšinējo modeli, kaut arī jaunajā 740.modifikācijā uzstādīts [tikai] sešcilindru biturbo dzinējs ar 326 ZS. Tas acīmredzami skaidrojams ar to, ka jaunajam 7.sērijas modelim nav priekšējā bufera izvirzījuma, tādejādi iespējamās avārijas bufera zona ir vēl aiz masīvā dekoratīvā radiatora režģa. Virsbūves sāni nav noapaļoti, kā vecajam modelim, bet ar izcilni zem logu līnijas – līdzīgi kā „Mercedes-Benz” S-klasei. Īpašas uzslavas jāvelta aizmugurējai daļai, kas, lai arī līdzinās „Lexus LS” risinājumam, tomēr organiski saplūst ar pārējo automobiļa dizainu. Blakus stāvošais „BMW 750i” ar 69 tūkstošu eiro cenas birku logā izskatās patiešām vecs, lai arī uz šo abu auto bildēm skatoties tā nešķiet.

    Jaunās „BMW” 7.sērijas cenas un tehniskie raksturlielumi apskatāmi šeit, savukārt oficiālie preses attēli – šeit.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties