Video: Latvijas Drifta sērijas noslēdzošais posms

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (32)
  • Drukāt
  • Kadrs no video

    BMWPower.lv,
    01-10-2008

    Rudenīgās noskaņās sportistiem šī bija vēl pēdējā iespēja šogad pārsteigt savus līdzjutējus un drifta fanus ar savu sniegumu. Diezgan saspringta situācija bija arī kopvērtējumā, jo līdz pat pēdējam posmam vēl nebija skaidrs, kurš būs tas, kuru kronēsim par 2008.gada drifta karali Latvijā.

    Dienas varoņi šoreiz bija latviešu braucēji, kas cīnījās par goda pjedestālu. Trešo vietu cīņā ar Antti Lehtinenu izcīnīja Kaspars Martinsons, kas savā braukšanas manierē bija pārliecinošāks, un nervi – stiprāki. Finālā tikās divi braucēji, kam šogad goda pjedestāls bija gājis secen – Gvido Elksnis (viena 4.vieta šinī sezonā) un Ervins Ērglis (divas reizes ceturtās vietas ieguvējs). Bez neviena pārbrauciena tiesneši lēma par labu Ērglim, kurš tiesnešu skatījumā rādīja agresīvāku drifta stilu, lai arī trasē kļūdas pieļāva abi braucēji, tieši mazā distance, ko izdevās noturēt Ērglim līdz priekšā braucošajam Elksnim, bija tas kritērijs, kas noteica fināla cīņas likteni.

    Vienu no kopvērtējuma līderiem pirms pēdējā posma Raivo Mužiku pievīla tehnika, līdz ar to – ne tik labs sniegums kvalifikācijā un no 30 dalībniekiem, kas reģistrējās sacensībām, Raivo nekvalificējās top 16. Jāni Lambertu (kas pirms pēdējā posma bija kopvērtējuma līderis par vienu punktu apsteidzot Ervīnu Žuku) piemeklēja pavisam skaudrs liktenis – lai arī viņš kvalificējās top 16, pirmajā cīņā viņš tikās ar Ervinu Ērgli, kam 20.septembris bija laimīgā diena un viņš izslēdza Jāni no tālākas cīņas jau astotdaļfinālā. Ervīns Žuks tika tālāk, taču tad tikās ar Kasparu Martinsonu – un ceturtdaļfinālā – zaudējums.

    Sacensību starplaikos notika Supermoto iebraucieni un sacensības, mūsu stuntraidinga izcilākais pārstāvis Jānis Rozītis kopā ar Gvido Elksni rādīja, ko spēj driftējot pa taisni un rādot dažādus trikus, bija arī moto triāla paraugdemonstrējums un „Cramo” ātruma drifts, kur dalībnieki cīnījās par „Cramo” galveno balvu, izbraucot ovāla līkumu pēc iespējas ātrāk veicot ieeju tajā jau sānslīdē.

    Ir aizvadīta pirmā Latvijas Drifta Sēriju sezona. Tā ir bijusi raiba un visai interesanta. Sportistu izaugsme ir ļoti liela, tāpat arī orgaizatori ir daudz mācījušies. Pats sporta veids ir tik skaists un baudāms, ka jau iemantojis plašu publikas mīlestību, kas, cerams, augs tikai lielumā.

    Piedāvājam noskatīties „Astes studijas” sagatavoto video materiālu no Latvijas Drifta sērijas noslēdzošā posma 20.septembrī. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu.


    Ja video neizdodas noskatīties iepriekšminētā veidā, aplūkojiet to šeit.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties