BMW jaunās 7.sērijas hibrīda koncepts

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (17)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    23-09-2008

    Drīzumā notiekošajā Parīzes autoizstādē kompānija „BMW” prezentēs uz jaunās 7.sērijas sedana bāzes tapušu konceptuālu hibrīdu „Active Hybrid Concept”. Šis automobilis reprezentē 7.sērijas hibrīda prototipu sērijveida versijai, kas ražošanā nonāks nākamgad.

    :

    ::
    :
    Konceptuālais „BMW” hibrīds savā spēka agregātā apvieno 407 zirgspēku (600 Nm) jaudīgu 4,4-litru V8 biturbo benzīna dzinēju un 20 zirgspēku (210 Nm) jaudīgu elektromotoru. Šajā hibrīdā elektromotors pilda startera („Start-Stop” sistēmas ietvaros) un ģeneratora funkciju.


    Automobilis spējīgs braukt arī tikai ar elektromotoru, iegūstot enerģiju no bagāžas nodalījumā esošajiem litija jonu akumulatoriem. Elektroenerģija tiek iegūta, automobilim arī bremzējot.

    :
    ::
    :
    Šāda hibrīda spēka agregāta pielietošana ļauj par 15 procentiem samazināt degvielas patēriņu, salīdzinot ar tradicionāliem analoģiskas jaudas iekšdedzes dzinējiem, kā arī samazināt kaitīgo izmešu daudzumu motora izplūdē.

    :
    ::
    :
    Nozares eksperti neizslēdz versiju, ka šāds hibrīda 7.sērijas sedans varētu kļūt par reprezentatīvā modeļa flagmani (līdzīgi kā „Lexus” gadījumā „LS 600h”), aizstājot līdzšinējo versiju ar 12 cilindru dzinēju. Tomēr pagaidām šī versija oficiāli nav apstiprināta.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties