'Alpina D3 Coupe' uz 3.sērijas kupejas bāzes

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (19)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    12-08-2008

    Autoražotājam „BMW” cieši piesaistītais tūninga ateljē „Alpina” uzsācis tirdzniecību savai modifikācijai „D3 Coupe” uz „BMW” 3.sērijas kupejas bāzes. Salīdzinot ar citiem „BMW” un „Alpina” automobiļiem, šai modifikācijai ir vislabākā jaudas un svara attiecība, tādejādi tas ir īpaši piemērots sportiskas braukšanas cienītājiem valstīs ar augstiem kaitīgo izmešu emisijas nodokļiem.

    :

    ::
    :
    „Alpina” inženieri, pārveidojot „BMW” 3.sērijas kupeju, izmantojuši biturbo dīzeļdzinēju no „BMW 123d” un tā jaudu palielinājuši līdz 214 zirgspēkiem, tādejādi nodrošinot vairāk zirgspēku no viena dzinēja darba tilpuma litra kā jebkurš cits „BMW” vai „Alpina” automobilis.

    Palielinot jau tā vieglā dzinēja jaudu un ar tehnoloģiju palīdzību nedaudz atvieglojot pašu automobili, svara un jaudas attiecība panākta 146 ZS uz tonnu un šāds rādītājs ir praktiski analogs „BMW 330d Coupe”. Maksimālais griezes moments 450 Nm tiek sasniegts diapazonā no 2’000 līdz 2’500 apgr./min, kas ir salīdzināms ar V8 benzīna vai sešcilindru dīzeļa dzinēju.

    :
    ::
    :
    No vietas līdz 100 km/h automobilis versijā ar mehānisko pārnesumkārbu spējīgs paātrināties 6,9 sekundēs un sasniegt maksimālo braukšanas ātrumu 244 km/h. Pēc „Alpina” datiem, vidējais degvielas patēriņš ir 5,4 litru uz 100 km nobrauktā ceļa, bet CO2 izmeši – 143g uz kilometru.

    Automobiļa cena Eiropā – ap 42 tūkstoš eiro.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties