Biķerniekos atklāta autošosejas sezona

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (2)
  • Drukāt
  • Foto: Maxis

    BMWPower.lv,
    08-05-2008

    Sacīkšu motoru dziesmas ir atklājušas auto šosejas sezonu. Biķernieku trases auto aplī 4.maijā tika dots starts Latvijas un Baltijas čempionātam „Formula Baltic”, „Formula Renault”, „Super Production”, „Super 1600”, „Baltic Open” un skatītāju iecienītākajai Nacionālajai klasei.

    Sacīkstes bija tiešām interesantas, aizraujošas, kas noteikti neatstāja vienaldzīgu nevienu no klātesošajiem līdzjutējiem, kas, neskatoties uz valsts svētkiem šajā dienā, bija sanākuši kuplā skaitā un vēroja ne tikai auto šosejas sacensības, bet arī drifta šovu starplaikā. Cīņas spars, neatlaidība un vēlme sasniegt vislabākos rezultātus nepameta sacīkšu braucējus ne uz mirkli.

    :

    ::
    :
    Pirmās uz starta līnijas stājās formulas. Šajā klasē vienīgais Latvijas pārstāvis bija Normunds Šubeckis. Goda pjedestāls gan piederēja igauņu braucējiem – pirmo vietu gan pirmajā, gan otrajā braucienā izcīnīja Toomas Kallasmaa, otro abos braucienos ieņēma Karel Koitlepp, bet trešā vieta abos braucienos – Teet Nurmeoja.

    „Formula Renault” klasē, kas Biķernieku asfaltu slīpēja pirmo reizi, abos braucienos līdera pozīcijas noturēja somu braucējs Jesse Krohn. Trešā vieta pirmajā un otrā vieta otrajā braucienā igauņu sportistam Erko Vallbaum, savukārt Martin Laur no Igaunijas ieguva otro vietu pirmajā, bet trešo vietu otrajā braucienā.

    :
    ::
    :
    Kā jau ierasts, dalībniekiem kuplākā un iecienītākā bija Nacionālā klase, kuras braucēju cīņas spars lika sarosīties skatītājiem „elkoņa" tribīnēs. Pirmais brauciens diezgan mierīgs – uzvaru izcīna Didzis Pope, otrais Armands Keišs, bet trešais Jānis Kārkliņš, kas startēja no 19.starta vietas. Šai braucienā ķibeles piemeklēja vairākus šīs klases potenciālos sezonas līderus - Kristapam Blušam un Vitālijam Kalmi tehniskas problēmas ar riteni, bet Uldim Timakam tika piemērota soda procedūra par falšs startu.

    Labākie apļa laiki 1.braucienā:
    Uldis Timaks 1:39.883
    Vitālijs Kalmi 1:41.141
    Armands Keišs 1:41.505
    Jānis Karkliņš 1:41.515
    Kristaps Blušs 1:41.659
    Didzis Pope 1:41.731

    Otrais brauciens aizsākās dramatiskāk, jo nedaudz pirms „elkoņa” neapdomīgas rīcības dēļ pēc sadursmes ar Sabīnas Kukutes „BMW” markas automašīnu no trases izlidoja Mārtiņa Kalniņa vadīta „Opel Astra” – viņam šīs sacīkstes bija beigušās. Tā rezultātā trasē sarkanie karogi un atliktais starts. Otrajā braucienā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Vitālijs Kalmi otrais Jānis Kārkliņš, bet trešais Kristaps Blušs.

    :
    ::
    :
    Piedāvājam noskatīties video materiālu, kurā redzama minētā sadursme un ko iemūžinājis kāds skatītājs no tribīnēm. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu. Ja video neizdodas noskatīties iepriekšminētā veidā, aplūkojiet to šeit.



    Labākie apļa laiki otrajā braucienā:
    Vitālijs Kalmi 1:40.641
    Uldis Timaks 1:41.221
    Kristaps Blušs 1:41.616
    Didzis Pope 1:41.763
    Jānis Kārkliņš 1:41.862
    Armands Keišs 1:42.253

    Nacionālās klases braucienu vietas un kopvērtējums (PDF formātā)

    Jaunizveidotajā „Super Production” klasē pirmajā braucienā uzvaru izcīnīja lietuvietis Paulius Krukauskas, otrais Egons Lapiņš ar „Honda Integra”, kas tika īrēta no Jāņa Horelika, bet trešais igauņu braucējs Margus Pihlaks.

    Otrajā braucienā pirmais finiša līniju šķērsoja Paulius Krukauskas, taču pēc brauciena veiktajā tehniskajā pārbaudē tika konstatēts tehnisko noteikumu pārkāpums, kā rezultātā lietuvietim diskvalifikācija otrajā braucienā. Tādejādi uz goda pjedestāla pirmā pakāpiena kāpa Margus Pihlaks, otrais Egons Lapiņš, bet trešais Rolands Dūda – viens no pieredzes bagātākajiem latviešu auto šosejas sportistiem. Egonam otrajā braucienā noturēt otro vietu ļāva iegūtais pārsvars pirmajos astoņos apļos, jo četrus apļus pirms finiša pazuda piektais pārnesums.

    :
    ::
    :
    Labakie apļa laiki „Super Production” klasē 2.braucienā:
    Egons Lapiņš 1:34.481
    Paulius Krukauskas 1:34.889
    Margus Pihlaks 1:34.958
    Rolands Dūda 1:35.709
    Oskars Laivenieks 1:40.019
    Marcis Birkens 1:40.691

    „Baltic Open” klasi pārstāvēja tikai divi sportisti – Rolands Feodorovs un Urmas Kitsings. Šādā secībā viņi arī finišēja pirmajā, taču otrajā braucienā finiša līniju nesasniedz neviens no viņiem.

    „Super 1600” klasē pirmajā braucienā pirmo vietu ieguva lietuviešu braucējs Karolis Doleba, otrais igauņu braucējs Kaspar Aruvee, bet trešais vēl viens igauņu sportists – Andres Hall. Arī otraja braucienā uzvaru svinēja Karolis Doleba, otrais igauņu braucējs – Mihkel Selberg; bet trešais – Kaspar Aruvee.

    Nākošās sacīkstes norisināsies kalnainajā Kauņas trasē 17. un 18.maijā, bet nākamās sacensības Rīgā vērosim 14.-15.jūnijā.

    Bilžu galerijas no sacīkstēm:
    * Nacionālās klases 2008. sezonas 1. posms (bildējis Maxis)
    * Nacionālā klase 04.05.2008 Biķernieki (bildējis Kro)


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties