Drifts Latvijā kļuvis par oficiālu sporta veidu

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (17)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv,
    07-04-2008

    Latvijas Automobiļu Federācija (LAF) sadarbībā ar Sporta Aģentūru Biķernieki (SABI) un HGK Motorsports, svinīgā pasākumā ceturtdien, 3.aprīlī, EVO bārā paziņojusi par jauna autosporta veida – drifta – apstiprināšanu oficiālajā sacensību kalendārā.

    Drifts ir automašīnas vadīšana kontrolējamā sānslīdē uz asfalta lielā ātrumā pa noteiktu leņķi un trajektoriju. Šis ir praktiski vienīgais autosporta veids, kurā rezultātu nosaka nevis pēc sekundēm un to simtdaļām, bet gan pēc tiesnešu vērtējuma par konkrētiem kritērijiem – leņķi, ātrumu, joslu un efektivitāti.

    Pēc pagājušā gada ārkārtīgi veiksmīgās sacensību debijas atsevišķo posmu organizatori ir apvienojušies, lai radītu jaunu, konkurētspējīgu un pasaules standartiem atbilstošu sacensību sēriju, kas šinī, 2008.gadā startēs ar nosaukumu „Latvijas Drifta Sērijas”.

    Pieliktas lielas pūles un daudz darba, lai izveidotu likumu un normatīvo aktu prasībām atbilstošu dokumentāciju, kas saskanētu arī ar vietējo trašu un sportistu specifiskām prasībām un vajadzībām. Liberālās dalības maksas un noteikumi driftu padarījuši par pieejamu citu autosporta veidu vidū.

    Latvijas Drifta Sērijām izveidota arī jauna mājas lapa www.latviandrift.lv, kurā būs atrodama jaunākā informācija gan par driftu Latvijā, gan pasaulē. Tajā varēsiet apskatīt arī visu dokumentāciju, kas attiecas uz drifta sacensībām Latvijā, aplūkot sacensību galerijas un pievienoties domubiedriem sadaļā „forums”.

    Pirmās sacensības šogad notiks Biķernieku Sporta Kompleksajā Bāzē 10.maijā un tās organizē SABI. Sacensību organizatori cer, ka katrs sacensību posms kļūs par neaizmirstamu un atraktīvu šovu skatītājiem un pašiem sportistiem.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties