BMW M3 sacīkšu versija dalībai Amerikas 'Le Mans'

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (24)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    19-03-2008

    Kompānija „BMW” izgatavojusi sacīkšu versiju jaunās paaudzes „BMW M3” modelim, kas nākamā gada sākumā uzsāks dalību Amerikas Le Mans sacīkšu sērijā (ALMS). Sacīkšu automobili izgatavojusi „BMW M GmbH” nodaļa sadarbībā ar „BMW” Ziemeļamerikas nodaļu un kompāniju „LLC and Rahal Letterman Racing”.

    :

    ::
    :
    Neskatoties uz automobiļa iespaidīgo izskatu, tā jauda nav ievērojami palielināta. Četrlitru V8 standarta 420 zirgspēki palielināti līdz 485 ZS. Kā norāda „BMW” pārstāvji, tad šim mērķim pielietotas Formula 1 pieredzē izmantotās tehnoloģijas. Tomēr izstrādātāju galvenais fokuss nebija tikai dzinējs, lai automobili padarītu konkurētspējīgu trasē. Sacīkšu „BMW M3” ievērojami pārveidota šasija, kā arī samazināts virsbūves svars par aptuveni 180 kilogramiem.

    Virsbūves aerodinamiskais komplekts izgatavots no oglekļa šķiedras un padara šo automobili platāku. Turklāt tas padarīts ne tikai vizuāli agresīvs, bet arī efektīvs no aerodinamikas skatu punkta, jo izstrādes laikā automobilis pastāvīgi tika testēs aerodinamiskajā tunelī, turpat kur „BMW” Formula 1 komandas bolīdi.

    :
    ::
    :
    Pagaidām joprojām turpinās šī sacīkšu „BMW M3” testi, lai pieslīpētu tehniku vēl tuvāk ideālam. „BMW” vadība norāda, ka vēlas, lai spēkratam uzsākot dalību ALMS, tas uzreiz būtu viens no pirmajiem sacīkstēs.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties