'Rolls-Royce' izstrādājis kupeju uz 'Phantom' bāzes

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (12)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    18-02-2008

    Kompānija „Rolls-Royce” izplatījusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar jaunu modeli – kupeju „Rolls-Royce Phantom Coupe”. Plašākai publikai automobilis tiks izrādīts šāgada martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

    :

    ::
    :
    Jaunais automobilis ieturēts pēc līdzības ar nesen prezentēto kabrioletu „Rolls-Royce Phantom Drophead”, kas arī izstrādāts uz modernizētas „Rolls-Royce Phantom” sedana platformas un ir aprīkots ar 463 zirgspēku jaudīgu 6,75-litru V12 benzīna dzinēju, kā maksimālais griezes moments sasniedz 720 Nm. No vietas līdz 100 km/h greznā kupeja paātrinās 5,6 sekundēs, kas ir ātrāk kā sedana gadījumā, bet tās maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

    :
    ::
    :
    „Rolls-Royce Phantom” kupeja ir 5,6 metrus gara, kas ir par 225 milimetriem mazāk kā tā paša modeļa sedana kopgarums. Kupejas svars, salīdzinot ar sedanu, samazināts par 30 kilogramiem un kopumā sasniedz 2’590 kilogramu. Ražotājs atzīmē, ka salīdzinājumā ar kabrioletu bagāžas nodalījums šeit ir par 80 litriem lielāks un kopumā sasniedz 395 litrus.

    :
    ::
    :
    Gaidāms, ka tirdzniecībā „Rolls-Royce Phantom Coupe” nonāks jau šogad un gadā plānots samontēt 200 tamlīdzīgu automobiļu, no kuriem katrs maksās ap 285 tūkstošiem sterliņu mārciņas (aptuveni tikpat latu).


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties