BMW uz X5 bāzes izstrādā dīzeļa hibrīdu

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    22-02-2008

    Šāgada martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē kompānija „BMW” prezentēs konceptuālu hibrīda automobili „BMW Vision EfficientDynamics”, kas izgatavots uz „BMW X5” apvidnieka bāzes un ir aprīkots ar 204 zirgspēku jaudīgu dīzeļdzinēju ar divām turbīnām, kā arī kompaktu elektromotoru ar 20 ZS.

    :

    ::
    :
    Tāpat šajā automobilī debitē jaunā astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba, ko „BMW” izgatavojis sadarbībā ar „ZF”. Kā norāda autoražotājs, pateicoties šai transmisijai, hibrīda „BMW X5” atšķiras ar pievilcīgu degvielas patēriņu – vidēji 5,5 litriem uz 100 kilometriem nobrauktā ceļa, kā arī samazinātu kaitīgo izmešu daudzumu dzinēja izplūdes gāzēs (CO2 izmeši nepārsniedz 172 g/km).


    Turklāt „BMW Vision EfficientDynamics” spēj papildināt elektroenerģijas rezervi borta elektronikai ar bremžu sistēmu, kas izmanto enerģijas reģenerēšanu, kā arī ar lielas saules baterijas (aptuveni kvadrātmetrs) palīdzību, kas atrodas uz automobiļa jumta.

    :
    ::
    :
    Nozares speciālisti uzskata, ka tamlīdzīga hibrīda sistēma jau tuvāko gadu laikā „BMW” kompānijā varētu tikt ieviesta sērijveida ražošanā – pateicoties tai, lieli un smagi automobiļi spēs atbilst stingrajām ekoloģiskajām normām.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties