'Alpina B3 Bi-Turbo' uz BMW 335i bāzes

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (23)
  • Drukāt
  • Artūrs Virbulis,
    12-03-2007

    Kamēr kompānija „BMW” Ženēvā prezentē vēl tikai gaidāmā „BMW M3” modeļa konceptu, ražotājs „Alpina” jau izstrādājis savu visjaudīgāko 3.sērijas versiju. „Alpina B3 Bi-Turbo” jauda attīsta 360 zirgspēku, un tirdzniecībā tas nonāks šāgada oktobrī.

    Jaunā modeļa platformu veido šobrīd jaudīgākais „BMW” 3.sērijas modelis „BMW 335i”, kas aprīkots ar R6 Biturbo dzinēju un attīsta 306 zirgspēku lielu jaudu. „Alpina” rūpnīcā „BMW 335i” tiek uzstādīti „Mahle” virzuļi, un dzinējs iegūst jaunu regulējumu, kas piemērots palielinātajam turbo spiedienam. Rezultātā dzinēja jauda sasniedz 360 zirgspēku un griezes moments, palielinoties par 100, pieaug līdz 500 Nm, kurus sasniedz pie 3’800 apgr./min.

    :

    ::
    :
    Ar šādiem jaudas un griezes momenta rādītājiem 1’570 kilogramus smagais sedans no vietas līdz simts kilometriem stundā paātrinās 4,9 sekundēs, kamēr maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 285 km/h.

    „Alpina B3 Bi-Turbo” tiek uzstādīta sportiska sešpakāpju automātiskā pārnesumkārba, kuru „Alpina” papildina ar aiz stūres novietotām „Switch-Tronic” pārslēgšanās lāpstiņām.

    :
    ::
    :
    Bez dzinēja pārbūvēm 3.sērija iegūst arī stingrāk noregulētu balstiekārtu un klasiskos „Alpina” 18 collu vieglmetāla diskus, kas priekšā apauti ar 225/40, bet aizmugurē ar 255/35 izmēra riepām. Par papildus samaksu iespējams pasūtīt 19 collu diskus. Pārmaiņas skar arī virsbūvi – jauns priekšējais buferus un bagāžnieku vāku rotā neliels antispārns.

    Jaunā spēkrata cena vēl nav zināma.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties