Amerikāņi izstrādājuši BMW M5 ar 810 ZS

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (32)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    27-02-2007

    Amerikāņu kompānija „Currency Motors”, kā ģenerālmītne atrodas Kalifornijā, izstrādājusi savu „BMW M5” sedana modifikāciju. Automobiļa dzinēja jauda palielināta no standarta 507 zirgspēkiem līdz 810 ZS.

    :

    ::
    :
    Šādu jaudas pieaugumu izdevies iegūt, uzstādot divas turbīnas. Interesanti, ka labākai turbīnu dzesēšanai tās atrodas nevis zem motora pārsega, bet gan automobiļa aizmugurē, tieši pirms izplūdes sistēmas izejas.

    :
    ::
    :
    Tāpat „Currency Motors” uzstādījis starpdzesētāju un paša izstrādātu izplūdes sistēmu. Automobiļa salonā priekšējie sēdekļi un stūresrats apšūti ar tumšu krokodilādu – šādu materiālu pielietoja „Bugatti” sportiskajos automobiļos pagājušā gadsimta 30.gados. Vēl salonā izmantota alkantara un paneļi no oglekļa šķiedras. Tāpat spēkrats aprīkots ar jaudīgu audio sistēmu un DVD atskaņotāju.

    :
    ::
    :
    „Currency Motors” pārveidotais „BMW M5” no vietas līdz 100 km/h paātrinās aptuveni trīs sekundēs, bet tā maksimālais ātrums sasniedz 385 km/h. Automobiļa izstrādātāji apgalvo, ka tas ir visjaudīgākais un visātrākais sedans pasaulē. Jāatzīmē, ka vēl nesen oficiāli par visātrāko sedanu tika atzīts „Brabus Rocket CLS V12 S”, kas izmēģinājumos paātrinājies līdz 365,7 km/h.

    :
    ::
    :
    Viena šāda automobiļa cena būs 350 tūkstoši dolāru, kopumā tiks izgatavoti tikai 10 tamlīdzīgi spēkrati un tie visi tiks realizēti ASV tirgū.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties