Dažādu tūninga ateljē pārveidojumi 3.sērijas kupejai

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (22)
  • Drukāt
  • 27-11-2006

    Decembra sākumā notiekošā Esenes autoizstādē, kas specializējas jaudīgu un pārveidotu automobiļu eksponēšanā, pulcēs vairākus pazīstamus tūninga ateljē ar saviem garadarbiem. Viens no tiem ir jaunā „BMW” 3.sērijas kupeja, kurai savus pārveidojumus prezentēs tādas pazīstamas kompānijas kā „Hamann”, „Hartge” un „AC Schnitzer”.

    :

    ::
    :

    Tā kā „Hartge” pirmais izplatīja oficiālo informāciju un attēlus ar savu veikumu, tad ar to arī sāksim šo apskatu. Uzreiz jāatzīmē, ka šī vācu ateljē speciālisti piedāvā ne tikai izmainīt automobiļa ārieni, bet arī padarīt to jaudīgāku. „Hartge” vizuālie pārveidojumi ietver jaunu virsbūves aerodinamisko komplektu, kas sastāv no citāda priekšējā bufera, sliekšņu uzlikām un aizmugurējā bufera. Tāpat „BMW” 3.sērijas kupejai vācu ateljē piedāvā uzstādīt oriģināla dizaina 20-collu riteņu diskus ar 245/30 izmēra riepām priekšā un 285/25 – aizmugurē.

    :

    ::
    :

    Pārveidojumus tehniskā ziņā 3.sērijas kupejai „Hartge” piedāvā tikai modifikācijai ar trīslitru turbodzinēju („BMW 335i Coupe”). Pārprogrammējot motora elektronisko vadības bloku, kā arī uzstādot citādu ieplūdes un izplūdes sistēmu, jauda palielināta no 306 līdz 350 zirgspēkiem. Tāpat „Hartge” speciālisti piedāvā šo automobili aprīkot ar pašbloķējošo aizmugurējās ass diferenciāli.

    :

    ::
    :

    Visbeidzot, „BMW” 3.sērijas kupejas īpašniekiem būs pieejams arī balstiekārtas pazemināšanas komplekts un virkne aksesuāru interjera modernizācijai. Daudz nopietnākus dzinēja un balstiekārtas pārveidojumus „Hartge” piedāvās nedaudz vēlāk, kas, visticamāk, paredzēs pieclitru V10 agregāta un „SMG” pārnesumkārbas ievietošanu 3.sērijas kupejas virsbūvē no „BMW M5” un jaudas palielināšanu līdz aptuveni 550 zirgspēkiem.

    :

    ::
    :

    Arī „AC Schnitzer” piedāvā ne tikai vizuālus, bet arī tehniskus pārveidojumus 3.sērijas kupejai. Pagaidām jaudas palielinājums „BMW 335d” un „BMW 335i” kupejas modifikācijai ir tikai izstrādes stadijā, kamēr speciāla „AC Schnitzer” versija uz 3.sērijas kupejas bāzes, kas konkurētu, piemēram, ar iepriekšminēto „Hartge” topošo „spridzekli”, pašlaik vispār nav plānota. Prezentācijas brīdī šī ateljē klienti varēs iegūt jaudas palielinājumu savām kupejām ar trīslitru dīzeļdzinēju.

    :

    ::
    :

    „BMW 330d” kupejas gadījumā šī ateljē inženieriem, pārprogrammējot dzinēja elektronisko vadības bloku, kā arī optimizējot ieplūdes un izplūdes sistēmu, izdevies jaudu palielināt līdz 265 zirgspēkiem, bet maksimālo griezes momentu – līdz 550 Nm. Šāda modifikācija no vietas līdz 100 km/h spēs paātrināties 6,1 sekundē un sasniegt elektroniski ierobežoto maksimālo braukšanas ātrumu 250 km/h.

    :

    ::
    :

    Kas attiecas uz vizuāliem pārveidojumiem, šeit „AC Schnizter” gājis jau pārbaudītu ceļu – piedāvāts tiek ateljē pēdējā laika stilam raksturīgs virsbūves aerodinamiskais komplekts, kas sevī ietver priekšējo un aizmugurējo buferi, sliekšņu uzlikas, nelielu spoileri uz jumta, speciālu antispārnu uz bagāžnieka vāka.

    :

    ::
    :

    Tāpat „AC Schnitzer” pārveidojumi skar automobiļa interjeru un balstiekārtu. Neskaitot klīrensa pazeminājumu par 25 mm, ateljē klientiem piedāvā iegādāties arī speciālus šķērsstabilizatorus. Riteņu izvēle arī gana plaša – no 18 līdz 20 collām. Bet interjeram pieejami speciāli alumīnija un oglekļa šķiedras aksesuāri.

    Tūninga ateljē „Hamann” arī sagatavojis ne tikai vizuālus pārveidojumus 3.sērijas kupejai. Tomēr uzreiz jāatzīmē, ka „BMW 335i” kupejas spēka agregāta pārveidojuma specifikāciju „Hamann” atklās tikai modifikācijas oficiālajā prezentācijā presei – 30.novembrī Esenes autoizstādē.

    :

    ::
    :

    Neskatoties uz to, ka tā dinamiskie raksturlielumi pagaidām nav zināmi, jau tagad var apgalvot, ka „Hamann”, vismaz spriežot pēc eksterjera pārveidojumiem, savu darbu paveicis godam.

    :

    ::
    :

    „Hamann” specifiskais virsbūves aerodinamiskais komplekts 3.sērijas kupejai ietver priekšējā bufera apakšējo uzliku, sliekšņu uzlikas ar speciālu gaisa novadītāju aizmugurējo bremžu mehānismiem, antispārnu uz bagāžnieka vāka, kā arī nelielu uzliku aizmugurējam vējstiklam un aizmugurējo buferi ar integrētu difuzoru sportiskajai izplūdes sistēmai, kurai ir divas izejas katrā pusē.

    :

    ::
    :

    Līdzīgi kā „AC Schnitzer”, arī „Hamann” piedāvā pārveidojumus automobiļa interjeram un balstiekārtai. Klīrness pazemināts par 25 mm, bet 20 collu riteņu diski šeit apauti ar platākām riepām nekā „AC Schnizter” gadījumā – 225/30 izmēra priekšā un 285/25 aizmugurē. Alternatīvam variantam „Hamann” piedāvā „PG3” un „Anniversary” dizaina 20 collu diskus. Savukārt interjerā, neskaitot sportiskus aksesuārus, iespējams uzstādīt pat spēļu konsoli un DVD atskaņotāju.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties