Igaunijā notiks maksimālā ātruma uzstādīšanas sacensības jūdzes distancē

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (8)
  • Drukāt
  • 18-05-2006

    27.maijā Pērnavas lidlaukā notiks gadskārtējais „One Mile Challenge” jeb Jūdzes izaicinājuma ātrumsacīkstes. No 2001. līdz 2005.gadam „One Mile Challenge” (OMC) notika Tapas lidlaukā, tomēr šogad organizatori pārcēluši pasākuma norisi uz Pērnavas lidlauku, kas ir ievērojami ērtāk (lasi – tuvāk) dalībniekiem no Latvijas un Lietuvas.

    Sacensības ir legālas, un tajās drīkst piedalīties ielas automobiļi. Paātrinājuma sacīkšu misija – noskaidrot automobili, kas jūdzi (aptuveni 1,6 km) garā distancē attīstīs maksimālo iespējamo ātrumu. Pieredze rāda, ka uzvarētāja rezultātam gadu no gada ir tendence palielināties. Šeit iepriekšējo gadu uzvarētāji un sasniegtie ātruma rekordi:
    2001 – James Herne, „Porsche 951” – 238 km/h
    2002 – Kari Hirvonsalo, „Ford Sierra Cosworth” – 250 km/h
    2003 – Erkki Vapper, „Porsche 911 Turbo” – 268 km/h
    2004 – Erkki Vapper, „Porsche 911 Turbo” – 277 km/h
    2005 – Maksim Zolotarjov, „Toyota Supra” – 298 km/h
    Sacensību dalībnieki tiek iedalīti trijās klasēs pēc automobiļa dzinēja darba tilpuma:

    A – līdz 2000 cm3 atmosfēriskie dzinēji;
    B – līdz 4000 cm3 atmosfēriskie dzinēji un līdz 2300 cm3 dzinēji ar turbopūti, kompresoru vai slāpekļa oksīda (t.s. NOS) iekārtām;
    C – virs 4000 cm3 atmosfēriskie dzinēji un virs 2300 cm3 dzinēji ar turbopūti, kompresoru vai slāpekļa oksīda iekārtām.

    OMC tradicionāli piedalās arī autobraucēji no Latvijas un Lietuvas, tomēr vēl ne reizi tiem nav izdevies pārsniegt mājinieku rezultātu lielajā (C) klasē. Sacensības lielākoties norit ļoti raiti, kā arī ir vizuāli baudāmas. Auto tehniskā tūninga entuziastiem ik gadu ir ar ko „pamielot acis”, jo Igaunijas jaudīgāko pārbūvēto spēkratu saimnieki uzskata OMC par prestiža sacensībām un dalību tajās plāno laicīgi. Kaimiņvalsts prese OMC uzvarētāju ierasti kronē par Igaunijas ātrākā spēkrata pilotu. Neizpaliek arī tehniskās ķibeles un kuriozi, jo pārbūvēto spēkratu dzinējiem šī ir patiesa izturības pārbaude!

    :

    ::
    :„One Mile Challenge 2004”. Foto: „Forsāža”:
    :

    Pieteikties sacensībām un pārbaudīt sava auto spējas var jebkurš autovadītājs. Būtiski, ka automašīnai jābūt derīgai reģistrācijas valsts tehniskajai apskatei, kā arī dalībniekam sacensību braucienu laikā jāvalkā aizsargķivere.

    Detalizētāka informācija par sacensībām, kā arī organizatoru kontakti dalības pieteikumu iesniegšanai atrodami OMC interneta vietnē http://www.tqhq.ee/omc/?lang=eng&page=info

    Ja ir vēlme saorganizēties kopīgam braucienam „bariņā”, ziņas tiks gaidītas uz e-pasta adresi [email protected] .


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties