’Gumball 3000’ ielu sacīkstēs startē arī latvieši ar BMW M6

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (193)
  • Drukāt
  • 03-05-2006

    Šā gada prestižajās ielu sacīkstēs „Gumball 3000” pirmo reizi piedalās arī pārstāvji no Latvijas ar „BMW M6” automobili. Sacīkšu starts tika dots 30.aprīlī Londonā, un astoņu dienu laikā 120 automobiļu veiks 3’000 jūdzes (ap 5’000 km) caur trim kontinentiem līdz finišam Losandželosā.

    Latviešu ekipāža, kurā ietilpst Ainārs Spriņģis un Jānis Bazēvičs, šajās sacīkstēs piedalīsies ar 2005.gada „BMW M6” automobili, kam ir Latvijas valsts reģistrācijas numura zīme „GUMBALL”, kas, visticamāk, izvēlēta par godu dalībai šajā sacīkstē.

    Pilotam un stūrmanim dalība šajās sacīkstēs maksā 40’000 sterliņu mārciņas (aptuveni tikpat latu) tiem, kuri šajās sacīkstēs piedalās pirmo reizi, bet 30’000 – tiem, kuri tajās jau ir piedalījušies agrāk. Par katru nākamo pasažieri ekipāžai jāmaksā vēl papildus 10’000 mārciņu. Tādejādi Latvijas pārstāvji par dalību šajās sacīkstēs, ņemot vērā šo izcenojumu, samaksājuši kopumā 40’000 mārciņu.

    :

    ::
    :

    Iepriekšminētā maksa sevī ietver rezervētu pieczvaigžņu viesnīcas numuru katru nakti, līdz pat sacīkstes beigām 8.maijā. Tāpat šī maksa sedz brokastu, pusdienu un vakariņu izmaksas, kā arī virkni ballīšu. Vēl šīs summas ietvaros tiek garantēta automobiļu pārvešana ar kravas lidmašīnu no Serbijas uz Malaiziju un no Taizemes uz ASV. Tomēr dalības maksa nesedz degvielas, apdrošināšanas izmaksas un braukšanas ātruma sodus, kā arī saistītos izdevumus līdz startam un pēc finiša.

    Šajās sacīkstēs lielākoties piedalās diezgan ekskluzīvi spēkrati, piemēram, šā gada „Gumball 3000” sacentīsies „Lamborghini Gallardo”, „Range Rover Supercharged”, „Ferrari 612 Scaglietti”, „Porsche 911 RS”, „Rolls-Royce Phantom”, „Mercedes SLR McLaren”, „Ferrari Enzo”, „Aston Martin DB9”, „Bentley Continental GT” u.c. Tomēr ne visu dalībnieku automobiļu vērtība rakstāma ar sešiem cipariem un jauda sniedzas pāri 400 ZS slieksnim, sacīkstēs piedalās arī tādi auto kā „VW Sharan TDI”, „BMW 316i”, „VW 21 Window Samba Van”.

    :

    ::
    :

    „Gumball 3000” sacīkšu laikā bieži vien gadās virkne ekscesu, nereti dalībniekiem vietējā ceļu policija atņem autovadītāja apliecību. Interesantākais, ka 2001.gada sacīkstē, kad maršruts veda arī cauri Latvijai, precīzāk Latgalei, pārbraucienā no Viļņas uz Sanktpēterburgu, viena ekipāža ar „Ferrari” avarēja netālu no Rēzeknes. Lai arī ekipāžas pārstāvji necieta, automobilis bija tik smagi bojāts, ka ar to ne tikai nebija iespējams turpināt ceļu, bet pats auto vairs būtībā nebija remontējams.

    Piebildīsim, ka „Gumball 3000” sacīkstes tiek rīkotas kopš 1999.gada, tās iedibinājis un joprojām organizē Maksimiliāns Kūpers, kurš iedvesmojās no filmām par tamlīdzīgām sacīkstēm un apvienoja to ar naksnīgām ballītēm luksusa viesnīcās. „Gumball 3000” guvis plašu publikas uzmanību, jo reportāžas no šīm sacīkstēm tiek rādītas virknē televīziju, tostarp „MTV” un „BBC”.

    Vairāk augstas izšķirtspējas bilžu (© Augusts) no starta Londonā, kur redzams gan latviešu „BMW M6”, gan citi sacīkstes dalībnieku spēkrati, var aplūkot saistītajā rakstā „Auto DELFI” vortālā.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties