BMW izstrādājis trīsriteņu pilsētas automobili

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (26)
  • Drukāt
  • 25-04-2006

    Kompānija „BMW” izplatījusi pirmo informāciju par savu konceptuālo pilsētas trīsriteņu automobili „BMW C.L.E.V.E.R.”, modeļa nosaukuma pilnais atšifrējums ir „Compact Low Emission Vehicle for Urban Transport” jeb latviski – kompakts zemas emisijas transportlīdzeklis pilsētas satiksmei.

    :

    ::
    :

    Šis trīsriteņu koncepts ir par 50 centimetriem šaurāks kā jebkurš mazās klases automobilis. Vienīgais „BMW C.L.E.V.E.R.” pasažieris var apsēsties aiz vadītāja sēdekļa. Koncepta durvis ir atveramas uz augšu – tas arī saistībā ar racionālu telpas pielietojumu, piemēram, stāvvietā.

    :

    ::
    :

    Transportlīdzeklis aprīkots ar 230 kubikcentimetru spēka agregātu un tas tiek darbināts ar dabasgāzi. Dzinēja jauda attīsta 17 zirgspēku, kas ļauj šo nelielo automobili paātrināt līdz maksimālajiem 75 kilometriem stundā. „BMW C.L.E.V.E.R.” degvielas patēriņš ir samērā niecīgs: dabas gāzes patēriņu pārkonvertējot benzīnā, tas patērē aptuveni divus litrus uz 100 km nobrauktā ceļa.

    :

    ::
    :

    Visbeidzot, trīsriteņu automobilis ir aprīkots ar unikālu virsbūves sagāzes kontroles sistēmu. Elektroniskās vadības hidrauliskā sistēma atkarībā no ātruma maina „BMW C.L.E.V.E.R.” kabīnes sagāzumu kopā ar priekšējo riteni: jo lielāks ātrums, jo vairāk automobiļa virsbūve, līdzīgi kā motocikla gadījumā, sagāžas uz pagrieziena centra pusi. Tamlīdzīga sistēma ļauj uzlabot trīsriteņu automobiļa stabilitāti straujos pagriezienos. Atgādināsim, ka tamlīdzīga sistēma tiek izmantota arī holandiešu eksperimentālajā automobilī „Carver”.

    :

    ::
    :

    Pagaidām „BMW” kompānijas pārstāvji nekomentē, vai tamlīdzīgs modelis varētu nonākt arī sērijveida ražošanā. Tomēr, pēc atsevišķu speciālistu domām, sērijveida ražošanas gadījumā „BMW C.L.E.V.E.R.” maksātu ap 10 tūkstošiem eiro, kas nav dārgi par tik ekonomisku automobili, kas paredzēts ekspluatācijai Eiropas lielpilsētu ielās.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties