Jaunums Latvijas autošosejā – nacionālā klase

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (10)
  • Drukāt
  • 22-10-2004

    Nacionālā klase, kurai dots nosaukums „X–Sports”, apvienos sporta auto ar dzinēja darba tilpumu līdz diviem litriem. Tie ir „Volkswagen Golf”, kas agrāk brauca atsevišķās klasēs, un „BMW”, kuri tika gatavoti „BMW” kausam, un šobrīd ir jau septiņi gabali.

    Šajā sezonā Biķerniekos būs pieci posmi. Lai sacensības būtu interesantākas un skatāmākas, posmi tiks iedalīti šādi – divi pa auto apli, divi pa moto apli un viens pa ovālu. Dalībniekiem būs gan kopējā klases ieskaite, gan atsevišķā – „BMW” un „VW Golf” ieskaite.

    Interesants jauninājums Latvijas autošosejā būs atšķirīga starta pozīciju noteikšana. Uz pirmo braucienu starta vietas tiks izlozētas, bet uz otro – dalībnieki stāsies apgrieztā secībā, piemēram, tas, kurš pirmajā braucienā finišē pirmais, otrajā braucienā uz starta stājas kā pēdējais un otrādi.

    Domājot par autosporta attīstību – lielāku dalībnieku skaitu un lielāku iespēju nodrošināšanu braukt gribētājiem – sacensību organizētāji dalībniekiem ļauj izmantot ekipējumu, kuram beidzies homologācijas termiņš. Tas gan neattiecas uz jostām un ķiveri. Arī LAF licences sportistiem būs lētākas. Pretimnākoša ir arī dalības maksa – apmēram 50 eiro. Turklāt igauņu un lietuviešu braucējiem šajā klasē dalības maksas netiks prasīta vispār.

    Sacensību tehniskie noteikumi vispārīgi saglabājas tādi paši kādi tie bija „BMW” kausam. Riepas varēs lietot jebkādas no ielas riepām, tikai to izmērs būs ierobežots.

    Tāpat kā pagājušo gadu, arī šogad treniņi notiks vismaz reizi nedēļā Biķernieku sporta bāzē. Iespējams, ka tiks uzbūvēti auto, kurus varēs izīrēt treniņiem un sacensībām.

    Sacensības atbalsta un katru posmu atspoguļos arī LTV1 raidījums „Zebra”. Balvas rūpēs veikals „X–Sports”.

    Daļa auto, kas startēs šajās sacensībās būs apskatāmi izstādē Motoru sports 2005, Ķīpsalā no 28.–30. janvārim. Tur arī varēs sastapt un uzdot sev interesējošus jautājumus organizatoriem, iepazīties ar tehniskajiem noteikumiem, vai piedāvāt jebkāda veida atbalstu, kas ir Jūsu spēkos.

    Kontakti interesentiem:
    Andis Meilands, tālrunis 6532859, e-pasts [email protected].

    Rozālija


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties