Oficiāla informācija par jaunās paaudzes Porsche Boxster

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (1)
  • Drukāt
  • 09-09-2004

    Kompānija „Porsche” sniegusi informāciju par atjaunināto paaudzi rodsteram „Porsche Boxster” un tā sportiskajai modifikācijai „Porsche Boxster S”. Oficiālā jaunuma prezentācija, kā gaidāms, notiks Parīzes autošovā, bet tirdzniecībā Eiropā šie automobiļi parādīsies vēl līdz šāgada beigām.

    Atjaunināto „Porsche Boxster” var viegli atpazīt pēc virsbūves modernizētā dizaina. Izmaiņām tika pakļauta rodstera priekšdaļa, kas tagad ieturēta jaunās paaudzes „Porsche 911” stilā ar apaļajiem priekšējiem lukturiem. Kaut gan „Boxster” lukturi nedaudz atšķiras pēc formas un nedaudz atgādina iepriekšējās paaudzes lukturus. Bez tam, jaunumam parādījies jauns priekšējais buferis ar lieliem izgriezumiem ventilācijai, kā arī gaisa tvērēji aizmugurējos spārnos. Automobilis kļuvis platāks, kas pozitīvi atsaucas kā uz vadāmību, tā arī uz ārējo veidolu.

    :

    ::
    :

    Bāzes „Porsche Boxster” tiks komplektēts ar 2,7-litru sešcilindru opozītdzinēju, tā jauda sasniedz 240 ZS, kas ir par 12 zirgspēkiem vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi. No vietas līdz simts kilometriem stundā šī modifikācija paātrinās 6,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums sasniedz 256 kilometru stundā.

    Versija „Porsche Boxster S” tiks aprīkota jau ar 3,2-litru dzinēju, tā jauda sasniedz 280 ZS, kas ir par 20 zirgspēkiem vairāk kā iepriekš. Paātrinājumam no vietas līdz simts kilometriem stundā nepieciešamas tikai 5,5 sekundes, bet maksimālais ātrums sasniedz 268 kilometrus stundā.

    :

    ::
    :

    Šīs modifikācijas komplektēs attiecīgi ar piec- un sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu, bet par papildus samaksu būs pieejama arī piecpakāpju automātiskā „Tiptronic S”. Tagad gan „Porsche Boxster”, gan „Boxster S” tiks aprīkoti ar lielāka diametra riteņiem – pirmais bāzes komplektācijā iegūs 17-collu riteņu diskus, bet otrs – 18-collu.

    Automobiļu cena Vācijā būs attiecīgi 43’068 eiro (28’500 latu) un 51’304 (34’000 latu) eiro. Ziemeļamerikā jaunie rodsteri tirdzniecībā nonāks 2005.gada janvārī, taču Eiropā, kā jau minējām, šāgada nogalē.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties