BMW un Mercedes tūninga sacensība – CLS 55 AMG un M6

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (10)
  • Drukāt
  • 12-07-2004

    BMW un Mercedes-Benz un to tūninga ateljē – attiecīgi BMW Motorsport un AMG – jau ilgu laiku ir tirgus līderi greznības un tehniskas pilnības segmentā. Tomēr citi autoražotāji ātri pamana un aizņemas perspektīvākos tehniskos risinājumus, tāpēc abas kompānijas spiestas aktīvi pilnveidot savu jaunāko modeļu tūningu.

    Nākama gada sākuma Mercedes-Benz prezentēs jauno CLS kupeju Amerikas izstāžu zālēs, un īsi pēc tam plānota uz E klases bāzētas četrdurvju kupejas AMG versijas prezentācija.

    :

    ::
    :Mercedes-Benz CLS 55 AMG:
    :

    CLS 55 AMG varēs lepoties ar iespaidīgu dinamiku un ekskluzīvu individuālā aprīkojuma klāstu. Auto aprīkots ar pilnveidotu AMG V8 kompresordzinēju, kura uzrādītā jauda un griezes moments ir attiecīgi 476 zirgspēki un 700 ņutonmetri pie 5,5-litru darba tilpuma. Šādi dzinēja parametri ļauj auto sasniegt 100 km/h tikai 4,7 sekundes, un maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie 250 km/h.

    :

    ::
    :Mercedes-Benz CLS 55 AMG:
    :

    CLS AMG versijai ir ari sportiskāka AIRMATIC pneimatiskā balstiekārta, ražīgāka bremžu sistēma un virspusēji vizuāli uzlabojumi. CLS 55 AMG izmantos Speedshift transmisiju ar automātisko un pusautomātisko darbības režīmu, tāpat kā citos AMG augstas veiktspējas auto. Modelis sagaidāms pārdošanā 2005.gada janvārī.

    :

    ::
    :BMW M6 ilustrācija:
    :Lai neciestu sakāvi, nākamā gada sākumā BMW prezentēs jauno M6, kurš veidots uz tagad ražošanā esošās sestās sērijas bāzes. Gaidāms, ka tam būs 5,5-litru darba tilpuma atmosfēriskais dzinējs ar maināmām gāzu sadales fāzēm, kurš attīstīs 550 zirgspēkus, zemāka un cietāka alumīnija balstiekārta nekā standarta modelim, elektroniski ierobežots maksimālais ātrums pie 250 km/h, un paātrinājums no 0 līdz 100 km/h aizņems mazāk par piecām sekundēm. No vizuālajiem uzlabojumiem vērts minēt agresīvāku aizmugurējo antispārnu, četras izplūdes sistēmas izejas un tradicionālo ///M simboliku.

    Raitis Putāns, neformal[at]banda.lv


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties