'BMW 3.0 CSL' mūsdienu versijā

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (4)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    24-11-2022

    50 gadu jubilejas svinības BMW sporta nodaļai “M” sasniegušas kulmināciju – autoražotājs radījis mūsdienu versiju leģendārajam 70. gadu “BMW 3.0 CSL” modelim. Tolaik tas bija visjaudīgākais BMW ar sešcilindru motoru, tādēļ vācu autoražotājs tādu radījis arī mūsdienu versiju.


    Jaunais “BMW 3.0 CSL” radīts, lai vienā automobilī apvienotu “BMW M” piecu desmitgažu pieredzi, norāda pats ražotājs. Sportiskā automobiļa eksterjers ir noformēts 2015. gada “BMW 3.0 CSL Hommage” koncepta stilā, kas ietver vairākas atsauces uz 70. gadu “3.0 CSL” modeli – apaļie gaisa tvērēji priekšējā buferī, masīvas riteņu arkas, aizmugurējais spoileris un antispārns.


    Lai maksimāli samazinātu automobiļa svaru, konstrukcijā plaši pielietota oglekļa šķiedra – gan virsbūves elementos, gan interjerā, gan arī šasijā. Turklāt vairums šo detaļu izgatavotas rokām. 70. gadu stilā ieturēti arī riteņu diski, kas ir zeltītā tonī, bet jau 20 un 21 collas izmērā.


    “BMW 3.0 CSL” ir aprīkots ar visjaudīgāko sešcilindru motoru, kāds jebkad uzstādīts kādā no “BMW M” modeļiem. Trīs litru “M TwinPower Turbo” motors jaunajā “BMW 3.0 CSL” attīsta 560 zirgspēku jaudu un 550 ņūtonmetru griezes momentu. Turklāt dzinējs ir sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.


    Jaunais “BMW 3.0 CSL” būs ekskluzīvs modelis – tas tiks izgatavots 50 vienību ierobežotā sērijā, kur katrs eksemplārs būs numurēts ar atbilstošu atzīmi uz plāksnītes salonā. Visi šie 50 automobiļi tikšot saražoti trīs mēnešu laikā.


    Autoražotājs šī “BMW 3.0 CSL” cenu neatklāj. Atgādinām, ka 1000 vienību ierobežotā sērijā izgatavotais “BMW M4 CSL” maksāja no 165 tūkstošiem eiro, līdz ar to vēl ekskluzīvākais “3.0 CSL” maksās vēl dārgāk.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties