BMW parādījis šogad gaidāmo 'i4' elektromobili

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (12)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    18-03-2021

    Kompānija BMW parādījusi simtprocentīgi elektrisko liftbeku "i4". Pagaidām autoražotājs detalizētāku informāciju par tā tehniskajiem raksturlielumiem neatklāj, bet sola to darīt tuvāko nedēļu laikā. Tirdzniecībā "BMW i4" būs pieejams dažādās modifikācijās, no kurām dārgākā bez atkārtotas akumulatoru uzlādes spēs nobraukt līdz 590 kilometru distanci.


    Tirdzniecībā "BMW i4" nonāks vēl līdz šī gada beigām. "BMW i4" būs pieejams dažādās versijās, ieskaitot sportisko "M Performance" ar 390 kW (530 ZS) elektromotoru. Šis visjaudīgākais BMW elektromobilis no vietas līdz 100 km/h spēs paātrināties četrās sekundēs, tomēr tā maksimālais braukšanas ātrums būs ierobežots pie 200 km/h atzīmes.


    Interesanti, ka "BMW i4" vizuāli izskatās kā jau pazīstamā BMW 4. sērija, kurai arī būs pieejama liftbeka versija "Gran Coupe". No "BMW iX3" elektromobiļa jaunais "i4" ir aizguvis zilos vizuālos akcentus un vertikālos gaisa tvērējus priekšējā buferī.


    Visticamāk, arī "i4" interjers būs aizgūts no "iX3" elektromobiļi – tādējādi tajā būs izliektais ekrāns un astotās paaudzes "iDrive" multimediju sistēma.


    "BMW i4" tiks ražots rūpnīcā Minhenē, kurā enerģija tiek iegūta tikai un vienīgi no hidroelektrostacijas.


    Tāpat šogad tirdzniecībā nonāks "BMW iX" elektriskais apvidnieks, kā cena būs no 77 300 eiro.


    2023. gadā BMW plāno ar elektromobiļiem aptvert 90 procentus tirgus segmentu, bet 2025. gadā parādīsies tā saucamās "Neue Klasse" elektriskie modeļi, kuru sniedzamība būšot iekšdedzes dzinēju automobiļu līmenī.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties