BMW 8. sērija ieguvusi 'Gran Coupe' versiju

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (3)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    03-07-2019

    Kompānija BMW oficiāli atklājusi jaunās 8. sērijas trešo virsbūves modifikāciju "Gran Coupe", kura ieguvusi logu stiklus bez rāmjiem un kura ir gabarītos ievērojami lielāka par šīs pašas sērijas kupeju un kabrioletu.


    BMW 8. sērijas "Gran Coupe" riteņu garenbāze ir palielināta par 23 centimetriem salīdzinājumā ar šīs sērijas kupeju un kabrioletu. "Gran Coupe" riteņu garenbāze ir tikai par nepilniem pieciem centimetriem īsāka nekā BMW 7. sērijas limuzīnam.


    Par 8. sērijas kupeju jaunā "Gran Coupe" versija ir par 20 centimetriem garāka, par trim centimetriem platāka un sešiem centimetriem augstāka. Lielāki gabarīti nozīmē arī lielāku svaru – "Gran Coupe" ir par 70 kilogramiem smagāks nekā 8. sērijas kupeja.


    Visbūtiskākās izmaiņas salīdzinājumā ar 8. sērijas kupeju jaunajai "Gran Coupe" versijai ir interjerā, kurā salons iekārtots pēc "4+1" sēdvietu formulas. Tas nozīmē, ka uz aizmugurējā sēdekļa ērti varēs sēdēt divi pasažieri, tomēr vajadzības gadījumā starp tiem var iespraukties vēl viens pasažieris, kuram arī paredzēta drošības josta, bet nebūs galvas balsta.


    Bāzes versija "BMW 840i Gran Coupe" ir aprīkota ar trīslitru turbopūtes sešcilindru dzinēju, kas attīsta 340 zirgspēku jaudu. Turklāt atšķirībā no citām "Gran Coupe" versijām šī būs pieejama kā tikai aizmugurējo, tā arī visu riteņu piedziņas "xDrive" modifikācijā.


    "BMW 840d Gran Coupe" ir aprīkots ar 320 ZS jaudīgu trīslitru dīzeļdzinēju, bet pagaidām jaudīgākā versija būs "M850i" ar 530 ZS jaudīgu 4,4 litru V8 turbomotoru. Šādā versijā "Gran Coupe" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,9 sekundēs, kas ir par 0,2 sekundēm lēnāk nekā šīs pašas modifikācijas divdurvju versijai.


    Tirdzniecībā Eiropā BMW 8. sērijas "Gran Coupe" nonāks septembrī. Vēlāk gaidāma arī "M8 Gran Coupe" modifikācija ar 600 ZS un vēl jaudīgāka tā "Competition" versija. Tirgū 8. sērijas "Gran Coupe" konkurēs ar "Porsche Panamera" un "Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe".


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties