BMW modeļi vairs nebūšot tik līdzīgi viens otram

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (14)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv,
    28-10-2014

    BMW markas automobiļi turpmāk būs mazāk līdzīgi viens otram. Piemēram, 1., 3., 5. un 7. sērija visupirms atšķirsies ar diožu veidoto “zīmējumu” lukturos, intervijā britu izdevumam “Autocar” atklājis BMW galvenais dizaineris Karims Habibs.


    “Mēs vēlamies, lai katrs modelis BMW gammā dzīvotu savā mazajā pasaulītē. Tirgū, kur mēs pārdodam divus miljonus automobiļu gadā, tas ir svarīgi,” skaidro Habibs. “Mums jāsaglabā BMW ekskluzivitāte, bet šim nolūkam mums katrs modelis jārada atšķirīgs no cita.”


    Virziens, kurā attīstīsies BMW dizains, tika prezentēts pavasarī ar konceptuālo automobili “Vision Future Luxury” (attēlos), vienlaicīgi ar to demonstrējot arī nākamās paaudzes 7. sērijas limuzīna veidolu. Pēc provizoriskas informācijas, viena no būtiskākajām jaunā 7. sērijas modeļa atšķirībām no līdzšinējā būs ļoti šauri priekšējie diožu lukturi.


    Karims Habibs ir libāņu izcelsmes kanādietis, kurš par BMW galveno dizaineri kļuva 2012. gadā. Šajā amatā viņš nomainīja holandieti Adrianu van Hoidonku, kurš savukārt šajā postenī stājās 2009. gadā, aizstājot amerikāni Krisu Benglu. Tieši Bengls līdz ar 7. sērijas modeli (E65 – rūpnīcas indekss) 2001. gadā radīja BMW dizaina valodu, kādu to pazīstam vēl līdz šodienai.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties