'BMW i3 Coupe' koncepts

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (22)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    28-11-2012

    Kompānija "BMW" šonedēļ notiekošajā Losandželosas autoizstādē prezentēs "i3 Coupe Concept" elektromobili. Šī ir jau pazīstamā "BMW i3" prototipa trīsdurvju versija.


    "BMW i3 Coupe" koncepts ir nepilnus četrus metrus garš, 1,77 metrus plats un 1,55 metrus augsts. Riteņu garenbāze – 2,57 metri – tam ir tāda pati kā "BMW i3" piecdurvju versijai. Pēc saviem gabarītiem, "BMW i3 Coupe" prototips ir praktiski tāds pats kā "Ford Fiesta". Koncepts aprīkots ar 20 collu riteņu diskiem un pazeminātas rites pretestības riepām.


    Trīsdurvju un piecdurvju versija atšķiras ne tikai ar virsbūves dizainu, kas jaunākajam prototipam padarīts sportiskāks, bet arī interjeru. "BMW i3 Coupe" koncepts ieguvis ražošanai jau pietuvinātus elementus, piemēram, multimediju sistēmu un "iDrive" saskarni.


    "BMW i3 Coupe" prototips aprīkots ar elektromotoru, kas attīsta 170 zirgspēku jaudu un 250 ņūtonmetru griezes momentu, kas vilkmi novada uz aizmugurējiem riteņiem. Litija jonu akumulatori atrodas zem grīdas; ar pilnu uzlādi trīsdurvju elektromobilis spējīgs nobraukt aptuveni 160 km distanci.


    Atgādinām, ka "BMW i3" piecdurvju versija tirdzniecībā nonāks 2014. gadā un maksās aptuveni 35 līdz 40 tūkstošus eiro. Gaidāms, ka sērijveida modelis iegūs arī no elektroligzdas uzlādējamo hibrīda versiju, kas komplektēta ar elektromotoru un 1,5-litru trīscilindru dīzeļdzinēju.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties