BMW un 'Hyundai' plāno kopīgu motoru izstrādi

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (15)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    06-05-2012

    Vācu autoražotājs "BMW" un dienvidkorejiešu "Hyundai" uzsākuši pārrunas par kopīgu dzinēju izstrādi, vēsta "Reuters" ar atsauci uz procesam pietuvinātu anonīmu avotu.

    Pēc aģentūras rīcībā esošās informācijas, pārrunas šobrīd ir sākuma stadijā. Šo informāciju apstiprina arī vācu izdevums "Automobil Produktion", pēc kura rīcībā esošās informācijas, "BMW" un "Hyundai" vadības iepriekš satikušās Minhenē, lai apspriestu iespēju investēt vienu līdz divus miljardus eiro jaunu dzinēju izstrādē. Dienvidkorejas autoražotāja pārstāvji noliedz šīs baumas, nosaucot ārvalstu preses paziņojumus par nepamatotiem.

    Kā aģentūrai "Reuters" norāda vairāki eksperti, tad šāda sadarbība ļautu "BMW" samazināt ražošanas izmaksas, bet "Hyundai" iegūt piekļuvi vācu benzīna dzinējiem, īpaši tiem, kuri tiek uzstādīti lielākajos modeļos.

    Jau rakstījām, ka iepriekš "BMW" parakstījis vienošanos ar "Toyota" par dzinēju savstarpēju apmaiņu un jaunas paaudzes litija jonu akumulatoru izstrādi. Pateicoties tam, japāņi iegūs pieeju 1,6- un divu litru dīzeļdzinējiem, bet bavārieši varēs izmantot "Toyota" hibrīda tehnoloģijas.

    Vēl "BMW" veic pārrunas ar koncernu "General Motors" par sadarbības iespējām degvielas šūnu tehnoloģijas jomā. Tāpat nav izslēgta esošās partnerības paplašināšana ar franču "PSA Peugeot Citroen" benzīna dzinēju izstrādē.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties