Jaunā BMW M6 kupeja un kabriolets

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (13)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Forte,
    14-02-2012

    Kompānija "BMW" publicējusi oficiālo informāciju un attēlus ar jaunās 6. sērijas kupejas un kabrioleta sportisko modifikāciju "M6", kas plašākai publikai pirmo reizi tiks parādīta martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.


    "BMW M6" ieguvis 4,4-litru V8 biturbo dzinēju, kas attīsta 560 zirgspēku jaudu un 680 Nm griezes momentu (pieejams diapazonā no 1500 līdz 5750 apgr./min). Motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Kupeja šajā modifikācijā sver 1850 kilogramu, bet kabriolets – 1980 kg.


    No vietas līdz 100 km/h "BMW M6" kupeja paātrinās 4,2 sekundēs, bet kabriolets – par 0,1 sekundi lēnāk. Maksimālais braukšanas ātrums abu virsbūves tipu sportiskajai modifikācijai elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Tomēr par papildus samaksu pieejamās "M Driver's" pakotnes gadījumā elektroniskais ierobežotājs tiek atspējots un auto spēj paātrināties līdz 305 km/h.


    Kā norāda ražotājs, salīdzinot ar līdzšinējās paaudzes "BMW M6", jaunais patērē par 30 procentiem mazāk degvielas. "BMW M6" kupejas vidējais degvielas patēriņš norādīts 9,9 litri benzīna uz 100 km, bet kabrioletam – 10,3 litri uz 100 km.


    Neskaitot tradicionālo agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplektu, "BMW M6" kupejas jumts izgatavots no oglekļa šķiedras, bet kabrioletam arī nolaižamā jumta konstrukcijā izmantoti kompozītmateriāli. Abām "BMW M6" modifikācijām ir alumīnija durvis un motora pārsegs, bet priekšējie spārni – no speciālas plastmasas. Aizmugurējais "M" diferenciālis spējīgs līdz pat 100% novadīt vilkmi uz vienu riteni, bet priekšējās bremzes tam ir ar sešcilindru skavām.


    "BMW M6" jau standartā tiek aprīkots ar dzinēja "Start&Stop" sistēmu, kā arī bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu, adaptīvajiem amortizatoriem. Vēl tam ir diožu lukturi un 19 collu riteņi. Par papildus samaksu pieejami 20 collu riteņi un keramiskās bremzes, kuras sver par nepilniem 20 kg mazāk nekā standarta bremžu mehānismi.


    Tirdzniecībā jaunais "BMW M6" nonāks jau šovasar.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties