Jaunā BMW 1.sērija

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (38)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    06-06-2011

    Kompānija "BMW" publiskojusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar jaunās paaudzes 1.sērijas piecdurvju hečbeku (F20). Tas tiks prezentēts rudenī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē, drīz pēc kā tas nonāks arī tirdzniecībā.


    Jaunā "BMW" 1.sērijas hečbeka virsbūves priekšdaļas dizains ieturēts 5.sērijas "Gran Tursimo" un 7.sērijas modeļa stilā. Tomēr pārējie dizaina elementi drīzāk piedzīvojuši evolūciju, nevis revolūciju.


    Automobilim tagad ir nedaudz garāka riteņu garenbāze – 2,69 metri – tādējādi ražotājam izdevies panākt plašāku telpu salonā. Piemēram, bagāžas nodalījuma tilpums nolaistu aizmugurējo sēdekļu gadījumā pieaudzis par 200 litriem. Salonā uzstādīts 6,5 collu "iDrive" saskarnes ekrāns (par papildus samaksu – 8,8 collu).


    Pēc provizoriskas informācijas, sākotnēji jaunajam "BMW" 1.sērijas hečbekam būs pieejams 1,6-litru turbopūtes benzīna dzinējs, kas atkarībā no versijas attīsta 136 un 170 zirgspēku jaudu. Tāpat pieejams divlitru dīzeļmotors, kas atkarībā no versijas attīsta 116, 143 un 184 ZS. Dzinēji sajūdzami vai nu ar sešpakāpju mehānisko, vai astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.


    Ņemot vērā jauno "BMW EfficientDynamics" stratēģiju, visi 1.sērijas hečbeki būs aprīkoti ar dzinēja "Start&Stop" sistēmu un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu. Vidēji šie automobiļi patērēs 4,3 līdz 5,8 litrus degvielas uz 100 km.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties