BMW izsludina jaunu modeļu sēriju 'i'

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (14)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    21-02-2011

    Kompānija „BMW” oficiāli paziņojusi par „i” modeļu sērijas ieviešanu, ar kuru tiks piedāvāti šīs markas hibrīdi un elektromobiļi. Pirmie šīs jaunās sērijas modeļi būs mazs pilsētas satiksmes elektromobilis „i3” un sportiskais „i8”, kas ražošanā nonāks 2013.gadā.


    „BMW i” sērijas modeļiem būs alumīnija šasija un oglekļa šķiedras virsbūve. Šo materiālu „BMW” izgatavojis sadarbībā ar amerikāņu kompāniju „SG Carbon”.


    Mazais „i3”, kas līdz šim bija pazīstams kā „MegaCity” projekts, būs četrvietīgs elektromobilis, kas, pēc provizoriskas informācijas, attīsta 170 zirgspēku jaudu un 250 Nm griezes momentu. Tāpat šim elektromobilim būs litija jonu akumulatoru komplekts ar ūdens dzesēšanu, kas bez atkārtotas uzlādes ļaus nobraukt aptuveni 160 kilometru.


    Savukārt sportiskais „i8” būs ieturēts „BMW Vision EfficientDynamics” konceptuālā superauto stilā, kas pirmo reizi tika prezentēts 2009.gada rudenī Frankfurtē. Atgādināsim, ka šī modeļa prototips tika aprīkots ar 356 ZS hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 1,5-litru trīscilindru dīzeļdzinēju un elektromotoru.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties