Pasaulē visātrākais auto ar gāzes iekārtu

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (23)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    13-01-2011

    Vācu tūninga ateljē „G-Power”, kas no citiem atšķiras ar visātrākajām „BMW” modifikācijām, izgatavojis jaunu rekorda automobili – „BMW M5 Hurricane GS”, kas aprīkots ar gāzes iekārtu. Šo spēkratu kantoris pozicionē kā visātrāko sērijveida automobili, kas darbojas ar gāzi (LPG).


    Par pamatu projektam izmantots „BMW M5” (E60 – rūpnīcas indekss) sedans, kam uzstādīta „SK II” pakotne ar diviem kompresoriem, starpdzesētāju, pārprogrammētu dzinēja elektroniskā vadības bloku un, protams, gāzes iekārtu. Rezultātā motors attīsta 660 zirgspēku jaudu un 650 Nm griezes momentu.


    „G-Power BMW M5 Hurricane GS” no vietas līdz 100 km/h spēj paātrināties 4,6 sekundēs, bet līdz 200 km/h – 11,4 sekundēs. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 333 km/h.


    Lai arī gāze ir uz pusi lētāka par benzīnu, šāda tūninga pakotne braucējam tik drīz neatmaksāsies, jo tās cena ir 33 571 eiro bez uzstādīšanas. Tiesa, šāds braucamrīks būs samērā ekoloģisks, jo rada par 15% mazāk CO2 izmešu, nekā darbojoties ar benzīnu.


    Atgādināsim, ka līdzšinējais braukšanas ātruma rekords spēkratiem ar gāzes iekārtu piederēja „AC Schnitzer” izgatavotajai modifikācijai „GP3.10 GAS POWERED” uz „BMW” 3.sērijas kupejas bāzes, kura ar līdzīgi pārbūvētu 552 ZS „M5” dzinēju spēj paātrināties līdz 318 km/h.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties