BMW oficiāli atklāj 1.sērijas 'M' kupeju

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (33)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    10-12-2010

    Pēc vairākkārtējas dažāda veida ieskatu sniegšanas saistībā ar “BMW” 1.sērijas “M” kupeju ražotājs šodien publicējis detalizētu oficiālo informāciju un attēlus ar šo sportisko modeli. Plašākai publikai pirmo reizi tas tiks prezentēts nākamā gada janvārī Detroitā, bet pavasarī – Ženēvā.


    “BMW” 1.sērijas “M” kupeja ir par pieciem centimetriem platāka un 1,3 centimetriem augstāka nekā līdz šim visjaudīgākā kupejas versija “135i”. Automobilis kļuvis platāks, jo tam ir palielināta riteņu šķērsbāze, tomēr tas ir par 35 kilogramiem vieglāks (1495 kg) nekā “135i”, jo “M” modelī ir vieglāka materiāla jumts.


    Automobilis aprīkots ar trīslitru turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 340 zirgspēku jaudu un 450 Nm griezes momentu (diapazonā no 1500-4500 apgr./min). Uz nelielu brīdi maksimālo griezes momentu var palielināt vēl par 50 Nm, piemēram, apdzīšanas manevra veikšanai. Dzinējs tiks sajūgts tikai ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu.


    Interesanti, ka tādu pašu raksturlielumu dzinējs tiek uzstādīts “BMW Z4 35is” rodsterā, kur tas sajūgts ar sekvenciālo pārnesumkārbu. Tomēr par “M” modeli šis sportiskais rodsters netiek dēvēts. Vai šiem abiem modeļiem motors ir identisks (tikai 1.sērijas gadījumā ar “M” birku), pagaidām netiek precizēts.


    No vietas līdz 100 km/h “BMW” 1.sērijas “M” kupeja paātrināsies 4,9 sekundēs, bet līdz 200 km/h – 17,3 sekundēs. Savukārt ceturtdaļjūdzes (402 m) dragreisa distanci spēkrats veiks 13,2 sekundēs. Maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.


    Tāpat automobilim ir agresīvāka veidola virsbūves aerodinamiskais komplekts, sportiskāka regulējuma balstiekārta ar pašbloķējošo diferenciāli, spēcīgākas bremzes un oriģināla dizaina 19 collu riteņu diski ar 245/35 izmēra riepām priekšā un 265/35 – aizmugurē.


    Tirdzniecībā Eiropā šis automobilis nonāks nākamā gada pavasarī un Vācijā maksās no 50 500 eiro.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties