Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 134 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
DJ89
20. Aug 2017, 21:10 #601

Kopš: 10. Jan 2015

No: Rīga

Ziņojumi: 28

Braucu ar: 666

vīri, kur apkopt weber grilus LV? Kaut kas nav ar degšanu...


Offline
MartinsL
10. Oct 2017, 22:23 #602

Kopš: 16. Feb 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 872

Braucu ar: Nebraucu!

Kur nopirkt lasi/laša fileju ar ādu ? ( iesālīšanai ) Bet tā lai tā nabaga zivs nekad nebūtu bijusi sasaldēta ? vispār ir tāda opcija ? un pēc kā var noteikt ka bijusi sasaldēta ?

-----------------
Garāžu sekcijveida vārti un sētas! Poweram -7% no pasūtījuma summas 2018. gada sezonā!

https://www.facebook.com/vartumontaza
Offline
Apins
10. Oct 2017, 22:26 #603

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3455

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS

Vislabākās svaigās zivis ir gastronome mc2 veikalā. Ja vajag lētuci, tad laša fileju akcijā var pa kādu 13-14eur Promo Cash&Carry nopirkt.

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
MartinsL
10. Oct 2017, 22:37 #604

Kopš: 16. Feb 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 872

Braucu ar: Nebraucu!

Cena nebūs noteicošā. Interesē tieši, lai zivs nesen vēl būtu peldējusi un nebūtu nekad tikusi sasaldēta. Vajag 3-5kg filejas.

-----------------
Garāžu sekcijveida vārti un sētas! Poweram -7% no pasūtījuma summas 2018. gada sezonā!

https://www.facebook.com/vartumontaza
Offline
kexxx
10. Oct 2017, 22:43 #605

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 11764

Braucu ar:


10 Oct 2017, 22:23:23 @MartinsL rakstīja:
Kur nopirkt lasi/laša fileju ar ādu ? ( iesālīšanai ) Bet tā lai tā nabaga zivs nekad nebūtu bijusi sasaldēta ? vispār ir tāda opcija ? un pēc kā var noteikt ka bijusi sasaldēta ?


ja nevari noteikt, vai ir bijusi sasaldēta vai nav- tad kāda starpība?
Offline
MartinsL
10. Oct 2017, 22:49 #606

Kopš: 16. Feb 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 872

Braucu ar: Nebraucu!

Nu vietā kur pērku tak neprasīšu noprovēt vienu jēlu gabaliņu

-----------------
Garāžu sekcijveida vārti un sētas! Poweram -7% no pasūtījuma summas 2018. gada sezonā!

https://www.facebook.com/vartumontaza
Offline
Apins
10. Oct 2017, 22:51 #607

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3455

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS

Mc2 zivis pieved divreiz nedēļā.

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
Apins
10. Oct 2017, 23:21 #608

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3455

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS

Kāds var padalīties sr vistas kūpināšanas receptēm? Sākot ar marinādi, malkas izvēli un temperatūrām...?

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
vissBMW
10. Oct 2017, 23:37 #609

Kopš: 20. Feb 2011

Ziņojumi: 126

Braucu ar:


10 Oct 2017, 23:21:48 @Apins rakstīja:
Kāds var padalīties sr vistas kūpināšanas receptēm? Sākot ar marinādi, malkas izvēli un temperatūrām...?
Buma recepte no copeslietas.lv
Sastāvdaļas
• Vistas 10-11
• Sāls 500g
• Cukurs 150g
• Esence 0,2l
• Ūdens 5l
• Pipari 25g
• Smaržīgie pipari 6-7gb
• Krustnagliņas 4-6gb
• Lauru lapas 6-8 gb
• Ķiploki 800g
Pagatavošana: 180 min.
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
Trešdienas rīts. Marinādes pagatavošana:
Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.
Liekam klāt pārējos komponentus.
Sāls 500g (ne mazāk)
Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)
Pipari 20g (pēc vēlēšnās)
Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)
Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)
Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)
Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.
Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.
Ceturtdiena. Pērkam vistas.
Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu sauja uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.
Sestdienas rīts, sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c°
Offline
Apins
10. Oct 2017, 23:52 #610

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3455

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS

Pus kilograms sāls?

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
markelis
11. Oct 2017, 06:33 #611

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12861

Braucu ar: eFku


10 Oct 2017, 23:52:46 @Apins rakstīja:
Pus kilograms sāls?


puskilo saals ir uz 10-11 vistaam. tikai paareejaas sastaavdaljas kaa vienai vistai. metode un sastaavdaljas tikai proprocijaam nepieveers uzmaniibu. galvenais lai marinaade pagarshojot liktos biki pa saalju un biki pa skaabu. tad viss buus

P.S. vista 1,7 kg nav liela vista. parasti peerku tirguu un censhos atrast 2,2 - 2,5 kg.
Offline
JAnisKE
11. Oct 2017, 06:49 #612

Kopš: 16. Mar 2006

No: Zilupe

Ziņojumi: 74

Braucu ar: XJS-V12/6.0


11 Oct 2017, 06:33:25 @markelis rakstīja:

10 Oct 2017, 23:52:46 @Apins rakstīja:
Pus kilograms sāls?


puskilo saals ir uz 10-11 vistaam. tikai paareejaas sastaavdaljas kaa vienai vistai. metode un sastaavdaljas tikai proprocijaam nepieveers uzmaniibu. galvenais lai marinaade pagarshojot liktos biki pa saalju un biki pa skaabu. tad viss buus

P.S. vista 1,7 kg nav liela vista. parasti peerku tirguu un censhos atrast 2,2 - 2,5 kg.

Un cik stundas Tu viņas kūpini?
es parasti ap simts grādiem turu un tad kādas 3-4st. aiziet.
Offline
Arturiks
11. Oct 2017, 07:01 #613

Kopš: 01. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 9011

Braucu ar: 26 & 26 & 11

3-4 stundas uz 100 gradiem vinjas nav lupataas pec tam?
Offline
RS7
11. Oct 2017, 07:16 #614

Kopš: 20. Mar 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 9316

Braucu ar: dīzeļ Teslu

70-100 pats labums, virs 100 barbekjū, ļoti sausa iznāk un kraukšķiga
Offline
Arturiks
11. Oct 2017, 07:50 #615

Kopš: 01. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 9011

Braucu ar: 26 & 26 & 11

70-80 jaa, bet nu 100...

Nu un tad noteikti ne 4h

[ Šo ziņu laboja Arturiks, 11 Oct 2017, 07:50:45 ]

Offline
VMR
11. Oct 2017, 07:55 #616

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10295

Braucu ar: sporta variantu

Markeļa recepte topika pirmajās lapās ir zebest vistu kūpināšanai
Offline
JAnisKE
11. Oct 2017, 08:04 #617

Kopš: 16. Mar 2006

No: Zilupe

Ziņojumi: 74

Braucu ar: XJS-V12/6.0

Konstanti jau to sotaku nenoturēt, jo kurinu ar zaļu alksni un nedaudz sausu alksni temperatūras uzturēšanai un temp. tā arī svārstās 80-100C
Ja vistas ir ap 2.2kg, tad virs trīs stundām ir noteikti, ja mazākas un T virs simta, tad grils un no restēm jākasa nost
Marinādi taisu līdzīgu, tikai ķiploku saspiežu un vistas kārtīgi iemasēju
Offline
markelis
11. Oct 2017, 08:18 #618

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12861

Braucu ar: eFku

kopsh topika saakuma pieredze biki ir uzkraata un tagad viss tiek dariits uz aci.

4dien pa dienu aizbraucam uz tirgu nopeerkam 2as vistas 2,2 - 2,5 kg un 10 - 12 stilbinjus (tas taads normaals daudzums 3 gjimenju tusinjam). pa celjam iebraucam malkas veikalaa panjemam 2us maisus alksnja.
4dien pec darba taisaam marinaadi. katlā liekam vaariities 2L uudens un metam iekhaa:
4-5 lauru lapas
8-10 smarziigos pirparus
4-5 krustnaglinjas
saujinju melno graudu pirparu
saujinju koriandra seeklu
(ar sitaam nemaltajaam garsvielaam kaut ko piesaut pa daudz ir gruuti. man liidz sim nav izdevies).
vaaraam 10 -15 minuutes un tad liekam klaat sali un etikja esenci (tieshi esenci). liekam pec garshas lai liktos biki pa saalju un pa skaabu. (pa saalju jaabuut noteikti bet skaabumu - no to peec gaumes).
liekam marinaadi uz balkona dzeseeties un kjeramies pie vistaam. atgriezham pa veederu valjaa izmazgaajam, iztiiram. nolobam divas saujas kjiplokdaivu, sagriezgam ripinjaas. pirmo vistu spainii ar muguru uz leju. pusi kjiploku virsuu. peec iespeejas kompakti saliekam stilbus (lai nav pusspainis marinaades vajadziigs) otru vistu virsuu un otru pusi kjiploku. Lejam virsuu izstabas temp. marinaadi, skjiivi pa virsu un kaut kaadu smagumu. Nekaadu dzrinakmeni nevajag, ka tik vista buutu pilniibaa marinaadee un ledusskapii iekshaa.
6dien pa dienu velkam aaraa un braucam uz daachu kuupinaat. iekurinam kuupinaatavu, kameer apzhuust / biki uzsilst notecinam vistas, liekam iekshaa, izvelkam no marinaades kjiplous un saberam virsuu.

cik ilgi un kaada temperatuuraa - tur pie katras kuupinaatavas roka jaapieshauj. man silbi ir gatavi peec 2aam stundaam vista veel peec stundas 60 graados, bet man termometrs ir apmeeram metru virs restes, taa kaa cik temp ir pie vistas da arii neinteresee.

primo reizi kad taisiiju tureeju 3 stundas 90, rezuiltaataa sanaaca cepta/sutinaata tikai ne kuupinaata.

[ Šo ziņu laboja markelis, 11 Oct 2017, 08:21:06 ]

Offline
Asch
11. Oct 2017, 08:27 #619

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4233

Braucu ar:

Man recepte lidziga. Vienigi man kupinasana aiznem ap 5 stundam. Vistas uz restem 2 limenos. Man gan 2 metriga truba lidz kupinatavai un temperaturu kontrolejam uz aci, jo termometru nemontejam (kupinatav sovasar parnesam, tadel lidz sim nebija ielikts). Par marinadi ari izmantoju tiesi esenci.
Offline
subaru
11. Oct 2017, 08:55 #620

Kopš: 17. Jun 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 10193

Braucu ar: rokām uz stūres


11 Oct 2017, 08:18:11 @markelis rakstīja:
kopsh topika saakuma pieredze biki ir uzkraata un tagad viss tiek dariits uz aci.

4dien pa dienu aizbraucam uz tirgu nopeerkam 2as vistas 2,2 - 2,5 kg un 10 - 12 stilbinjus (tas taads normaals daudzums 3 gjimenju tusinjam). pa celjam iebraucam malkas veikalaa panjemam 2us maisus alksnja.
4dien pec darba taisaam marinaadi. katlā liekam vaariities 2L uudens un metam iekhaa:
4-5 lauru lapas
8-10 smarziigos pirparus
4-5 krustnaglinjas
saujinju melno graudu pirparu
saujinju koriandra seeklu
(ar sitaam nemaltajaam garsvielaam kaut ko piesaut pa daudz ir gruuti. man liidz sim nav izdevies).
vaaraam 10 -15 minuutes un tad liekam klaat sali un etikja esenci (tieshi esenci). liekam pec garshas lai liktos biki pa saalju un pa skaabu. (pa saalju jaabuut noteikti bet skaabumu - no to peec gaumes).
liekam marinaadi uz balkona dzeseeties un kjeramies pie vistaam. atgriezham pa veederu valjaa izmazgaajam, iztiiram. nolobam divas saujas kjiplokdaivu, sagriezgam ripinjaas. pirmo vistu spainii ar muguru uz leju. pusi kjiploku virsuu. peec iespeejas kompakti saliekam stilbus (lai nav pusspainis marinaades vajadziigs) otru vistu virsuu un otru pusi kjiploku. Lejam virsuu izstabas temp. marinaadi, skjiivi pa virsu un kaut kaadu smagumu. Nekaadu dzrinakmeni nevajag, ka tik vista buutu pilniibaa marinaadee un ledusskapii iekshaa.
6dien pa dienu velkam aaraa un braucam uz daachu kuupinaat. iekurinam kuupinaatavu, kameer apzhuust / biki uzsilst notecinam vistas, liekam iekshaa, izvelkam no marinaades kjiplous un saberam virsuu.

cik ilgi un kaada temperatuuraa - tur pie katras kuupinaatavas roka jaapieshauj. man silbi ir gatavi peec 2aam stundaam vista veel peec stundas 60 graados, bet man termometrs ir apmeeram metru virs restes, taa kaa cik temp ir pie vistas da arii neinteresee.

primo reizi kad taisiiju tureeju 3 stundas 90, rezuiltaataa sanaaca cepta/sutinaata tikai ne kuupinaata.




ev - Tev tajā būdā kas ir starp krāsni un to kūpinātāvu ?
meklēju pa bildēm bet redzēju, ka mūrē apakšu un pēc tam jau gatava būda
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo