Online
Pašreiz BMWPower skatās 117 viesi un 9 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
markelis | |  Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12986
Braucu ar: eFku
|
10 Oct 2017, 23:52:46 @Apins rakstīja:
Pus kilograms sāls? 
puskilo saals ir uz 10-11 vistaam. tikai paareejaas sastaavdaljas kaa vienai vistai. metode un sastaavdaljas tikai proprocijaam nepieveers uzmaniibu. galvenais lai marinaade pagarshojot liktos biki pa saalju un biki pa skaabu. tad viss buus 
P.S. vista 1,7 kg nav liela vista. parasti peerku tirguu un censhos atrast 2,2 - 2,5 kg. | Offline | | |
JAnisKE | |  Kopš: 16. Mar 2006
No: Zilupe
Ziņojumi: 74
Braucu ar: XJS-V12/6.0
|
11 Oct 2017, 06:33:25 @markelis rakstīja:
10 Oct 2017, 23:52:46 @Apins rakstīja:
Pus kilograms sāls? 
puskilo saals ir uz 10-11 vistaam. tikai paareejaas sastaavdaljas kaa vienai vistai. metode un sastaavdaljas tikai proprocijaam nepieveers uzmaniibu. galvenais lai marinaade pagarshojot liktos biki pa saalju un biki pa skaabu. tad viss buus 
P.S. vista 1,7 kg nav liela vista. parasti peerku tirguu un censhos atrast 2,2 - 2,5 kg.
Un cik stundas Tu viņas kūpini?
es parasti ap simts grādiem turu un tad kādas 3-4st. aiziet. | Offline | | |
Arturiks  | |  Kopš: 01. Nov 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 9234
Braucu ar: 26 & 26 & 11
| 3-4 stundas uz 100 gradiem vinjas nav lupataas pec tam? | Offline | | |
RS7 | |  Kopš: 20. Mar 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 9319
Braucu ar: dīzeļ Teslu
| 70-100 pats labums, virs 100 barbekjū, ļoti sausa iznāk un kraukšķiga | Offline | | |
Arturiks  | |  Kopš: 01. Nov 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 9234
Braucu ar: 26 & 26 & 11
| 70-80 jaa, bet nu 100...
Nu un tad noteikti ne 4h[ Šo ziņu laboja Arturiks, 11 Oct 2017, 07:50:45 ] | Offline | | |
VMR  | |  Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10336
Braucu ar: sporta variantu
| Markeļa recepte topika pirmajās lapās ir zebest vistu kūpināšanai  | Offline | | |
JAnisKE | |  Kopš: 16. Mar 2006
No: Zilupe
Ziņojumi: 74
Braucu ar: XJS-V12/6.0
| Konstanti jau to sotaku nenoturēt, jo kurinu ar zaļu alksni un nedaudz sausu alksni temperatūras uzturēšanai un temp. tā arī svārstās 80-100C
Ja vistas ir ap 2.2kg, tad virs trīs stundām ir noteikti, ja mazākas un T virs simta, tad grils un no restēm jākasa nost 
Marinādi taisu līdzīgu, tikai ķiploku saspiežu un vistas kārtīgi iemasēju  | Offline | | |
markelis | |  Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12986
Braucu ar: eFku
| kopsh topika saakuma pieredze biki ir uzkraata un tagad viss tiek dariits uz aci.
4dien pa dienu aizbraucam uz tirgu nopeerkam 2as vistas 2,2 - 2,5 kg un 10 - 12 stilbinjus (tas taads normaals daudzums 3 gjimenju tusinjam). pa celjam iebraucam malkas veikalaa panjemam 2us maisus alksnja.
4dien pec darba taisaam marinaadi. katlā liekam vaariities 2L uudens un metam iekhaa:
4-5 lauru lapas
8-10 smarziigos pirparus
4-5 krustnaglinjas
saujinju melno graudu pirparu
saujinju koriandra seeklu
(ar sitaam nemaltajaam garsvielaam kaut ko piesaut pa daudz ir gruuti. man liidz sim nav izdevies).
vaaraam 10 -15 minuutes un tad liekam klaat sali un etikja esenci (tieshi esenci). liekam pec garshas lai liktos biki pa saalju un pa skaabu. (pa saalju jaabuut noteikti bet skaabumu - no to peec gaumes).
liekam marinaadi uz balkona dzeseeties un kjeramies pie vistaam. atgriezham pa veederu valjaa izmazgaajam, iztiiram. nolobam divas saujas kjiplokdaivu, sagriezgam ripinjaas. pirmo vistu spainii ar muguru uz leju. pusi kjiploku virsuu. peec iespeejas kompakti saliekam stilbus (lai nav pusspainis marinaades vajadziigs) otru vistu virsuu un otru pusi kjiploku. Lejam virsuu izstabas temp. marinaadi, skjiivi pa virsu un kaut kaadu smagumu. Nekaadu dzrinakmeni nevajag, ka tik vista buutu pilniibaa marinaadee un ledusskapii iekshaa.
6dien pa dienu velkam aaraa un braucam uz daachu kuupinaat. iekurinam kuupinaatavu, kameer apzhuust / biki uzsilst notecinam vistas, liekam iekshaa, izvelkam no marinaades kjiplous un saberam virsuu.
cik ilgi un kaada temperatuuraa - tur pie katras kuupinaatavas roka jaapieshauj. man silbi ir gatavi peec 2aam stundaam vista veel peec stundas 60 graados, bet man termometrs ir apmeeram metru virs restes, taa kaa cik temp ir pie vistas da arii neinteresee.
primo reizi kad taisiiju tureeju 3 stundas 90, rezuiltaataa sanaaca cepta/sutinaata tikai ne kuupinaata.
[ Šo ziņu laboja markelis, 11 Oct 2017, 08:21:06 ] | Offline | | |
|
Asch | | Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4366
Braucu ar:
| Man recepte lidziga. Vienigi man kupinasana aiznem ap 5 stundam. Vistas uz restem 2 limenos. Man gan 2 metriga truba lidz kupinatavai un temperaturu kontrolejam uz aci, jo termometru nemontejam (kupinatav sovasar parnesam, tadel lidz sim nebija ielikts). Par marinadi ari izmantoju tiesi esenci. | Offline | | |
subaru | |  Kopš: 17. Jun 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 10337
Braucu ar: rokām uz stūres
|
11 Oct 2017, 08:18:11 @markelis rakstīja:
kopsh topika saakuma pieredze biki ir uzkraata un tagad viss tiek dariits uz aci.
4dien pa dienu aizbraucam uz tirgu nopeerkam 2as vistas 2,2 - 2,5 kg un 10 - 12 stilbinjus (tas taads normaals daudzums 3 gjimenju tusinjam). pa celjam iebraucam malkas veikalaa panjemam 2us maisus alksnja.
4dien pec darba taisaam marinaadi. katlā liekam vaariities 2L uudens un metam iekhaa:
4-5 lauru lapas
8-10 smarziigos pirparus
4-5 krustnaglinjas
saujinju melno graudu pirparu
saujinju koriandra seeklu
(ar sitaam nemaltajaam garsvielaam kaut ko piesaut pa daudz ir gruuti. man liidz sim nav izdevies).
vaaraam 10 -15 minuutes un tad liekam klaat sali un etikja esenci (tieshi esenci). liekam pec garshas lai liktos biki pa saalju un pa skaabu. (pa saalju jaabuut noteikti bet skaabumu - no to peec gaumes).
liekam marinaadi uz balkona dzeseeties un kjeramies pie vistaam. atgriezham pa veederu valjaa izmazgaajam, iztiiram. nolobam divas saujas kjiplokdaivu, sagriezgam ripinjaas. pirmo vistu spainii ar muguru uz leju. pusi kjiploku virsuu. peec iespeejas kompakti saliekam stilbus (lai nav pusspainis marinaades vajadziigs) otru vistu virsuu un otru pusi kjiploku. Lejam virsuu izstabas temp. marinaadi, skjiivi pa virsu un kaut kaadu smagumu. Nekaadu dzrinakmeni nevajag, ka tik vista buutu pilniibaa marinaadee un ledusskapii iekshaa.
6dien pa dienu velkam aaraa un braucam uz daachu kuupinaat. iekurinam kuupinaatavu, kameer apzhuust / biki uzsilst notecinam vistas, liekam iekshaa, izvelkam no marinaades kjiplous un saberam virsuu.
cik ilgi un kaada temperatuuraa - tur pie katras kuupinaatavas roka jaapieshauj. man silbi ir gatavi peec 2aam stundaam vista veel peec stundas 60 graados, bet man termometrs ir apmeeram metru virs restes, taa kaa cik temp ir pie vistas da arii neinteresee.
primo reizi kad taisiiju tureeju 3 stundas 90, rezuiltaataa sanaaca cepta/sutinaata tikai ne kuupinaata.
ev - Tev tajā būdā kas ir starp krāsni un to kūpinātāvu ?
meklēju pa bildēm bet redzēju, ka mūrē apakšu un pēc tam jau gatava būda | Offline | | |
markelis | |  Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12986
Braucu ar: eFku
| liesmu atsiteejs
te bildes http://www.copeslietas.lv/site/bildes/albums/kupinatava-12/
| Offline | | |
subaru | |  Kopš: 17. Jun 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 10337
Braucu ar: rokām uz stūres
| prosta bleķis iekārts un viss ?
a augšā ir kaut kā speciāli caurumi kur dūmiem iet ārā vai vnk pa kaut kādām sķirbām ?
pelnus no krāsns tīri pa augšu ?
| Offline | | |
markelis | |  Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12986
Braucu ar: eFku
|
11 Oct 2017, 09:28:31 @subaru rakstīja:
prosta bleķis iekārts un viss ?
a augšā ir kaut kā speciāli caurumi kur dūmiem iet ārā vai vnk pa kaut kādām sķirbām ?
pelnus no krāsns tīri pa augšu ?
jaa iekaarts un viss.
bildee var redzeet, ka duumi iet aaraa pa skjirbu starp jumtu un sienaam (starp jumtu un sienaam pa perimetru ir ~3cm skjirba).
kaapec pa augshu? caur durtinjaam. | Offline | | |
Apins  | |  Kopš: 14. Sep 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 3464
Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS
| Markeli, Tu tur reāli skaliņus kūrini? Es iztestēju kūpinātavu, kur kurtuve ir ierakta zemē un uz kūpinātavu iet 1,5m garš dūmvads un ar to visu pamanījos piededzināt. Vienam čomam izbūvēta kurtuve aptuveni 2,5m no pašas kūpinātavas būdas - vistām tur viegli - iemet pagales, pēc pus stundas nāc papildini un pašā kūpinātavā visu laiku 90 grādi stāv.
----------------- Eu, kāpēc nerāda parakstu? | Offline | | |
markelis | |  Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12986
Braucu ar: eFku
|
11 Oct 2017, 09:55:13 @Apins rakstīja:
Markeli, Tu tur reāli skaliņus kūrini? Es iztestēju kūpinātavu, kur kurtuve ir ierakta zemē un uz kūpinātavu iet 1,5m garš dūmvads un ar to visu pamanījos piededzināt. Vienam čomam izbūvēta kurtuve aptuveni 2,5m no pašas kūpinātavas būdas - vistām tur viegli - iemet pagales, pēc pus stundas nāc papildini un pašā kūpinātavā visu laiku 90 grādi stāv.
nee. no sakauma iemeet kaadas 3 pagales lai ir ogles un tad pa vienai pagalei met klaat. ar durtinjaam var ljoti labi liesmu reguleet. tikai vislaik jaabuut klaat. | Offline | | |
Asch | | Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4366
Braucu ar:
| Mes ieprieks kurinajam ar apmeram 3 metru cauruli, sogad nogriezam apmeram metru nost. Tur baigi slideni ar to temperaturas regulesanu, lidz ar to parak isa ari nav labi un parak gara ari isti nederes. Ari mainot mmalku, piemerem, mes peimetam abeli vai kirsi savu reizi, temperatura ari ir japacheko, lidz ar to vislabak protams but kkur blakus. Mums parasti tas notiek ar gradiga lietosanu, ta ka sanak tada plezira diena pa aru  | Offline | | |
|
Apins  | |  Kopš: 14. Sep 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 3464
Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS
| Nu es domāju, ka tās caurules garums atkarīgs no tā, ko gribi kūpināt, jo cūkai jau vajag augstāku temperatūru kā vistai vai zivij. Nesen pamēģināju arī lasi kūpināt, bet nu ar 1.5m cauruli visu laiku bija jāstāv klāt, lai lasi nepārceptu, jo centos 50-70 grādu robežā turēt.
----------------- Eu, kāpēc nerāda parakstu? | Offline | | |
Ismails | |  Kopš: 09. Aug 2017
Ziņojumi: 1289
Braucu ar: E46 Touring
|
11 Oct 2017, 10:37:51 @Apins rakstīja:
Nu es domāju, ka tās caurules garums atkarīgs no tā, ko gribi kūpināt, jo cūkai jau vajag augstāku temperatūru kā vistai vai zivij. Nesen pamēģināju arī lasi kūpināt, bet nu ar 1.5m cauruli visu laiku bija jāstāv klāt, lai lasi nepārceptu, jo centos 50-70 grādu robežā turēt.
Kā jau te minēja, katram sava kūpinātava pie kuras jāpiešaujas. Pārāk daudz mainīgo parametru, tāpat kā mājas siltumnoturībai. Salīdzināšana varētu strādāt, ja izmantotu vienādus izstrādājumus.
Man ir ap 2m truba, vistu kājām vajag 3h, 90-100, varbūt arī nevajag, bet tik ilgi kūpinātas man garšo. | Offline | | |
JAnisKE | |  Kopš: 16. Mar 2006
No: Zilupe
Ziņojumi: 74
Braucu ar: XJS-V12/6.0
| Man ir padomju laikos metināta metāla kaste un truba kādus trīs līdz četrus metrus gara. Kastē apakšā ir akmeņi, liesmas līdz gaļai netiek. Kurtuve gan pašvaka- nav normālas durtiņas- tāpēc nākas tusēt tuvumā. Pats neesmu mēģinājis, bet sencis savā laikā cūkgaļu kūpināja ar auksto metodi un tā garā/ ieraktā truba palīdzēja uzturēt zemāku temperatūru.
Vēl, man liekās, ar garāku trubu gaļa sanāk smuki zeltaina- nav melna nokvēpusi. | Offline | | |
MMI | |  Kopš: 18. Feb 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 6854
Braucu ar: RS
| Tiem, kas meklē labu bio liellopu Rīgā - atvēries Hereford veikaliņš Kr.Barona 45/47!
Hereford | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|