Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 117 viesi un 9 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
markelis
11. Oct 2017, 06:33 #601

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12986

Braucu ar: eFku


10 Oct 2017, 23:52:46 @Apins rakstīja:
Pus kilograms sāls?


puskilo saals ir uz 10-11 vistaam. tikai paareejaas sastaavdaljas kaa vienai vistai. metode un sastaavdaljas tikai proprocijaam nepieveers uzmaniibu. galvenais lai marinaade pagarshojot liktos biki pa saalju un biki pa skaabu. tad viss buus

P.S. vista 1,7 kg nav liela vista. parasti peerku tirguu un censhos atrast 2,2 - 2,5 kg.
Offline
JAnisKE
11. Oct 2017, 06:49 #602

Kopš: 16. Mar 2006

No: Zilupe

Ziņojumi: 74

Braucu ar: XJS-V12/6.0


11 Oct 2017, 06:33:25 @markelis rakstīja:

10 Oct 2017, 23:52:46 @Apins rakstīja:
Pus kilograms sāls?


puskilo saals ir uz 10-11 vistaam. tikai paareejaas sastaavdaljas kaa vienai vistai. metode un sastaavdaljas tikai proprocijaam nepieveers uzmaniibu. galvenais lai marinaade pagarshojot liktos biki pa saalju un biki pa skaabu. tad viss buus

P.S. vista 1,7 kg nav liela vista. parasti peerku tirguu un censhos atrast 2,2 - 2,5 kg.

Un cik stundas Tu viņas kūpini?
es parasti ap simts grādiem turu un tad kādas 3-4st. aiziet.
Offline
Arturiks
11. Oct 2017, 07:01 #603

Kopš: 01. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 9234

Braucu ar: 26 & 26 & 11

3-4 stundas uz 100 gradiem vinjas nav lupataas pec tam?
Offline
RS7
11. Oct 2017, 07:16 #604

Kopš: 20. Mar 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 9319

Braucu ar: dīzeļ Teslu

70-100 pats labums, virs 100 barbekjū, ļoti sausa iznāk un kraukšķiga
Offline
Arturiks
11. Oct 2017, 07:50 #605

Kopš: 01. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 9234

Braucu ar: 26 & 26 & 11

70-80 jaa, bet nu 100...

Nu un tad noteikti ne 4h

[ Šo ziņu laboja Arturiks, 11 Oct 2017, 07:50:45 ]

Offline
VMR
11. Oct 2017, 07:55 #606

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10336

Braucu ar: sporta variantu

Markeļa recepte topika pirmajās lapās ir zebest vistu kūpināšanai
Offline
JAnisKE
11. Oct 2017, 08:04 #607

Kopš: 16. Mar 2006

No: Zilupe

Ziņojumi: 74

Braucu ar: XJS-V12/6.0

Konstanti jau to sotaku nenoturēt, jo kurinu ar zaļu alksni un nedaudz sausu alksni temperatūras uzturēšanai un temp. tā arī svārstās 80-100C
Ja vistas ir ap 2.2kg, tad virs trīs stundām ir noteikti, ja mazākas un T virs simta, tad grils un no restēm jākasa nost
Marinādi taisu līdzīgu, tikai ķiploku saspiežu un vistas kārtīgi iemasēju
Offline
markelis
11. Oct 2017, 08:18 #608

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12986

Braucu ar: eFku

kopsh topika saakuma pieredze biki ir uzkraata un tagad viss tiek dariits uz aci.

4dien pa dienu aizbraucam uz tirgu nopeerkam 2as vistas 2,2 - 2,5 kg un 10 - 12 stilbinjus (tas taads normaals daudzums 3 gjimenju tusinjam). pa celjam iebraucam malkas veikalaa panjemam 2us maisus alksnja.
4dien pec darba taisaam marinaadi. katlā liekam vaariities 2L uudens un metam iekhaa:
4-5 lauru lapas
8-10 smarziigos pirparus
4-5 krustnaglinjas
saujinju melno graudu pirparu
saujinju koriandra seeklu
(ar sitaam nemaltajaam garsvielaam kaut ko piesaut pa daudz ir gruuti. man liidz sim nav izdevies).
vaaraam 10 -15 minuutes un tad liekam klaat sali un etikja esenci (tieshi esenci). liekam pec garshas lai liktos biki pa saalju un pa skaabu. (pa saalju jaabuut noteikti bet skaabumu - no to peec gaumes).
liekam marinaadi uz balkona dzeseeties un kjeramies pie vistaam. atgriezham pa veederu valjaa izmazgaajam, iztiiram. nolobam divas saujas kjiplokdaivu, sagriezgam ripinjaas. pirmo vistu spainii ar muguru uz leju. pusi kjiploku virsuu. peec iespeejas kompakti saliekam stilbus (lai nav pusspainis marinaades vajadziigs) otru vistu virsuu un otru pusi kjiploku. Lejam virsuu izstabas temp. marinaadi, skjiivi pa virsu un kaut kaadu smagumu. Nekaadu dzrinakmeni nevajag, ka tik vista buutu pilniibaa marinaadee un ledusskapii iekshaa.
6dien pa dienu velkam aaraa un braucam uz daachu kuupinaat. iekurinam kuupinaatavu, kameer apzhuust / biki uzsilst notecinam vistas, liekam iekshaa, izvelkam no marinaades kjiplous un saberam virsuu.

cik ilgi un kaada temperatuuraa - tur pie katras kuupinaatavas roka jaapieshauj. man silbi ir gatavi peec 2aam stundaam vista veel peec stundas 60 graados, bet man termometrs ir apmeeram metru virs restes, taa kaa cik temp ir pie vistas da arii neinteresee.

primo reizi kad taisiiju tureeju 3 stundas 90, rezuiltaataa sanaaca cepta/sutinaata tikai ne kuupinaata.

[ Šo ziņu laboja markelis, 11 Oct 2017, 08:21:06 ]

Offline
Asch
11. Oct 2017, 08:27 #609

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4366

Braucu ar:

Man recepte lidziga. Vienigi man kupinasana aiznem ap 5 stundam. Vistas uz restem 2 limenos. Man gan 2 metriga truba lidz kupinatavai un temperaturu kontrolejam uz aci, jo termometru nemontejam (kupinatav sovasar parnesam, tadel lidz sim nebija ielikts). Par marinadi ari izmantoju tiesi esenci.
Offline
subaru
11. Oct 2017, 08:55 #610

Kopš: 17. Jun 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 10337

Braucu ar: rokām uz stūres


11 Oct 2017, 08:18:11 @markelis rakstīja:
kopsh topika saakuma pieredze biki ir uzkraata un tagad viss tiek dariits uz aci.

4dien pa dienu aizbraucam uz tirgu nopeerkam 2as vistas 2,2 - 2,5 kg un 10 - 12 stilbinjus (tas taads normaals daudzums 3 gjimenju tusinjam). pa celjam iebraucam malkas veikalaa panjemam 2us maisus alksnja.
4dien pec darba taisaam marinaadi. katlā liekam vaariities 2L uudens un metam iekhaa:
4-5 lauru lapas
8-10 smarziigos pirparus
4-5 krustnaglinjas
saujinju melno graudu pirparu
saujinju koriandra seeklu
(ar sitaam nemaltajaam garsvielaam kaut ko piesaut pa daudz ir gruuti. man liidz sim nav izdevies).
vaaraam 10 -15 minuutes un tad liekam klaat sali un etikja esenci (tieshi esenci). liekam pec garshas lai liktos biki pa saalju un pa skaabu. (pa saalju jaabuut noteikti bet skaabumu - no to peec gaumes).
liekam marinaadi uz balkona dzeseeties un kjeramies pie vistaam. atgriezham pa veederu valjaa izmazgaajam, iztiiram. nolobam divas saujas kjiplokdaivu, sagriezgam ripinjaas. pirmo vistu spainii ar muguru uz leju. pusi kjiploku virsuu. peec iespeejas kompakti saliekam stilbus (lai nav pusspainis marinaades vajadziigs) otru vistu virsuu un otru pusi kjiploku. Lejam virsuu izstabas temp. marinaadi, skjiivi pa virsu un kaut kaadu smagumu. Nekaadu dzrinakmeni nevajag, ka tik vista buutu pilniibaa marinaadee un ledusskapii iekshaa.
6dien pa dienu velkam aaraa un braucam uz daachu kuupinaat. iekurinam kuupinaatavu, kameer apzhuust / biki uzsilst notecinam vistas, liekam iekshaa, izvelkam no marinaades kjiplous un saberam virsuu.

cik ilgi un kaada temperatuuraa - tur pie katras kuupinaatavas roka jaapieshauj. man silbi ir gatavi peec 2aam stundaam vista veel peec stundas 60 graados, bet man termometrs ir apmeeram metru virs restes, taa kaa cik temp ir pie vistas da arii neinteresee.

primo reizi kad taisiiju tureeju 3 stundas 90, rezuiltaataa sanaaca cepta/sutinaata tikai ne kuupinaata.




ev - Tev tajā būdā kas ir starp krāsni un to kūpinātāvu ?
meklēju pa bildēm bet redzēju, ka mūrē apakšu un pēc tam jau gatava būda
Offline
markelis
11. Oct 2017, 08:58 #611

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12986

Braucu ar: eFku

liesmu atsiteejs



te bildes http://www.copeslietas.lv/site/bildes/albums/kupinatava-12/

Offline
subaru
11. Oct 2017, 09:28 #612

Kopš: 17. Jun 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 10337

Braucu ar: rokām uz stūres

prosta bleķis iekārts un viss ?
a augšā ir kaut kā speciāli caurumi kur dūmiem iet ārā vai vnk pa kaut kādām sķirbām ?

pelnus no krāsns tīri pa augšu ?

Offline
markelis
11. Oct 2017, 09:41 #613

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12986

Braucu ar: eFku


11 Oct 2017, 09:28:31 @subaru rakstīja:
prosta bleķis iekārts un viss ?
a augšā ir kaut kā speciāli caurumi kur dūmiem iet ārā vai vnk pa kaut kādām sķirbām ?

pelnus no krāsns tīri pa augšu ?




jaa iekaarts un viss.
bildee var redzeet, ka duumi iet aaraa pa skjirbu starp jumtu un sienaam (starp jumtu un sienaam pa perimetru ir ~3cm skjirba).

kaapec pa augshu? caur durtinjaam.
Offline
Apins
11. Oct 2017, 09:55 #614

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3464

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS

Markeli, Tu tur reāli skaliņus kūrini? Es iztestēju kūpinātavu, kur kurtuve ir ierakta zemē un uz kūpinātavu iet 1,5m garš dūmvads un ar to visu pamanījos piededzināt. Vienam čomam izbūvēta kurtuve aptuveni 2,5m no pašas kūpinātavas būdas - vistām tur viegli - iemet pagales, pēc pus stundas nāc papildini un pašā kūpinātavā visu laiku 90 grādi stāv.

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
markelis
11. Oct 2017, 10:01 #615

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12986

Braucu ar: eFku


11 Oct 2017, 09:55:13 @Apins rakstīja:
Markeli, Tu tur reāli skaliņus kūrini? Es iztestēju kūpinātavu, kur kurtuve ir ierakta zemē un uz kūpinātavu iet 1,5m garš dūmvads un ar to visu pamanījos piededzināt. Vienam čomam izbūvēta kurtuve aptuveni 2,5m no pašas kūpinātavas būdas - vistām tur viegli - iemet pagales, pēc pus stundas nāc papildini un pašā kūpinātavā visu laiku 90 grādi stāv.


nee. no sakauma iemeet kaadas 3 pagales lai ir ogles un tad pa vienai pagalei met klaat. ar durtinjaam var ljoti labi liesmu reguleet. tikai vislaik jaabuut klaat.
Offline
Asch
11. Oct 2017, 10:30 #616

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4366

Braucu ar:

Mes ieprieks kurinajam ar apmeram 3 metru cauruli, sogad nogriezam apmeram metru nost. Tur baigi slideni ar to temperaturas regulesanu, lidz ar to parak isa ari nav labi un parak gara ari isti nederes. Ari mainot mmalku, piemerem, mes peimetam abeli vai kirsi savu reizi, temperatura ari ir japacheko, lidz ar to vislabak protams but kkur blakus. Mums parasti tas notiek ar gradiga lietosanu, ta ka sanak tada plezira diena pa aru
Offline
Apins
11. Oct 2017, 10:37 #617

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3464

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS

Nu es domāju, ka tās caurules garums atkarīgs no tā, ko gribi kūpināt, jo cūkai jau vajag augstāku temperatūru kā vistai vai zivij. Nesen pamēģināju arī lasi kūpināt, bet nu ar 1.5m cauruli visu laiku bija jāstāv klāt, lai lasi nepārceptu, jo centos 50-70 grādu robežā turēt.

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
Ismails
11. Oct 2017, 10:58 #618

Kopš: 09. Aug 2017

Ziņojumi: 1289

Braucu ar: E46 Touring


11 Oct 2017, 10:37:51 @Apins rakstīja:
Nu es domāju, ka tās caurules garums atkarīgs no tā, ko gribi kūpināt, jo cūkai jau vajag augstāku temperatūru kā vistai vai zivij. Nesen pamēģināju arī lasi kūpināt, bet nu ar 1.5m cauruli visu laiku bija jāstāv klāt, lai lasi nepārceptu, jo centos 50-70 grādu robežā turēt.


Kā jau te minēja, katram sava kūpinātava pie kuras jāpiešaujas. Pārāk daudz mainīgo parametru, tāpat kā mājas siltumnoturībai. Salīdzināšana varētu strādāt, ja izmantotu vienādus izstrādājumus.
Man ir ap 2m truba, vistu kājām vajag 3h, 90-100, varbūt arī nevajag, bet tik ilgi kūpinātas man garšo.
Offline
JAnisKE
11. Oct 2017, 11:06 #619

Kopš: 16. Mar 2006

No: Zilupe

Ziņojumi: 74

Braucu ar: XJS-V12/6.0

Man ir padomju laikos metināta metāla kaste un truba kādus trīs līdz četrus metrus gara. Kastē apakšā ir akmeņi, liesmas līdz gaļai netiek. Kurtuve gan pašvaka- nav normālas durtiņas- tāpēc nākas tusēt tuvumā. Pats neesmu mēģinājis, bet sencis savā laikā cūkgaļu kūpināja ar auksto metodi un tā garā/ ieraktā truba palīdzēja uzturēt zemāku temperatūru.
Vēl, man liekās, ar garāku trubu gaļa sanāk smuki zeltaina- nav melna nokvēpusi.
Offline
MMI
06. Nov 2017, 09:31 #620

Kopš: 18. Feb 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 6854

Braucu ar: RS

Tiem, kas meklē labu bio liellopu Rīgā - atvēries Hereford veikaliņš Kr.Barona 45/47!

Hereford
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo