Online

Pašreiz BMWPower skatās 128 viesi un 6 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
spriditis
19. Sep 2016, 20:57 #581

Kopš: 17. Mar 2006

No: Valmiera

Ziņojumi: 4085

Braucu ar: ar savu lāpstu blad

esmu dzirdejis,citreiz del alksna mizas medz but rugta garsa
Offline
kexxx
19. Sep 2016, 20:58 #582

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 12919

Braucu ar:


19 Sep 2016, 20:57:23 @spriditis rakstīja:
esmu dzirdejis,citreiz del alksna mizas medz but rugta garsa


lol, ko tad darīt, mizot to alksni, vai?
Offline
spriditis
19. Sep 2016, 21:02 #583

Kopš: 17. Mar 2006

No: Valmiera

Ziņojumi: 4085

Braucu ar: ar savu lāpstu blad

pie galda gudri cilveki ta spriedele,mes kupinatava sausu malku tik sametam,uz aci dabunam temperaturu.zivi/galu ieksa un gaidam.
kupinatava ir gatavota no veca tipa,biezsienu 200litru ellas mucas
Offline
kexxx
19. Sep 2016, 22:46 #584

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 12919

Braucu ar:

Glupības par to mizu... Jāskatās arī kāda tā kūpinātava uztaisīta- vai netek kondensāts gaļai virsū no kkāda metāla vāka, vai kkur nesatek un nedeg tauki utt utt
Offline
SteelRat
14. Nov 2016, 19:25 #585

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 164022

Braucu ar: E95

viiri, iesakat kadu labu sashiisha marinaades recepti, velams ar proporcijaam garshvielu utt, gribas uz valsts sveetkiem cuucinju samarineet

-----------------
Offline
Hasks
14. Nov 2016, 19:39 #586

Kopš: 12. Nov 2010

Ziņojumi: 606

Braucu ar: Z900;


14 Nov 2016, 19:25:26 @SteelRat rakstīja:
viiri, iesakat kadu labu sashiisha marinaades recepti, velams ar proporcijaam garshvielu utt, gribas uz valsts sveetkiem cuucinju samarineet

Vienmēr marinēju uz čuju.
Sojas mērce
Ingvers
Medus
Asie pipari.
Melnie pipari.

Liec proporcijās, kā pašam liktos biš pa asu un sāļu. Pāris stundas noturēt zem sloga un gatavs.
Offline
Hasks
14. Nov 2016, 19:49 #587

Kopš: 12. Nov 2010

Ziņojumi: 606

Braucu ar: Z900;


14 Nov 2016, 19:25:26 @SteelRat rakstīja:
viiri, iesakat kadu labu sashiisha marinaades recepti, velams ar proporcijaam garshvielu utt, gribas uz valsts sveetkiem cuucinju samarineet

Un otra klasika kas mājās vienmēr labi garšo.
Sīpols daudz daudz ļoti daudz. Sarkanie labāk patīk
majonēze tā lai būtu mitrums
Sāls
Cukurs
Ja grib, tad kādu gaļas garšvielu.
Atkal zem sloga un noturam. Pēc pāris stundām uz uguns

Offline
diesel
14. Nov 2016, 22:43 #588

Kopš: 31. May 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 6138

Braucu ar: JG 9

Kur pasniedz îstu, garšīgu steiku ?
36 līniju zinu, vincentu zinu, steiku haosu tas pats, steiku nams aizvèries.
Offline
32cm
27. Mar 2017, 17:38 #589

Kopš: 14. Apr 2008

Ziņojumi: 2242

Braucu ar: EK


Piedāvāju grilus un āra virtuves no Itāļu firmas Sunday Grill. Gāzes, malkas, kokogļu, picas krāsnis utt.



Piemēri:








Produkcija apskatāma - GRUPA MCZ
Offline
amigoz
27. Mar 2017, 21:50 #590

Kopš: 25. Aug 2004

Ziņojumi: 1875

Braucu ar: RRS

Kāds jau ir pamēģinājis leišu meistarklasi?
http://steaksupply.lv

Offline
DJ89
20. Aug 2017, 21:10 #591

Kopš: 10. Jan 2015

No: Rīga

Ziņojumi: 28

Braucu ar: 666

vīri, kur apkopt weber grilus LV? Kaut kas nav ar degšanu...


Offline
MartinsL
10. Oct 2017, 22:23 #592

Kopš: 16. Feb 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 872

Braucu ar: Nebraucu!

Kur nopirkt lasi/laša fileju ar ādu ? ( iesālīšanai ) Bet tā lai tā nabaga zivs nekad nebūtu bijusi sasaldēta ? vispār ir tāda opcija ? un pēc kā var noteikt ka bijusi sasaldēta ?

-----------------
Garāžu sekcijveida vārti un sētas! Poweram -7% no pasūtījuma summas 2018. gada sezonā!

https://www.facebook.com/vartumontaza
Offline
Apins
10. Oct 2017, 22:26 #593

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3464

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS

Vislabākās svaigās zivis ir gastronome mc2 veikalā. Ja vajag lētuci, tad laša fileju akcijā var pa kādu 13-14eur Promo Cash&Carry nopirkt.

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
MartinsL
10. Oct 2017, 22:37 #594

Kopš: 16. Feb 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 872

Braucu ar: Nebraucu!

Cena nebūs noteicošā. Interesē tieši, lai zivs nesen vēl būtu peldējusi un nebūtu nekad tikusi sasaldēta. Vajag 3-5kg filejas.

-----------------
Garāžu sekcijveida vārti un sētas! Poweram -7% no pasūtījuma summas 2018. gada sezonā!

https://www.facebook.com/vartumontaza
Offline
kexxx
10. Oct 2017, 22:43 #595

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 12919

Braucu ar:


10 Oct 2017, 22:23:23 @MartinsL rakstīja:
Kur nopirkt lasi/laša fileju ar ādu ? ( iesālīšanai ) Bet tā lai tā nabaga zivs nekad nebūtu bijusi sasaldēta ? vispār ir tāda opcija ? un pēc kā var noteikt ka bijusi sasaldēta ?


ja nevari noteikt, vai ir bijusi sasaldēta vai nav- tad kāda starpība?
Offline
MartinsL
10. Oct 2017, 22:49 #596

Kopš: 16. Feb 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 872

Braucu ar: Nebraucu!

Nu vietā kur pērku tak neprasīšu noprovēt vienu jēlu gabaliņu

-----------------
Garāžu sekcijveida vārti un sētas! Poweram -7% no pasūtījuma summas 2018. gada sezonā!

https://www.facebook.com/vartumontaza
Offline
Apins
10. Oct 2017, 22:51 #597

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3464

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS

Mc2 zivis pieved divreiz nedēļā.

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
Apins
10. Oct 2017, 23:21 #598

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3464

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS

Kāds var padalīties sr vistas kūpināšanas receptēm? Sākot ar marinādi, malkas izvēli un temperatūrām...?

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
vissBMW
10. Oct 2017, 23:37 #599

Kopš: 20. Feb 2011

Ziņojumi: 126

Braucu ar:


10 Oct 2017, 23:21:48 @Apins rakstīja:
Kāds var padalīties sr vistas kūpināšanas receptēm? Sākot ar marinādi, malkas izvēli un temperatūrām...?
Buma recepte no copeslietas.lv
Sastāvdaļas
• Vistas 10-11
• Sāls 500g
• Cukurs 150g
• Esence 0,2l
• Ūdens 5l
• Pipari 25g
• Smaržīgie pipari 6-7gb
• Krustnagliņas 4-6gb
• Lauru lapas 6-8 gb
• Ķiploki 800g
Pagatavošana: 180 min.
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
Trešdienas rīts. Marinādes pagatavošana:
Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.
Liekam klāt pārējos komponentus.
Sāls 500g (ne mazāk)
Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)
Pipari 20g (pēc vēlēšnās)
Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)
Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)
Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)
Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.
Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.
Ceturtdiena. Pērkam vistas.
Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu sauja uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.
Sestdienas rīts, sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c°
Offline
Apins
10. Oct 2017, 23:52 #600

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3464

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS

Pus kilograms sāls?

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo