Online

Pašreiz BMWPower skatās 136 viesi un 8 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
development99
19. Apr 2016, 06:48 #501

Kopš: 03. Jan 2013

Ziņojumi: 889

Braucu ar:


19 Apr 2016, 00:26:26 @Zaarciniex rakstīja:
Nezinu precīzi par kuru grilu tu runā, bet abas.lv ir tīrs vairuma komercprodukts.
Jebkurš ķīnietis ir labāks. Tikai izdeg ātri, bet izmet ārā un nopērc jaunu.
Abas grilam vilkme no sāna, grūti dabūt vienmērīgu karstumu. Lai sasniegtu augstumā karstumu ir jāieber vesels maiss. Dzelzs viss vērpjas, turās tikai metinājuma vietās. Man, kā kapeik#$%, prasās, ja aizver vāku un lūkas, ogles nodziest, lai paliek nākamai reizei. Te sāni vaļā un viss nodeg - dari, ko gribi. Paēst lētāk sanāk Čarlstonā!
Dizains - nepārdomāts. Tiem koka plauktiem jābūt pie stingrāka metāla, citādi nesot grillu "ausis" paliek rokās. Pie tās cenas, vairs pāris EUR, šurp vai turp, neko nemaina, ja grib ražot kvalitatīvu produktu.
Jutos vīlies šajā latvju produktā. Ja cep reizi nedēļā vai mēnesī, varbūt, ir ok. Ja diezgan regulāri - avārija.

Par pārējiem produktiem nezinu un nākotnē negribu zināt.


18 Apr 2016, 21:03:56 @development99 rakstīja:
Grillus nereti var labus atrast interneta veikalos.
Pagājušajā gadā par ~60-70e tika Neoshop iegādāts abas.lv grills ar vāku un koka rokturiem.
Laba kvalitāte, biezs dzelzis, smuki nostrādāts.

Tie kas te reklamējās prasīja 100e.



Tiek kurināts ar malku. Ogles nepatīk. Pēc dedzināšanas pārpalikumi tiek izbērti, jo mitri pelni sapūdē to no iekšas.
Offline
Arsmens
19. Apr 2016, 08:33 #502

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

Vēl 'to-make' listā priekš dārza wok'ošanas ir šis

Spied "Play", lai skatītos video!


Offline
exciter
06. May 2016, 13:43 #503

Kopš: 18. Jan 2006

Ziņojumi: 3736

Braucu ar:


17 Apr 2016, 22:11:11 @amigoz rakstīja:

17 Apr 2016, 19:57:09 @SteelRat rakstīja:
nu, Kungi, sakas sezona, padalaties ar labakajaam sashishu recepteem, ka ari varbut ar labakajiem spotiem, kur iegadaties jau gatavu sashiti


Tak mācies rajonu
Blakus Marupes elvītim ir azeru cehs, vini tur smore saviem restorāniem. Ej iekša un prasi vistas šašliku. SKY zaļais tuvu nestāvēs, atblidu
Paķer vel gutabi klāt un ara ejot Alkoautleta Tarhūnu nopērc

Iebraucu šodien paķert testam šašonus. Ja izdzīvošu, iekomentēšu
Cenas:
Vistas šķinķi 8.20eur
Cūkas kakla karbonāde 8.20eur
Jērs hvz kura daļa 20eur
Offline
markelis
06. May 2016, 13:53 #504

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12986

Braucu ar: eFku


19 Apr 2016, 08:33:00 @Arsmens rakstīja:
Vēl 'to-make' listā priekš dārza wok'ošanas ir šis

Spied "Play", lai skatītos video!





iizii

Spied "Play", lai skatītos video!
Offline
Lorry
06. May 2016, 14:14 #505

Kopš: 25. May 2010

Ziņojumi: 287

Braucu ar: kabkluku


19 Apr 2016, 06:48:09 @development99 rakstīja:

19 Apr 2016, 00:26:26 @Zaarciniex rakstīja:
Nezinu precīzi par kuru grilu tu runā, bet abas.lv ir tīrs vairuma komercprodukts.
Jebkurš ķīnietis ir labāks. Tikai izdeg ātri, bet izmet ārā un nopērc jaunu.
Abas grilam vilkme no sāna, grūti dabūt vienmērīgu karstumu. Lai sasniegtu augstumā karstumu ir jāieber vesels maiss. Dzelzs viss vērpjas, turās tikai metinājuma vietās. Man, kā kapeik#$%, prasās, ja aizver vāku un lūkas, ogles nodziest, lai paliek nākamai reizei. Te sāni vaļā un viss nodeg - dari, ko gribi. Paēst lētāk sanāk Čarlstonā!
Dizains - nepārdomāts. Tiem koka plauktiem jābūt pie stingrāka metāla, citādi nesot grillu "ausis" paliek rokās. Pie tās cenas, vairs pāris EUR, šurp vai turp, neko nemaina, ja grib ražot kvalitatīvu produktu.
Jutos vīlies šajā latvju produktā. Ja cep reizi nedēļā vai mēnesī, varbūt, ir ok. Ja diezgan regulāri - avārija.

Par pārējiem produktiem nezinu un nākotnē negribu zināt.


18 Apr 2016, 21:03:56 @development99 rakstīja:
Grillus nereti var labus atrast interneta veikalos.
Pagājušajā gadā par ~60-70e tika Neoshop iegādāts abas.lv grills ar vāku un koka rokturiem.
Laba kvalitāte, biezs dzelzis, smuki nostrādāts.

Tie kas te reklamējās prasīja 100e.



Tiek kurināts ar malku. Ogles nepatīk. Pēc dedzināšanas pārpalikumi tiek izbērti, jo mitri pelni sapūdē to no iekšas.


Ietesteju sabu abas grilu, un īsti nesapratu par ko runā un cepas viņš. Sākot ar to ka caurumi ir vienmērīgi un vilkme arī ļoti vienmērīga. Cepot uz malkas var cept zemākās temperatūrās ko vēlas. Toties cepot ar normālām kokoglēm var dabūt augstas temperatūras, pietam pieberot ļoti minimāli, lai apakšu tik nosegtu. Tā kā es esmu cūciņas mīļotājs un to lai izceptu vajag vairāk laika/temperatūras, tad nu es galīgi nesūdzos. Protams neesmu vēl cepis bisu iespējamo, bet iemēģinot šo to (ceptas 5 reizes) varu teikt ka šis grils (125eiriki) man dara tieši to pašu ko iepriekšējais weber (ap 300), plus kopt vieglāk. Kā arī viņs nav paredzēts visu laiku pārvietot, jo nav viņam ritenīšu (japiekrīt ka ir mīnuss), līdz ar to ar koka plauktiņiem nav paredzēts viņu nest. Ja gribi pārnest, paņem pie kājām.

Jebkurā gadījumā, uz doto brīdi, esmu apmierināts ar viņu pilnībā. Vēl tik redzēs cik ilgi nokalpos.
Offline
Ervalds
06. May 2016, 14:34 #506

Kopš: 26. Apr 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 11512

Braucu ar: sliktu piemēru


18 Apr 2016, 15:47:25 @Lorry rakstīja:

18 Apr 2016, 15:36:11 @RH rakstīja:
Kur gāzes grilliem labas cenas, nevajag neko ūber krutu, ar malku/ oglēm apnicis ņemties.


Labāk turpini ņemties ar malku/oglēm.
Pāris reizes esmu saskāties ar gāzes grilliem, un ne tiem lētākajiem, secinājums viens- NĒ. Pa lielam cept gandriz tas pats kas uz pannas, un negribas ticēt ka gāze pats par sevi diezko labi gaļai/cilvēkam ir. Malka tomer ir cita lieta.
Ieriekš bija weber grills un biju apmierināts, un arī šogad skatījos uz tiem, līdz ieraudzīju ka abas ir ari grilliem pieversusies un aptaustot visu, likās pat ļoti sakarīgas kvalitātes metāls + cena ļoti salda priekš tā. Notestējis vēl neesmu, bet ceru uz to labāko.

Malka>Kokogles>Gāze
Tur bez variantiem.

http://abas.lv/lv/product/grils-lielais-ar-vaku

Diršana, visu cauru gadu grillēju uz gāzes grila vienīgā atšķirība ir tad, ja tiek grillēts uz alkšņa malkas. Ar savām depo oglēm un deģšķidrumu vari mēģināt glaimot, ka viss ir ļoti veselīgi.

Sākumā biju priecīgs, ka ir beidzies čakars ar oglēm, tagad pat nedaudz pietrūkst, jo grilu lietojam biežāk nekā plīti.
Offline
amigoz
06. May 2016, 14:41 #507

Kopš: 25. Aug 2004

Ziņojumi: 1875

Braucu ar: RRS


06 May 2016, 13:43:42 @exciter rakstīja:

17 Apr 2016, 22:11:11 @amigoz rakstīja:

17 Apr 2016, 19:57:09 @SteelRat rakstīja:
nu, Kungi, sakas sezona, padalaties ar labakajaam sashishu recepteem, ka ari varbut ar labakajiem spotiem, kur iegadaties jau gatavu sashiti


Tak mācies rajonu
Blakus Marupes elvītim ir azeru cehs, vini tur smore saviem restorāniem. Ej iekša un prasi vistas šašliku. SKY zaļais tuvu nestāvēs, atblidu
Paķer vel gutabi klāt un ara ejot Alkoautleta Tarhūnu nopērc

Iebraucu šodien paķert testam šašonus. Ja izdzīvošu, iekomentēšu
Cenas:
Vistas šķinķi 8.20eur
Cūkas kakla karbonāde 8.20eur
Jērs hvz kura daļa 20eur


Es cūku gandrīz neēdu, jēru tur nēesmu redzējis, bet vista 90% gadījumos ir garšīga. Tie 10% paliek tiem gadījumiem kad dēļ lielā pieprasījuma nespēj sagatavot un tad nav savilkusies kārtīgi.
Tur vēl zaceni var pielasīt klāt
Offline
exciter
09. May 2016, 09:17 #508

Kopš: 18. Jan 2006

Ziņojumi: 3736

Braucu ar:


06 May 2016, 14:41:51 @amigoz rakstīja:

06 May 2016, 13:43:42 @exciter rakstīja:

17 Apr 2016, 22:11:11 @amigoz rakstīja:

17 Apr 2016, 19:57:09 @SteelRat rakstīja:
nu, Kungi, sakas sezona, padalaties ar labakajaam sashishu recepteem, ka ari varbut ar labakajiem spotiem, kur iegadaties jau gatavu sashiti


Tak mācies rajonu
Blakus Marupes elvītim ir azeru cehs, vini tur smore saviem restorāniem. Ej iekša un prasi vistas šašliku. SKY zaļais tuvu nestāvēs, atblidu
Paķer vel gutabi klāt un ara ejot Alkoautleta Tarhūnu nopērc

Iebraucu šodien paķert testam šašonus. Ja izdzīvošu, iekomentēšu
Cenas:
Vistas šķinķi 8.20eur
Cūkas kakla karbonāde 8.20eur
Jērs hvz kura daļa 20eur


Es cūku gandrīz neēdu, jēru tur nēesmu redzējis, bet vista 90% gadījumos ir garšīga. Tie 10% paliek tiem gadījumiem kad dēļ lielā pieprasījuma nespēj sagatavot un tad nav savilkusies kārtīgi.
Tur vēl zaceni var pielasīt klāt

Vista bija laba.
Cūka vai nu nebija pirmā svaiguma, vai marinādei aromāts neveiksmīgs.
Offline
Arturiks
09. May 2016, 10:01 #509

Kopš: 01. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 9234

Braucu ar: 26 & 26 & 11

Nu ja tur cūkai klāt sāls, pipari, sīpoli, citrons, nezinu, kas var veidot to neveiksmīgo aromātu.
Offline
Arsmens
12. May 2016, 10:07 #510

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

Padalieties par jēru- kurus gabalus un kā marinējat? Lūdzu bez teorijas kas ir 'īsts' un ko kalnu veči dara. Tīri savu pieredzi.
Offline
Apins
12. May 2016, 10:43 #511

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3464

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS

Tajā sevindž cehā ok ir tikai vistas gaļa. Cūka bija galīgi neēdama.

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
Harcix
12. May 2016, 11:36 #512

Kopš: 16. May 2002

No: Valmiera

Ziņojumi: 7812

Braucu ar: V10


12 May 2016, 10:07:49 @Arsmens rakstīja:
Padalieties par jēru- kurus gabalus un kā marinējat? Lūdzu bez teorijas kas ir 'īsts' un ko kalnu veči dara. Tīri savu pieredzi.
par gabalu nemaaceeshu teikt, bet man galiigi negarsho taukums. Jeeru var aatri cept un taukums neizcepjas un ir negarshiigs, cukgala ir ilgaak jaacepj, tur nedaudz taukuma der. Marinaadi taisu klasisko- saals pipari, daudz siipoli, citrona sula un kiploki ja patiik.

-----------------
www.bmwpowerty.lv
Offline
Martigus
12. May 2016, 11:44 #513

Kopš: 02. Jul 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 572

Braucu ar:

1kg cuka , 0,5kg sipolu , 200ml ellas , edamkarote 5piparu maisijuma , striketa edamkarote rupja sals
parejas drazas pipari , zalumi pec gaumes , velams turet vismaz 24h , un delj eljas pat slikta galja ir edama jo ta elja vinu padara tadu ka maigaku .
Offline
Arsmens
12. May 2016, 11:48 #514

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

Tiem, kam patīk pārspīlēti daudz sīpolus likt, iesaku ņemt daudz mazāk un sablenderēt tādā rupjā pļurā un kārtīgi iemaisīt gaļā. Ievilksies labāk un ātrāk, nekā tonnā sīpolriņķu
Protams, pirms cepšanas gaļa jānotīra no visa liekā.
Offline
Rodmens
19. May 2016, 21:56 #515

Kopš: 01. Oct 2012

Ziņojumi: 113

Braucu ar:


12 May 2016, 11:48:09 @Arsmens rakstīja:
Tiem, kam patīk pārspīlēti daudz sīpolus likt, iesaku ņemt daudz mazāk un sablenderēt tādā rupjā pļurā un kārtīgi iemaisīt gaļā. Ievilksies labāk un ātrāk, nekā tonnā sīpolriņķu
Protams, pirms cepšanas gaļa jānotīra no visa liekā.

vai arī izspiest no sīpoliem sulu , atkritīs čakars ar gaļas tīrīšanu
Offline
Horacijs_Keins
19. May 2016, 22:15 #516

Kopš: 14. Oct 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2481

Braucu ar:

Sojas mērce, svaiga apelsīna sula, eļļa, sagriezts kivi, asie pipari. Sāls 0.5-1 h pirms cepšanas.
Sīpoli un sāls ilgstoši turot padara gaļu sausu.
Offline
strazdi
19. May 2016, 22:16 #517

Kopš: 23. Jan 2015

Ziņojumi: 241

Braucu ar:


12 May 2016, 11:44:56 @Martigus rakstīja:
1kg cuka , 0,5kg sipolu , 200ml ellas , edamkarote 5piparu maisijuma , striketa edamkarote rupja sals
parejas drazas pipari , zalumi pec gaumes , velams turet vismaz 24h , un delj eljas pat slikta galja ir edama jo ta elja vinu padara tadu ka maigaku .


gala sals iedarbibas rezultata atūdeņojas. klust sausa...
pamegini to visu velreiz, bet bez baltas hernas, labak drotam ierivee kkur


Offline
Lorry
19. May 2016, 22:52 #518

Kopš: 25. May 2010

Ziņojumi: 287

Braucu ar: kabkluku


12 May 2016, 11:36:25 @Harcix rakstīja:

12 May 2016, 10:07:49 @Arsmens rakstīja:
Padalieties par jēru- kurus gabalus un kā marinējat? Lūdzu bez teorijas kas ir 'īsts' un ko kalnu veči dara. Tīri savu pieredzi.
par gabalu nemaaceeshu teikt, bet man galiigi negarsho taukums. Jeeru var aatri cept un taukums neizcepjas un ir negarshiigs, cukgala ir ilgaak jaacepj, tur nedaudz taukuma der. Marinaadi taisu klasisko- saals pipari, daudz siipoli, citrona sula un kiploki ja patiik.


Ja Tu tiešām nopērc jēru, tad bez taukiem neiztiksi. Lai arī kā es būtu centies sagraizīt jēru, nākas taukus ņemt klāt, un tie garšo par labi (vismaz man), kaut gan cūciņas tauki man galīgi nepatīk. Jaunam jēram citādāk nekā nebūs...
Tas protams ja Tu pērc pats veselu jēru un dali to, ja pēc veikalā gaļu, tad protams tur jau ir ievērojami ilgāk noaudzēts, jo citādāk sakarīga izmēra gabalus bez taukiem grūti dabūt.
Un man vislabāk patīk ar granātābolu sulu (paša spiestu protams). Sīpols, pipars, sāls, tobasko minimāli un gatavs...
Offline
VMR
19. May 2016, 22:53 #519

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10336

Braucu ar: sporta variantu

Svaiga ziloņa krūtiņa, marakujas sula, kaperi, tējkarote safrāna, stēvija ar kardamonu un šķipsniņa nātrija glutamāta 47 sekundes pirms cepšanas
Offline
MartinM
19. Jun 2016, 17:02 #520

Kopš: 30. Jul 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 712

Braucu ar:

Pārdodu BBQ gāzes grilu, jauns. Tāds pats kā bildē



90 eiro
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo