Online
Pašreiz BMWPower skatās 136 viesi un 8 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
development99 | |  Kopš: 03. Jan 2013
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
|
19 Apr 2016, 00:26:26 @Zaarciniex rakstīja:
Nezinu precīzi par kuru grilu tu runā, bet abas.lv ir tīrs vairuma komercprodukts.
Jebkurš ķīnietis ir labāks. Tikai izdeg ātri, bet izmet ārā un nopērc jaunu.
Abas grilam vilkme no sāna, grūti dabūt vienmērīgu karstumu. Lai sasniegtu augstumā karstumu ir jāieber vesels maiss. Dzelzs viss vērpjas, turās tikai metinājuma vietās. Man, kā kapeik#$%, prasās, ja aizver vāku un lūkas, ogles nodziest, lai paliek nākamai reizei. Te sāni vaļā un viss nodeg - dari, ko gribi. Paēst lētāk sanāk Čarlstonā!
Dizains - nepārdomāts. Tiem koka plauktiem jābūt pie stingrāka metāla, citādi nesot grillu "ausis" paliek rokās. Pie tās cenas, vairs pāris EUR, šurp vai turp, neko nemaina, ja grib ražot kvalitatīvu produktu.
Jutos vīlies šajā latvju produktā. Ja cep reizi nedēļā vai mēnesī, varbūt, ir ok. Ja diezgan regulāri - avārija.
Par pārējiem produktiem nezinu un nākotnē negribu zināt.
18 Apr 2016, 21:03:56 @development99 rakstīja:
Grillus nereti var labus atrast interneta veikalos.
Pagājušajā gadā par ~60-70e tika Neoshop iegādāts abas.lv grills ar vāku un koka rokturiem.
Laba kvalitāte, biezs dzelzis, smuki nostrādāts.
Tie kas te reklamējās prasīja 100e.
Tiek kurināts ar malku. Ogles nepatīk. Pēc dedzināšanas pārpalikumi tiek izbērti, jo mitri pelni sapūdē to no iekšas. | Offline | | |
Arsmens | |  Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
| Vēl 'to-make' listā priekš dārza wok'ošanas ir šis 
 Spied "Play", lai skatītos video!
| Offline | | |
exciter  | |  Kopš: 18. Jan 2006
Ziņojumi: 3736
Braucu ar:
|
17 Apr 2016, 22:11:11 @amigoz rakstīja:
17 Apr 2016, 19:57:09 @SteelRat rakstīja:
nu, Kungi, sakas sezona, padalaties ar labakajaam sashishu recepteem, ka ari varbut ar labakajiem spotiem, kur iegadaties jau gatavu sashiti
Tak mācies rajonu 
Blakus Marupes elvītim ir azeru cehs, vini tur smore saviem restorāniem. Ej iekša un prasi vistas šašliku. SKY zaļais tuvu nestāvēs, atblidu 
Paķer vel gutabi klāt un ara ejot Alkoautleta Tarhūnu nopērc 
Iebraucu šodien paķert testam šašonus. Ja izdzīvošu, iekomentēšu 
Cenas:
Vistas šķinķi 8.20eur
Cūkas kakla karbonāde 8.20eur
Jērs hvz kura daļa 20eur | Offline | | |
markelis | |  Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12986
Braucu ar: eFku
|
19 Apr 2016, 08:33:00 @Arsmens rakstīja:
Vēl 'to-make' listā priekš dārza wok'ošanas ir šis 
 Spied "Play", lai skatītos video!
iizii
 Spied "Play", lai skatītos video! | Offline | | |
Lorry | | Kopš: 25. May 2010
Ziņojumi: 287
Braucu ar: kabkluku
|
19 Apr 2016, 06:48:09 @development99 rakstīja:
19 Apr 2016, 00:26:26 @Zaarciniex rakstīja:
Nezinu precīzi par kuru grilu tu runā, bet abas.lv ir tīrs vairuma komercprodukts.
Jebkurš ķīnietis ir labāks. Tikai izdeg ātri, bet izmet ārā un nopērc jaunu.
Abas grilam vilkme no sāna, grūti dabūt vienmērīgu karstumu. Lai sasniegtu augstumā karstumu ir jāieber vesels maiss. Dzelzs viss vērpjas, turās tikai metinājuma vietās. Man, kā kapeik#$%, prasās, ja aizver vāku un lūkas, ogles nodziest, lai paliek nākamai reizei. Te sāni vaļā un viss nodeg - dari, ko gribi. Paēst lētāk sanāk Čarlstonā!
Dizains - nepārdomāts. Tiem koka plauktiem jābūt pie stingrāka metāla, citādi nesot grillu "ausis" paliek rokās. Pie tās cenas, vairs pāris EUR, šurp vai turp, neko nemaina, ja grib ražot kvalitatīvu produktu.
Jutos vīlies šajā latvju produktā. Ja cep reizi nedēļā vai mēnesī, varbūt, ir ok. Ja diezgan regulāri - avārija.
Par pārējiem produktiem nezinu un nākotnē negribu zināt.
18 Apr 2016, 21:03:56 @development99 rakstīja:
Grillus nereti var labus atrast interneta veikalos.
Pagājušajā gadā par ~60-70e tika Neoshop iegādāts abas.lv grills ar vāku un koka rokturiem.
Laba kvalitāte, biezs dzelzis, smuki nostrādāts.
Tie kas te reklamējās prasīja 100e.
Tiek kurināts ar malku. Ogles nepatīk. Pēc dedzināšanas pārpalikumi tiek izbērti, jo mitri pelni sapūdē to no iekšas.
Ietesteju sabu abas grilu, un īsti nesapratu par ko runā un cepas viņš. Sākot ar to ka caurumi ir vienmērīgi un vilkme arī ļoti vienmērīga. Cepot uz malkas var cept zemākās temperatūrās ko vēlas. Toties cepot ar normālām kokoglēm var dabūt augstas temperatūras, pietam pieberot ļoti minimāli, lai apakšu tik nosegtu. Tā kā es esmu cūciņas mīļotājs un to lai izceptu vajag vairāk laika/temperatūras, tad nu es galīgi nesūdzos. Protams neesmu vēl cepis bisu iespējamo, bet iemēģinot šo to (ceptas 5 reizes) varu teikt ka šis grils (125eiriki) man dara tieši to pašu ko iepriekšējais weber (ap 300), plus kopt vieglāk. Kā arī viņs nav paredzēts visu laiku pārvietot, jo nav viņam ritenīšu (japiekrīt ka ir mīnuss), līdz ar to ar koka plauktiņiem nav paredzēts viņu nest. Ja gribi pārnest, paņem pie kājām.
Jebkurā gadījumā, uz doto brīdi, esmu apmierināts ar viņu pilnībā. Vēl tik redzēs cik ilgi nokalpos. | Offline | | |
Ervalds  | |  Kopš: 26. Apr 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 11512
Braucu ar: sliktu piemēru
|
18 Apr 2016, 15:47:25 @Lorry rakstīja:
18 Apr 2016, 15:36:11 @RH rakstīja:
Kur gāzes grilliem labas cenas, nevajag neko ūber krutu, ar malku/ oglēm apnicis ņemties. 
Labāk turpini ņemties ar malku/oglēm.
Pāris reizes esmu saskāties ar gāzes grilliem, un ne tiem lētākajiem, secinājums viens- NĒ. Pa lielam cept gandriz tas pats kas uz pannas, un negribas ticēt ka gāze pats par sevi diezko labi gaļai/cilvēkam ir. Malka tomer ir cita lieta.
Ieriekš bija weber grills un biju apmierināts, un arī šogad skatījos uz tiem, līdz ieraudzīju ka abas ir ari grilliem pieversusies un aptaustot visu, likās pat ļoti sakarīgas kvalitātes metāls + cena ļoti salda priekš tā. Notestējis vēl neesmu, bet ceru uz to labāko.
Malka>Kokogles>Gāze
Tur bez variantiem.
http://abas.lv/lv/product/grils-lielais-ar-vaku
Diršana, visu cauru gadu grillēju uz gāzes grila vienīgā atšķirība ir tad, ja tiek grillēts uz alkšņa malkas. Ar savām depo oglēm un deģšķidrumu vari mēģināt glaimot, ka viss ir ļoti veselīgi. 
Sākumā biju priecīgs, ka ir beidzies čakars ar oglēm, tagad pat nedaudz pietrūkst, jo grilu lietojam biežāk nekā plīti. | Offline | | |
amigoz | |  Kopš: 25. Aug 2004
Ziņojumi: 1875
Braucu ar: RRS
|
06 May 2016, 13:43:42 @exciter rakstīja:
17 Apr 2016, 22:11:11 @amigoz rakstīja:
17 Apr 2016, 19:57:09 @SteelRat rakstīja:
nu, Kungi, sakas sezona, padalaties ar labakajaam sashishu recepteem, ka ari varbut ar labakajiem spotiem, kur iegadaties jau gatavu sashiti
Tak mācies rajonu 
Blakus Marupes elvītim ir azeru cehs, vini tur smore saviem restorāniem. Ej iekša un prasi vistas šašliku. SKY zaļais tuvu nestāvēs, atblidu 
Paķer vel gutabi klāt un ara ejot Alkoautleta Tarhūnu nopērc 
Iebraucu šodien paķert testam šašonus. Ja izdzīvošu, iekomentēšu 
Cenas:
Vistas šķinķi 8.20eur
Cūkas kakla karbonāde 8.20eur
Jērs hvz kura daļa 20eur
Es cūku gandrīz neēdu, jēru tur nēesmu redzējis, bet vista 90% gadījumos ir garšīga. Tie 10% paliek tiem gadījumiem kad dēļ lielā pieprasījuma nespēj sagatavot un tad nav savilkusies kārtīgi.
Tur vēl zaceni var pielasīt klāt  | Offline | | |
exciter  | |  Kopš: 18. Jan 2006
Ziņojumi: 3736
Braucu ar:
|
06 May 2016, 14:41:51 @amigoz rakstīja:
06 May 2016, 13:43:42 @exciter rakstīja:
17 Apr 2016, 22:11:11 @amigoz rakstīja:
17 Apr 2016, 19:57:09 @SteelRat rakstīja:
nu, Kungi, sakas sezona, padalaties ar labakajaam sashishu recepteem, ka ari varbut ar labakajiem spotiem, kur iegadaties jau gatavu sashiti
Tak mācies rajonu 
Blakus Marupes elvītim ir azeru cehs, vini tur smore saviem restorāniem. Ej iekša un prasi vistas šašliku. SKY zaļais tuvu nestāvēs, atblidu 
Paķer vel gutabi klāt un ara ejot Alkoautleta Tarhūnu nopērc 
Iebraucu šodien paķert testam šašonus. Ja izdzīvošu, iekomentēšu 
Cenas:
Vistas šķinķi 8.20eur
Cūkas kakla karbonāde 8.20eur
Jērs hvz kura daļa 20eur
Es cūku gandrīz neēdu, jēru tur nēesmu redzējis, bet vista 90% gadījumos ir garšīga. Tie 10% paliek tiem gadījumiem kad dēļ lielā pieprasījuma nespēj sagatavot un tad nav savilkusies kārtīgi.
Tur vēl zaceni var pielasīt klāt 
Vista bija laba.
Cūka vai nu nebija pirmā svaiguma, vai marinādei aromāts neveiksmīgs. | Offline | | |
|
Arturiks  | |  Kopš: 01. Nov 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 9234
Braucu ar: 26 & 26 & 11
| Nu ja tur cūkai klāt sāls, pipari, sīpoli, citrons, nezinu, kas var veidot to neveiksmīgo aromātu.  | Offline | | |
Arsmens | |  Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
| Padalieties par jēru- kurus gabalus un kā marinējat? Lūdzu bez teorijas kas ir 'īsts' un ko kalnu veči dara. Tīri savu pieredzi. | Offline | | |
Apins  | |  Kopš: 14. Sep 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 3464
Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS
| Tajā sevindž cehā ok ir tikai vistas gaļa. Cūka bija galīgi neēdama.
----------------- Eu, kāpēc nerāda parakstu? | Offline | | |
Harcix  | |  Kopš: 16. May 2002
No: Valmiera
Ziņojumi: 7812
Braucu ar: V10
|
12 May 2016, 10:07:49 @Arsmens rakstīja:
Padalieties par jēru- kurus gabalus un kā marinējat? Lūdzu bez teorijas kas ir 'īsts' un ko kalnu veči dara. Tīri savu pieredzi.
par gabalu nemaaceeshu teikt, bet man galiigi negarsho taukums. Jeeru var aatri cept un taukums neizcepjas un ir negarshiigs, cukgala ir ilgaak jaacepj, tur nedaudz taukuma der. Marinaadi taisu klasisko- saals pipari, daudz siipoli, citrona sula un kiploki ja patiik.
----------------- www.bmwpowerty.lv
| Offline | | |
Martigus | | Kopš: 02. Jul 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 572
Braucu ar:
| 1kg cuka , 0,5kg sipolu , 200ml ellas , edamkarote 5piparu maisijuma , striketa edamkarote rupja sals
parejas drazas pipari , zalumi pec gaumes , velams turet vismaz 24h , un delj eljas pat slikta galja ir edama jo ta elja vinu padara tadu ka maigaku . | Offline | | |
Arsmens | |  Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
| Tiem, kam patīk pārspīlēti daudz sīpolus likt, iesaku ņemt daudz mazāk un sablenderēt tādā rupjā pļurā un kārtīgi iemaisīt gaļā. Ievilksies labāk un ātrāk, nekā tonnā sīpolriņķu 
Protams, pirms cepšanas gaļa jānotīra no visa liekā. | Offline | | |
Rodmens | | Kopš: 01. Oct 2012
Ziņojumi: 113
Braucu ar:
|
12 May 2016, 11:48:09 @Arsmens rakstīja:
Tiem, kam patīk pārspīlēti daudz sīpolus likt, iesaku ņemt daudz mazāk un sablenderēt tādā rupjā pļurā un kārtīgi iemaisīt gaļā. Ievilksies labāk un ātrāk, nekā tonnā sīpolriņķu 
Protams, pirms cepšanas gaļa jānotīra no visa liekā.
vai arī izspiest no sīpoliem sulu , atkritīs čakars ar gaļas tīrīšanu | Offline | | |
Horacijs_Keins | |  Kopš: 14. Oct 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 2481
Braucu ar:
| Sojas mērce, svaiga apelsīna sula, eļļa, sagriezts kivi, asie pipari. Sāls 0.5-1 h pirms cepšanas.
Sīpoli un sāls ilgstoši turot padara gaļu sausu. | Offline | | |
|
strazdi | |  Kopš: 23. Jan 2015
Ziņojumi: 241
Braucu ar:
|
12 May 2016, 11:44:56 @Martigus rakstīja:
1kg cuka , 0,5kg sipolu , 200ml ellas , edamkarote 5piparu maisijuma , striketa edamkarote rupja sals
parejas drazas pipari , zalumi pec gaumes , velams turet vismaz 24h , un delj eljas pat slikta galja ir edama jo ta elja vinu padara tadu ka maigaku .
gala sals iedarbibas rezultata atūdeņojas. klust sausa...
pamegini to visu velreiz, bet bez baltas hernas, labak drotam ierivee kkur

| Offline | | |
Lorry | | Kopš: 25. May 2010
Ziņojumi: 287
Braucu ar: kabkluku
|
12 May 2016, 11:36:25 @Harcix rakstīja:
12 May 2016, 10:07:49 @Arsmens rakstīja:
Padalieties par jēru- kurus gabalus un kā marinējat? Lūdzu bez teorijas kas ir 'īsts' un ko kalnu veči dara. Tīri savu pieredzi.
par gabalu nemaaceeshu teikt, bet man galiigi negarsho taukums. Jeeru var aatri cept un taukums neizcepjas un ir negarshiigs, cukgala ir ilgaak jaacepj, tur nedaudz taukuma der. Marinaadi taisu klasisko- saals pipari, daudz siipoli, citrona sula un kiploki ja patiik.
Ja Tu tiešām nopērc jēru, tad bez taukiem neiztiksi. Lai arī kā es būtu centies sagraizīt jēru, nākas taukus ņemt klāt, un tie garšo par labi (vismaz man), kaut gan cūciņas tauki man galīgi nepatīk. Jaunam jēram citādāk nekā nebūs...
Tas protams ja Tu pērc pats veselu jēru un dali to, ja pēc veikalā gaļu, tad protams tur jau ir ievērojami ilgāk noaudzēts, jo citādāk sakarīga izmēra gabalus bez taukiem grūti dabūt.
Un man vislabāk patīk ar granātābolu sulu (paša spiestu protams). Sīpols, pipars, sāls, tobasko minimāli un gatavs... | Offline | | |
VMR  | |  Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10336
Braucu ar: sporta variantu
| Svaiga ziloņa krūtiņa, marakujas sula, kaperi, tējkarote safrāna, stēvija ar kardamonu un šķipsniņa nātrija glutamāta 47 sekundes pirms cepšanas  | Offline | | |
MartinM | | Kopš: 30. Jul 2012
No: Rīga
Ziņojumi: 712
Braucu ar:
| Pārdodu BBQ gāzes grilu, jauns. Tāds pats kā bildē
90 eiro | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|